Restaurant Syr haalt binnen drie weken 150.000 euro op | De Utrechtse Internet Courant Restaurant Syr haalt binnen drie weken 150.000 euro op | De Utrechtse Internet Courant

Restaurant Syr haalt binnen drie weken 150.000 euro op

Restaurant Syr haalt binnen drie weken 150.000 euro op
Restaurant ‘Syr’ gaat er komen. Het initiatief van een groep Utrechters om een restaurant te realiseren waar vluchtelingen aan het werk kunnen is de laatste dagen massaal gesteund. De crowdfunding haalde in 18 dagen het minimumbedrag van 150.000 euro op.

Restaurant ‘Syr’ gaat er komen. Het initiatief van een groep Utrechters om een restaurant te realiseren waar vluchtelingen aan het werk kunnen is de laatste dagen massaal gesteund. De crowdfunding haalde in 18 dagen het minimumbedrag van 150.000 euro op.

Syr wordt een restaurant dat mede gerund gaat worden door vluchtelingen. Een restaurant dat een bijdrage levert aan de positieve zichtbaarheid en arbeidskansen van vluchtelingen en een plek waar Utrechters kennis kunnen maken met de Syrische gastvrijheid en keuken.

“Er hebben al ruim 500 mensen geïnvesteerd!,” laat de ondernemer achter het plan, Gijs Werschkull, weten. “En dat is nog alleen maar de financiële steun.” Dankzij de geslaagde campagne kan het team van Syr op zoek naar een geschikte locatie. “En dan begint de volgende stap: een mooi restaurant neerzetten.”

Gekoppelde berichten

13 Reacties

Reageren
 1. R_Utrecht

  Goed initiatief, mooi dat het doorgaat!! Kom maar naar de biltstraat, mooie culinaire aanvulling 🙂

 2. Geenstijl@Utrecht

  Het initiatief is bewonderenswaardig, maar er zijn zat Nederlanders die ook wel met crowdfunding aan de slag willen gaan, maar ja dat zijn Nederlanders he”.
  En dan vraagt de fiets elite zich af waarom mensen tegen vluchtelingen zijn, ik weet wel waarom jammer genoeg.
  Trouwens hebben deze mensen een werkvergunning om te mogen werken, het is maar een vraag.

 3. Marcopolo

  Nou dat is iets wat wij in de Kanaalstraat in Lombok nog kunnen plaatsen in het oud pand van de Zeeman. Daar is nog een plek van ca 60m2. Ideaal. Reageer snel want nu is er nog ruimte en kunnen we eindelijk een concurrerende aanval doen op de vele shoarma tentjes en de Kabab fabriek onder de Moskee. Graag komen

 4. Willem

  @geenstijl: het staat iedereen vrij een crowdfundingactie te beginnen, ook de “Nederlanders” waar je het over hebt. Wat de “fietselite” hier mee te maken heeft, blijft me een beetje onduidelijk. Graag een toelichting.
  Overigens kun je misschien ook uitleggen waarom mensen tegen vluchtelingen zouden moeten zijn vanwege deze actie..?

 5. Wim

  @Geenstijl@Utrecht:
  En waarom gaan die Nederlanders dan niet met crowdfunding aan de slag? Kan zijn dat je het idee niet helemaal door hebt, maar je moet zelf beginnen met het verzamelen van *funds* van een *crowd*.

  Daarvoor moet je naar een *crowdfunding* site gaan (google helpt hier enorm), en een nieuw *crowdfunding* project starten. Daar mag je voor ieder godvergeten idee, *zelf* een crowdfunding actie starten. Goed, slecht, d’r tussen in: Maakt niet uit.

  Maar je moet het wel *zelf* doen, met andere woorden: Het is geen door de overheid gesubsidieerd project. Je zal echt, en dat schrikt meestal af, *zelf* iets moeten doen, om mensen (de “crowd”) zo gek te krijgen om in *jouw* project geld te steken (het “funden”).

  Zeiken zonder kennis, zonder initiatief, vanaf de bank krijg je geen geld voor, nee.

 6. Geenstijl@Utrecht

  @Willem, wat heeft het voor zin omdat uit te leggen als je dat al niet begrijpt, misschien moet je eens de moeite nemen om de reacties van mensen te lezen in plaats van alleen maar de linkse knuffelstukjes te lezen en niet verder te kijken, o nee dat zijn natuurlijk racisten waar je niet naar moet luisteren, wat echt een grootte fout is.
  Deze actie is natuurlijk goedbedoeld, maar ingegeven door het vooral op de borst slaan, van hoe men zich inzet voor deze vluchtelingen.

 7. Runneeee

  @geenstijl: Kijk eens op 1%Club.nl. Je vind hier ook een hoop NL crowdfunding projecten. Je kunt hier zelf ook iets starten voor je Medelanders. En geloof me, uit ervaring kan ik je zeggen dat het a hell of a job is om alleen al 10.000 euro te crowdfunden. Petje af dus voor dit initiatief!

 8. Geenstijl@Utrecht

  @Linkseclub, laten wij crowdfunding doen aan het project, hand in hand terug naar eigen land, om het op te bouwen in plaats van zoete blijf broodjes te bakken.

 9. Willem

  @geenstijl: ik néém toch juist de moeite om de reacties te lezen, en daar reageer ik juist op. Ik snap oprecht de link niet die jij legt tussen fietselite en een crowdfundingactie. Erg jammer dat je dat niet uit wilt (of kunt?) leggen.

 10. Negatifus

  Geenstyle, kom eens met een goed verhaal en niet die dooddoeners die jullie allemaal van elkaar na papagaaien.

 11. maria mens

  goed initiatief evenals de colour kitchen en lekker dicht bij mij in de buurt. De Karaf heeft wel een hele goede naam, dus er wordt wel wat verwacht! goed werk Ode.

 12. AimeedeV

  @Geenstijl@Utrecht Aanschouw de reaguurder eersteklas. ‘Ik ben d’r tegen!’ ‘Waarom dan?’ ‘Omtoch. Want ‘t zijn buitenlanders. En daar ben ik tegen’
  @Wim legt het je haarfijn uit. Die *Nederlanders* -laat mij er buiten- van jou komen kennelijk niet van de bank af. Waarschijnlijk omdat ze een uitkering in de schoot geworpen krijgen, bij elkaar gewerkt onder andere van mijn belastingcenten. Deze vluchtelingen doen dat wel. Ze gaan werken voor hun centen. Of onderdak. Daarbij krijgen ze de weg gewezen, dat mag je doen bij mensen die de weg niet weten.
  Geef ik het liever aan dan die haterz die op Geenstijl alleen maar bagger spuien, ‘omdat ze d’r teugen zijn’. Hou toch op zeg. Hersenloos medium.

 13. Deetsj

  Weet je wat zo leuk is dat een mooie groep mensen met opleiding GYS dit hebben opgestart. Mooi initiatief, Karaf was geweldig jammer dat zij er niet meer zijn. Maar met deze opzet en ondersteuning toi toi toi! GeenStijl@utrecht je doet je naam eer aan! Hakken! Ga eens in een keuken werken daar kunnen ze goede hakkers gebruiken. Dat is nuttiger dan je gal spugen!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).