Restaurantketen Vapiano ziet af van filliaal in de Neudeflat | De Utrechtse Internet Courant Restaurantketen Vapiano ziet af van filliaal in de Neudeflat | De Utrechtse Internet Courant

Restaurantketen Vapiano ziet af van filliaal in de Neudeflat

Restaurantketen Vapiano ziet af van filliaal in de Neudeflat
Restaurantketen Vapiano ziet af van een filiaal in de Neudeflat. Verschillende horeca-ondernemingen uit de omgeving maakten bezwaar tegen de komst van het restaurant. Vapiano besloot vervolgens de aanvraag voor de vergunning van de Neudeflat in te trekken. Dat meldt het AD.

Restaurantketen Vapiano ziet af van een filiaal in de Neudeflat. Verschillende horeca-ondernemingen uit de omgeving maakten bezwaar tegen de komst van het restaurant. Vapiano besloot vervolgens de aanvraag voor de vergunning van de Neudeflat in te trekken. Dat meldt het AD.

Erik Derksen, vice-voorzitter van de Utrechtse afdeling van Koninklijke Horeca Nederland, is tevreden met het besluit van Vapiano. “Vapiano is van harte welkom in Utrecht, maar niet in de Neudeflat”, aldus Derksen.

De ondernemers rond de flat dienden eerder een gezamenlijk bezwaar in tegen de vergunningsaanvraag. Vapiano zou de eerste twee etages willen gaan huren in de Neudeflat. Volgens de horeca zou oneerlijke concurrentie ontstaan, omdat de Neudeflat geen horecabestemming heeft.

Horeca-ontwikkelingskader

De horeca heeft volgens Derksen samen met de gemeente harde afspraken gemaakt over de vestiging van nieuwe horeca in de binnenstad. “Die afspraken staan zwart-op-wit in het horeca-ontwikkelingskader van de gemeente Utrecht. Daarom waren we onaangenaam verrast dat de gemeente de weg dreigde vrij te maken voor Vapiano.”

Ondernemers waren bang dat de gemeente toch zou gaan afwijken van de regels, maar zijn nu geholpen door het intrekken van de vergunningsaanvraag.

8 Reacties

Reageren
 1. Jas

  Zeer jammer dat de Utrechtse horeca maffiamaatjes dit weer voor elkaar krijgen.
  Eindelijk was er een kans op een wat frisser horecaconcept in Utrecht, maar het lijkt erop dat we het de komende jaren met dezelfde overpriced, muffe en zielloze restaurants moeten gaan doen.
  Er zitten enkele leuke restaurantjes in Utrecht, maar het overgrote deel (ook al lijken het schattige kleine restaurantjes) is van enkele malafide eigenaren die personeel uitbuiten en enkel gaan voor grote winsten.

 2. Richard

  Bizar dat dit onder druk is gebeurd door concurrerende ondernemers. Die het alleenrecht denken te hebben, en op deze manier andere ondernemers het ondernemen zwaar frustreren is voor mij een soort van kartelvorming.

  Ik denk dat de gemeente hier zeker tegen moet optreden. Een stad is voor iedereen en elke burger die hier zou willen ondernemen. De stad zal langzaam groeien naar eenheidsworst, dat gedomineerd zal worden door slechts enkele ondernemers, die als een stel ongekastreerde katers onderling hun gebiedje al gemarkeerd hebben.

  Ondernemen is nu eenmaal concurreren, wat de kwaliteit en verscheidenheid in de stad nu juist positief bepalen.

 3. floris

  Men klaagt veel over de prijs/kwaliteit verhouding in Utrecht. Maar als de horeca op een valse manier concurrentie weet te weren snap ik wel hoe dat komt. Ze zijn op deze manier niet bang voor vapiano die beter eten voor een lagere prijs bied.

 4. Jeroen Kaakdorst

  Gelukkig maar! Dit betekent voor veel ondernemers rondom de Neude dat ze weer een poosje gevrijwaard zijn van innovatie en investeringen, en dat ze ons voorlopig weer diezelfde ongeïnspireerde troep door de strot kunnen duwen voor veel te hoge prijzen. Ik zal heus geen namen gaan noemen, want dat vind ik vuil, want op en rondom de Neude zit zoveel van die typische stadshoreca die voor veel te veel, veel te weinig leveren.

 5. Marije

  Nouja, als er geen horecavergunning is in de Neudeflat, kan er niet ineens maar een uitzondering worden gemaakt voor een gigant als Vapiano’s. Dan moet er eerst een algemene horecavergunning komen voor dit gebouw zodat meerdere ondernemers in aanmerking komen om zich te kunnen vestigen. Dan spreek je weer van eerlijke concurrentie.

  Wel zou ik de komst van Vapiano’s in de stad toejuichen; fijn concept!

 6. Ronald van Voorthuizen

  Ze zouden zich ook in kunnen zetten voor een horecabestemming in de Neudeflat, maar dat is helemaal niet in hun belang.
  Schijnargumentatie dus, dit is duidelijk gewoon op juridisch zaken concurreren met Vapiano en de Utrechter trekt aan het kortste eind.
  Kom op gemeente, wijzig die bestemming snel!

 7. Utrechter

  Wat een onzin verklaring. Er zit geen horeca bestemming op de Neudeflat? Nee dat klopt. Maar de bestemming die het nu heeft kan het in ieder geval niet houden. Wedden dat er uiteindelijk ook horeca in het pand komt!

  En wat te zeggen van het Postkantoor. Daar zit nu ook geen horecabestemming op. Ik denk dat de kans groot is dat er uiteindelijk wel de nodige horeca in gaat komen.

  Het is diep triest dat Vapiano niet in de Neudeflat komt. Het is er uitermate geschikt voor.

 8. ot

  Op menig pand aan de Neude waar nu een restaurant zit, zat voorheen ook geen horecabestemming. En nu gaan die restaurants klagen. Lekker stelletje!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).