Resten kasteel Vredenburg komen terug naar Utrecht | De Utrechtse Internet Courant Resten kasteel Vredenburg komen terug naar Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

Resten kasteel Vredenburg komen terug naar Utrecht

Resten kasteel Vredenburg komen terug naar Utrecht
De Zuidwesttoren ten tijde van de opgraving. Foto: CU2030
De resten van de Zuidwesttoren van Kasteel Vredenburg komen de komende dagen terug naar Utrecht. Ze hebben nadat ze zijn opgegraven bijna twee jaar in Almere gestaan. 

De resten van de Zuidwesttoren van Kasteel Vredenburg komen de komende dagen terug naar Utrecht. Ze hebben nadat ze zijn opgegraven bijna twee jaar in Almere gestaan. 

De resten van de Zuidwesttoren komen voor een groot stuk, zo’n tweederde deel, onder water te liggen: precies waar ze eeuwen hebben gelegen. Ze komen te liggen in de nieuwe singel, die op die plek onder het nieuwe Hoog Catharijne doorstroomt.

Van bovenaf zijn de resten straks zichtbaar door een glazen vloer in Hoog Catharijne. Je kan er ook langsvaren. In de tweede of derde week van juni worden de resten teruggeplaatst waar ze thuishoren: midden in Utrecht.

Gekoppelde berichten

8 Reacties

Reageren
 1. herman

  Zonde om enorm zoveel geld uit te geven aan een ondefinieerbare klomp stenen.

 2. Hans

  Prachtig dat we waarde blijven hechten aan onze geschiedenis! #magwatkosten

 3. Steven

  Ik denk dat Herman het over Hoog Catharijne heeft ?

 4. Pegasus

  Door mensen als herman zitten we opgescheept met Hoog Catharijne.

 5. herman

  @Pegasus
  Volgens mij zijn het kasteel, de bastions en stadsmuren al heel, heel veel eerder gesloopt, Toen is de historische fout gemaakt. Als dat er allemaal nog was, dan had de stad zoveel mooier en interessanter geweest.
  Nu gaan we uit een soort schuldgevoel nog wat vage brokken behouden, de meerwaarde ontgaat me.

  Ik ben absoluut geen HC fan, ben wel blij dat er überhaupt een poging wordt gedaan om die afschuwelijke jaren 70 kolos van beton te upgraden.
  Maar wat een stapel stenen in een smalle betonnen bak omrigt door hoge betonnen gebouwen, onder een betonnen plaat met een kijkgat (wat dat wordt de Singel tussen Tivoli/Vredenburg en V&D) toevoegt is mij een raadsel

 6. BM

  @herman “Toen is de historische fout gemaakt.”
  Vertel dat Trijntje Leemput maar…

 7. Nico

  Leuk zo’n klomp steen onder een looptraverse, kunnen de eende lekker op gaan zitten en volschijten, zal lekker ruiken als je daar met de rondvaart langs komt.

 8. ACTK

  Als je die klomp stenen daar niet neer legt weet over 50 jaar niemand meer waaruit Utrecht is voortgekomen. Dat op zich is misschien niet het ergste, maar het leidt tot een gebrek aan historisch besef en een te nonchalante houding als het op stadsvernieuwing aankomt. Die steen des aanstoots moet daar liggen zodat mensen elkaar blijven vertellen wat Utrecht ooit was. Zodat ze nooit de fouten maken die ‘wij’ gemaakt hebben. In Amsterdam is nooit iemand op het idee gekomen om de Beurs van Berlage te slopen of de Heineken Music Hall op de plek van het concertgebouw te plaatsen. In Rotterdam koesteren ze elke baksteen van voor WOII. Maar in Utrecht lenen we onze stad uit aan projectontwikkelaars, als speeltuin. Al 50 jaar lang. En we betalen er ook nog voor…
  Prima dus dat kluitje stenen dat daar ligt om ons pijnlijk te herinneren aan wat we niet meer hebben. Van je geschiedenis moet je leren…

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).