Rick Creemers start aan zijn wereldreis per fiets: “Ik wil nu gewoon gaan!” | De Utrechtse Internet Courant Rick Creemers start aan zijn wereldreis per fiets: “Ik wil nu gewoon gaan!” | De Utrechtse Internet Courant

Rick Creemers start aan zijn wereldreis per fiets: “Ik wil nu gewoon gaan!”

Rick Creemers start aan zijn wereldreis per fiets: “Ik wil nu gewoon gaan!”
Vandaag vertrok de Utrechtse Rick Creemers op zijn fiets vanaf het domplein voor een reis om de wereld. “Ik heb nu gewoon écht zin om te gaan”, vertelt Rick. “Na al die tijd van voorbereidingen denk ik nu alleen nog maar, let’s go!”

Vandaag vertrok de Utrechtse Rick Creemers op zijn fiets vanaf het domplein voor een reis om de wereld. “Ik heb nu gewoon écht zin om te gaan”, vertelt Rick. “Na al die tijd van voorbereidingen denk ik nu alleen nog maar, let’s go!”

Om 9.00 uur vanochtend kwam Rick op zijn speciaal gebouwde fiets aanrijden bij de Dom. “Ik heb niet zo goed geslapen vannacht”, vertelt hij. “Niet dat ik nou heel zenuwachtig was, maar in mijn hoofd was ik nog druk bezig om alles te regelen. Camera leegmaken, bankrekening checken, dat soort dingen. Toen was het opeens al drie uur ’s nachts”. Hij lacht.

Uitzwaaien

IMG_1001Naast wat pers, waren er familie en vrienden om Rick uit te zwaaien. Maar ook mensen die het verhaal van Rick in de media hebben gelezen, en hem daarom graag wilden zien wegfietsen. De zus van Rick woont in Amerika, maar ook zij was erbij via facetime: “Hoi zussie! Moet je kijken, iedereen is er!” Hij draait de camera rond. “Tot over een jaar dan!”

Om zijn droom te kunnen waarmaken, heeft Rick veel voorbereidingen moeten treffen. Zoals het regelen van visa voor alle landen die hij gaat doorkruisen, maar ook het creëren van een back-up team: “Daar zitten mijn ouders, mijn zus en m’n twee beste vrienden in. Zij hebben een lijst van alle wachtwoorden, bankrekeningen en zelfs een bewijs om beslissingen te kunnen nemen zonder mijn toezien.”

Slaapplekken via Facebook

De bedoeling is om vandaag te fietsen tot Roermond, en morgen officieel het land te verlaten. “Via facebook had iemand mij al een bericht gestuurd dat ik vanavond wel bij hem zou kunnen slapen, dat is natuurlijk super. Ik verkies een echt matras wel boven mijn luchtbedje”, zegt hij. “Tijdens mijn hele reis probeer ik via facebook iedereen op de hoogte te houden. Ik denk dat het soms wel lastig wordt om internet te vinden, als ik bijvoorbeeld door de Himalaya fiets kan ik misschien maar 1 keer per maand iets online plaatsen.”

De komende twee jaar is de fiets van Rick zijn thuis. “Officieel ben ik sinds vannacht 0.00 uur ook dakloos. Ik heb de huur van mijn huis opgezegd, me uitgeschreven bij de gemeente. Ik woon dus twee jaar in niemandsland.” Alles wat Rick nodig denkt te hebben, hangt in fietstasjes aan zijn fiets. Vooraan de belangrijkste dingen: ehbo-spullen, een kookstel en wat eten. Achterop zijn tentje, slaapzak en luchtbed en kleding: “Ik heb naast wat shirts en broeken maar twee paar onderbroeken en vijf paar sokken mee.”

Alle avonturen van Rick zijn de komende twee jaar te volgen via zijn facebookpagina The Cycling Dutchman.

Gekoppelde berichten

5 Reacties

Reageren
 1. Erwin

  Hoezo speciaal ontworpen fiets @Duic? Is Santos Travelmaster 2.9, gewoon bij Kok te koop hoor.

 2. Gert

  Ja Erwin, maar die is toch eerst speciaal ontworpen? Anders kun je ‘m niet maken, en dan kan Kok ‘m niet verkopen.

 3. Erwin

  Hahaha, o bedoelen ze dat.,,,?! Dan is mijn opoe-fiets ook speciaal ontworpen…

 4. Utregter

  Blij dat ie vertrokken is, werd beetje moe van alle aankondigingen dat ie weg zou gaan…

 5. Ruud Paree Meijer

  Utregter, Je bent niet verplicht berichten te lezen.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).