‘Rij Ballonvrij’: Utrechtse jongerenorganisatie wil lachgas in het verkeer tegengaan ‘Rij Ballonvrij’: Utrechtse jongerenorganisatie wil lachgas in het verkeer tegengaan

‘Rij Ballonvrij’: Utrechtse jongerenorganisatie wil lachgas in het verkeer tegengaan

‘Rij Ballonvrij’: Utrechtse jongerenorganisatie wil lachgas in het verkeer tegengaan
De Utrechtse jongerenorganisatie TeamAlert is op donderdag gestart met de campagne ‘Rij Ballonvrij’. Deze campagne moet het lachgasgebruik achter het stuur tegengaan. Volgens TeamAlert is dat een groeiend probleem.

De Utrechtse jongerenorganisatie TeamAlert is op donderdag gestart met de campagne ‘Rij Ballonvrij’. Deze campagne moet het lachgasgebruik achter het stuur tegengaan. Volgens TeamAlert is dat een groeiend probleem.

De Nederlandse politie registreerde in 2019 nog 1.700 verkeersincidenten door lachgasbruik. Een jaar later ging dat aantal al richting de 3.000.

In gesprek

“De politie ziet steeds vaker ongelukken in het verkeer waarbij mogelijk lachgas in het spel was. Het is daarom helaas hard nodig om jongeren te wijzen op de effecten van het gebruik van lachgas in het verkeer”, zegt Barbara Visser, minister van Infrastructuur en Waterstaat.

TeamAlert is op donderdag op de Stadhuisbrug in het centrum van Utrecht te vinden. Daar gaan jongerenvoorlichters in gesprek met mensen over lachgas in het verkeer. Ook online verspreidt de Utrechtse jongerenorganisatie informatie.

Aanhouding

Afgelopen zondagavond heeft de Utrechtse politie nog een automobilist aangehouden die een lachgasballon in zijn mond had. De beginnende bestuurder reed bijna meerdere fietsers en een stadsbus aan. Het rijbewijs van de bestuurder is ingevorderd.

Gekoppelde berichten

7 Reacties

Reageren
 1. W

  Goed initiatief en hééél succes!

 2. Ptje

  Dat zal ze leren! 🤨
  Als je zelf niet het gezonde verstand hebt om “Ballonvrij” te rijden, komt zo’n boodschap ook niet aan.
  “Ballonvrij” nota bene; een feestelijke marketingterm die het probleem kleineert.

 3. Mark

  Weer een babbelgroepje dat geen impact heeft. Mensen die met lachgas achter het stuur zitten zouden gewoon permanent hun rijbevoegdheid verliezen en een hele dikke boete geven. Keihard aanpakken in plaats van alleen wat babbelen en wat reclame spotjes maken die niemand ziet.

 4. mees kees

  Ik denk dat alle tools TEZAMEN voorlopig het ‘second best’ resultaat opleveren: zowel acties als deze én megaboetes. Probleem is dat boetes gerelateerd zijn aan div. voorwaarden en die zijn in geval van lachgas flink lastiger bij staandehouding te formuleren. Zie:https://www.cbr.nl/nl/onveilig-rijgedrag/nl/voorkom-onveilig-rijgedrag/drugs/rijden-onder-invloed-van-drugs-dit-zijn-de-gevolgen.htm
  Distikstofmono-oxide (zo klink het een stuk minder ‘gezellig’) moet nu eerst als de sodemieter in de opiumwet ondergebracht worden. Begin daar eens mee. En m.i. ben je eigenlijk helemaal niet strafbaar als je met een ballon aan de mond achter het stuur gesnapt wordt. Maak als diender maar eens objectief duidelijk dat het überhaupt lachgas was, wat er in die ballon zat. Een blaaspijpje dat lachgas detecteert, is er bij mijn weten nog niet eens…………

 5. Koel Hoofd

  Ik hoop voor ze dat ze de boodschap kunnen overbrengen aan de ballonlurkende hersenlozen op een egotrip die zonder app niet eens kunnen functioneren…

 6. Bromsnor

  Bromsnor is misschien niet meer van deze tijd, hij snapt niet hoe je het in je hoofd haalt om met een lachgasballon achter het stuur te gaan zitten.

 7. Bernhard

  Met dit verhaal op een doordeweekse nacht Overvecht intrekken en al die jongens in hun Golfjes op de parkeerplaatsen actief aanspreken. Succes!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).