Rij van een uur bij vaccinatielocatie in de Jaarbeurs door gesprongen waterleiding in Nieuwegein Rij van een uur bij vaccinatielocatie in de Jaarbeurs door gesprongen waterleiding in Nieuwegein

Rij van een uur bij vaccinatielocatie in de Jaarbeurs door gesprongen waterleiding in Nieuwegein

Rij van een uur bij vaccinatielocatie in de Jaarbeurs door gesprongen waterleiding in Nieuwegein
Foto: Leon Noorlander
Het is maandag drukker dan normaal bij de vaccinatielocatie in de Jaarbeurs. Rond 14.00 uur sprong een waterleiding bij de vaccinatielocatie in de Beursfabriek in Nieuwegein, waardoor mensen die daar een vaccinatieafspraak hadden naar andere locaties moeten.

Het is maandag drukker dan normaal bij de vaccinatielocatie in de Jaarbeurs. Rond 14.00 uur sprong een waterleiding bij de vaccinatielocatie in de Beursfabriek in Nieuwegein, waardoor mensen die daar een vaccinatieafspraak hadden naar andere locaties moeten.

De GGD Regio Utrecht liet weten dat mensen die maandagmiddag een afspraak hadden op de locatie in Nieuwegein gebeld zouden worden. Zij konden terecht op andere locaties in de regio en dat leidt tot drukte in Utrecht.

Voor de deur van de Jaarbeurs zijn lange rijen ontstaan, omdat mensen uit Nieuwegein die een prikafspraak hadden staan onder meer werden doorgestuurd naar die locatie. “Het hele proces duurt inmiddels een uur”, zegt Leon Noorlander. Hij heeft zijn vaccinatie gehad, maar staat nog in de rij voor een stempel in het gele boekje. “De laatste etappe. Maar een kleine opgave voor zo’n belangrijke prik!”

De GGD laat via Twitter weten hard te werken om iedereen zo snel mogelijk te helpen. Hoe lang het nog duurt voordat de drukte is opgelost, is onduidelijk.

5 Reacties

Reageren
 1. Jozef

  Hoe werkt het eigenlijk met dat gele boekje? Hoor er de laatste wel meer over. Zou ik dat al moeten hebben of geven ze mij dat als ik word gevaccineerd?

 2. Yoshua

  @Jozef,
  Ik was vorige week voor een vaccinatie in de jaarbeurs.
  Je moet zelf het gele boekje meebrengen.
  Na het vaccineren moet je 15 minuten in een wachtruimte gaan zitten.
  In die wachtruimte staan tafels waar mensen achterzitten die de vaccinatie registreren in je gele boekje.
  Wanneer je een afspraak maakt krijg je als adres Truus van lierlaan als priklocatie van de GGD.
  Je moet zijn aan de Fentener van Vlissingenkade.
  Ingang jaarbeurs hal 3 en 4.

 3. Jozef

  Bedankt voor je uitgebreide reactie Yoshua. Tegen die tijd maar eens aan de GGD vragen hoe ik aan zo een boekje kom πŸ™‚

 4. Dokter Bibber

  Aanvulling op Yoshua: bij andere vaccinaties (voor tropische ziekten bijvoorbeeld) koop je het gele boekje bij de GGD om je vaccins aan te tonen. Het is een internationaal erkend format, uiteraard in combinatie met stempel van de GGD. Voor Covid-19 is het tot nu toe nog geen internationaal erkend reisbewijs, al kan de stempel er dus wel in worden gezet. Misschien komt dat nog onder druk en ‘omdat iedereen nu toch al laat stempelen’, al wordt het elektronische paspoort wat in de maak is waarschijnlijk het enige erkende middel.

  Waarom uitgeverij SDU er het alleenrecht op heeft en zij het boekje commercieel verkopen, kan ik je dan weer niet zeggen.

 5. Koel hoofd

  @Dokter Bibber
  ” al wordt het elektronische paspoort wat in de maak is waarschijnlijk het enige erkende middel”
  Dat hoopt die gadget minster de Jonge, maar de EU kan dat nooit waarmaken.
  De wereld is namelijk veel groter dan de EU en als de stroom uitvalt of je foontje leeg is dan heb je een probleem. Probeer dan maar eens uit te leggen in het Thais of Indonesisch of zo dat je geprikt ben, en dan niet door een mug.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).