Rijk geeft 21 miljoen euro aan Utrecht om wijk Overvecht te verbeteren en bewoners te helpen Rijk geeft 21 miljoen euro aan Utrecht om wijk Overvecht te verbeteren en bewoners te helpen

Rijk geeft 21 miljoen euro aan Utrecht om wijk Overvecht te verbeteren en bewoners te helpen

Rijk geeft 21 miljoen euro aan Utrecht om wijk Overvecht te verbeteren en bewoners te helpen
Archieffoto Overvecht
Utrecht krijgt twee flinke geldbedragen van het Rijk om verbeteringen aan te brengen in de Wijk Overvecht. Het gaat om 14 miljoen euro voor woningen en 7 miljoen euro voor bewoners in een kwetsbare positie, zoals armoede en schulden.

Utrecht krijgt twee flinke geldbedragen van het Rijk om verbeteringen aan te brengen in de Wijk Overvecht. Het gaat om 14 miljoen euro voor woningen en 7 miljoen euro voor bewoners in een kwetsbare positie, zoals armoede en schulden.

De 14 miljoen euro gaat de gemeente onder meer gebruiken voor het renoveren en verduurzamen van verschillende huizen, het transformeren van garages naar woningen, het bouwen van maatschappelijke voorzieningen en het vernieuwen van de openbare ruimte in de gebieden waar ook woningen worden opgeknapt. Met het geld kunnen 800 woningen aangepakt worden.

De 7 miljoen euro komt uit een ander potje, en krijgt dus ook een ander doel. Dit geld wordt gebruikt om armoede en mensen met schulden te helpen, om bewoners te helpen te re-integreren en aan een baan te helpen en om kinderen in een kwetsbare positie goed op weg te helpen.

Rachel Streefland, wethouder wijkaanpak Samen voor Overvecht: “Als het college zijn we ontzettend blij dat het Rijk onze twee subsidieaanvragen heeft toegekend. Ik zie het als een blijk van erkenning voor de grote inzet in Overvecht samen met bewoners en al onze partners. Met deze twee subsidies kunnen we vol blijven inzetten met het stap voor stap en integraal verbeteren van de wijk.”

8 Reacties

Reageren
 1. Rietje

  Misschien hadden de woningbouwverenigingen hun huizen beter kunnen onderhouden. En niet alleen in Overvecht….
  Na de verduurzaming en verbeteringen zal de huur wel weer flink stijgen. Heb je dat weer. Van de regen in de drup. Succes Overvechters.

 2. Claire Obscur

  Zonde van het geld. Platgooien en vanaf de grond kwalitatief betere woning neerzetten was beter geweest, een iets hoger segment. Je krijgt dan meteen ook een wat hoger segment aan bewoners. En die onderlaag dan? zult u zich afvragen? Heel eenvoudig. Die kan gewoon worden herverdeeld over heel Nederland. Waar het woont maakt niet veel uit, de meesten hebben toch geen woon- werkverkeer.

 3. Oetski

  Wat fijn, een mooie opsteker voor Overvecht. En knap hoe de reaguurders van DUIC ook hier weer een negatieve draai aan weten te geven.

 4. Utrechtse Jantje

  Ik ben het helemaal eens met @ Oetski , waarom zijn de meeste reacties vaak negatief….

 5. Nina

  @ Utrechtse Jantje

  Er is veel onvrede, omdat steeds meer mensen helaas hun basisbehoeften niet meer op peil kunnen houden.

  Dus als je bijv. met honger naar je koude bed gaat en ziet dat er 21 miljoen euro is om een wijk te verbeteren….

 6. Claire Obscur

  Alle zogenaamde positivo reactie pogingen ten spijt, iedereen en dus ook ik die daar vroeger heeft gewoond weet hoe het toén was en hoe het nú is.

 7. Henk van Utrecht

  Ik weet niet hoe het vroeger was. Maar de laatste 8 jaar is het om te huilen.
  Laten we het niet meer Utrecht-Overvecht noemen maar gewoon Overvecht.

 8. Claire Obscur

  Vroeger had je dit niét: vuilniszakken die uit het raam van 10 hoog flats naar beneden worden gegooid, dit trekt ratten aan en ander ongedierte, Audi’s hebben het imago probleem van BMW overgenomen en racen de Einsteindreef en Carnegiedreef op en neer zonder dat daar ook maar eén bekeuring voor wordt uitgeschreven na tienen ‘s avonds groepjes die zich van straat naar straat begeven om te kijken of er nog wat te halen valt en ga zo maar door, de huidige bewoners maken de wijk zoals ze dat zo mooi zeggen.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).