RIVM meldt 15 nieuwe coronapatiënten in Utrecht; Landelijk ruim 800 nieuwe besmettingen | De Utrechtse Internet Courant RIVM meldt 15 nieuwe coronapatiënten in Utrecht; Landelijk ruim 800 nieuwe besmettingen | De Utrechtse Internet Courant

RIVM meldt 15 nieuwe coronapatiënten in Utrecht; Landelijk ruim 800 nieuwe besmettingen

RIVM meldt 15 nieuwe coronapatiënten in Utrecht; Landelijk ruim 800 nieuwe besmettingen
Het RIVM meldt dinsdag in Utrecht 15 nieuwe besmettingen met het coronavirus. Het totaal aantal coronapatiënten in de stad Utrecht is nu 160. Dat komt neer op 45,3 patiënten per 100.000 inwoners van Utrecht.

Het RIVM meldt dinsdag in Utrecht 15 nieuwe besmettingen met het coronavirus. Het totaal aantal coronapatiënten in de stad Utrecht is nu 160. Dat komt neer op 45,3 patiënten per 100.000 inwoners van Utrecht.

Het aantal coronapatiënten nam in Nederland toe met 811, wat betekent dat nu 5560 mensen positief zijn getest op het coronavirus. Van hen zijn 1495 opgenomen (geweest) in een ziekenhuis.

Het werkelijke aantal besmettingen ligt hoger, omdat niet iedereen met een mogelijke besmetting getest wordt. Vooral heel zieke patiënten en mensen die in de zorg werken worden getest.

Sinds maandag overleden 63 Nederlanders aan de gevolgen van het coronavirus. In totaal zijn nu 276 mensen overleden. Hun leeftijd ligt tussen de 55 en 97 jaar.

Nieuwe maatregelen

Het kabinet kondigde maandagavond nieuwe maatregelen aan om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Tot 1 juni mogen er in Nederland geen evenementen en bijeenkomsten plaatsvinden. Het aantal bezoekers maakt daarbij niet uit.

Burgemeesters krijgen de mogelijkheid om via een noodverordening makkelijker en sneller op te treden en forse boetes uit te delen aan mensen die samenscholen. Groepjes van drie of meer mensen die niet tot één familie behoren, kunnen boetes van rond de 400 euro per persoon krijgen. Voor bedrijven die zich niet aan de regels houden kan de boete oplopen tot 3000 á 4000 euro.

Schoolexamens

Minister voor Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media, Arie Slob, kondigde dinsdag aan dat de centraal examens op de middelbare scholen dit jaar niet doorgaan.

De schoolexamens zullen nu gaan bepalen of een leerling het diploma haalt. Dat diploma heeft dezelfde waarde als andere jaren.

Wilt u weten wat voor u als Utrechter belangrijk is om over het coronavirus te weten? Lees dan ons artikel over alle maatregelen en de gevolgen voor inwoners van de stad.

2 Reacties

Reageren
 1. Scherpschutter

  Het aantal geconstateerde gevallen is in geen geval representatief voor het werkelijke aantal gevallen omdat het RIVM vrijwel niets test.

  Aannemelijk op basis van simpele cijfermatige analyses is dat het aantal werkelijke besmettingen een factor 10-20 hoger ligt. In Utrecht zijn dat dus ongeveer 3200 – 6400 besmettingen. En dat vertaalt naar ongeveer 1 op de 50-100 Utrechters die het virus momenteel heeft, of er al van genezen is. Wie begin maart de besmetting opliep loopt nu tegen genezing…

  Het is van het grootste belang dus om de instructies goed op te volgen. Het is -zoals u ziet als u de cijfers bekijkt- zeer zeer aannemelijk dat als u een gevulde supermarkt inloopt dat daar minimaal 1 Corona drager (wetens of niet) rondloopt…Houdt u aan de afstanden, vermijd sociale contacten en was uw handen extreem goed en vaak.

  Dan kunnen we dit virus met 1-2 maanden verslagen hebben in Utrecht en ver daar voorbij. Ongeveer 1 juni kan alles weer bij het oude zijn…Nou ja, minus de economische toestand dan.

 2. Koel Hoofd

  @Scherpschutter
  Dat virus kunnen we inderdaad wel verslaan door de regels na te leven (heel moeilijk voor veel mensen). De mensheid heeft immers ooit ook de zwarte pest en builenpest overleefd in tijden dat er géén medische kennis en zorg was. Maar de gevolgen er van zullen wel weer ingrijpend zijn op meer dan één vlak.

  Bij de vorige crisis leerde men online te bestellen wat de retail de nek om draaide en een nieuwe onderklasse werkende armen creeerde. Bij deze crisis leren we in isolement online te werken èn te leven, daardoor is zelfs het bestaan van hoogopgeleide ZZPers onzeker. De vorige crisis heeft de zorg al in haar dunne hemdje gezet, gaat deze crisis de zorg weer aankleden of gaat ze nu naakt op virtuele voet met robots verder?
  Natuurlijk zijn er vele scenarios voor te bedenken want elke crisis schept nieuwe kansen, maar dat is al speculerend koffiedik kijken ter vermaak.

  Hoe dan ook, de economische toestanden gaan echt iedereen keihard raken (de olievlek en naijl effecten) en zullen ook niet snel opgelost zijn als de ‘global lockdown’ is opgeheven. Wat er uiteindelijk uit voortkomt is een veranderde maatschappij waarbij de mens nog steeds hetzelfde doet maar dan met andere tools. Want werktuigen is het enige wat de mens kan maken dankzij hun wetenschap.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).