RIVM meldt 25 nieuwe bevestigde coronapatiënten in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant RIVM meldt 25 nieuwe bevestigde coronapatiënten in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

RIVM meldt 25 nieuwe bevestigde coronapatiënten in Utrecht

RIVM meldt 25 nieuwe bevestigde coronapatiënten in Utrecht
In het afgelopen etmaal hebben 25 Utrechters positief getest op het coronavirus. De stad telt nu 290 bevestigde besmettingen. Dat komt neer op 81,1 patiënten per 100.000 inwoners. Dat meldt het RIVM

In het afgelopen etmaal hebben 25 Utrechters positief getest op het coronavirus. De stad telt nu 290 bevestigde besmettingen. Dat komt neer op 81,1 patiënten per 100.000 inwoners. Dat meldt het RIVM

Ook in de rest van Nederland stijgt het aantal positief geteste mensen. Sinds zaterdag zijn er 1.104 bijgekomen waardoor het totaal op 10.866 ligt. Ook zijn er sinds gisteren weer 132 mensen overleden. In totaal bezweken 771 Nederlanders aan de gevolgen van het virus.

Het werkelijke aantal besmettingen ligt hoger, omdat niet iedereen met een mogelijke besmetting getest wordt. Vooral heel zieke patiënten en mensen die in de zorg werken worden getest. Door het RIVM wordt niet gemeld hoeveel van de besmette personen weer zijn genezen.

Maatregelen

Volgens het RIVM neem het aantal in het ziekenhuis opgenomen patiënten en het aantal overledenen minder snel toe dan je zonder maatregelen zou verwachten. “Over een aantal dagen kan geconcludeerd worden of er sprake is van een werkelijke afvlakking […] en daarmee hoe goed de genomen maatregelen werken”, is te lezen op de website.

De politie liet eerder weten dat er in Utrecht al meerdere boetes zijn uitgeschreven aan personen die zich niet aan de maatregelen van het kabinet hielden. Zo zijn meerdere jongeren op de bon geslingerd die een afgesloten sportpark betraden om bijvoorbeeld een balletje te trappen.

Gekoppelde berichten

4 Reacties

Reageren
 1. HArry

  Wat heb je nou aan cijfers als er onvoldoende getest wordt? Niets, want niet meten is niet weten.

  Wat heb je aan de overheid als er onvoldoende bedden, verplegend personeel en beschermingsmateriaal is? Niets, want bestuurders die verantwoordelijk zijn voor de afbraak van de gezondheidszorg, en er een verdienmodel van hebben gemaakt, kunnen en gaan dit niet oplossen.

  We moeten dus af van de economisering van de gezondheidszorg. Geld verdienen aan andermans leed of ziekte is net zo immoreel als de oorlogsindustrie.

 2. Aanstoot

  Het lijkt me inmiddels volstrekt duidelijk, dat de jarenlang op basis van het neoliberale denken bevorderde vrije marktdenken een ernstige fout is geweest. De vrije markt is totaal niet in staat dit soort problemen op te lossen. Wat we nodig hebben is de gezamenlijkheid en solidariteit, met een door ons gekozen overheid die een aantal cruciale zaken goed voor ons regelt.

 3. Wim Vreeswijk

  Zolang er geen 17,5 miljoen testen acuut kunnen worden uitgevoerd kunnen we geen concreet gezondheidsbeleid voeren en blijft het gissen en speculeren.

 4. WvR

  @Aanstoot:
  De overheid wordt al door ons gekozen.
  Dat de uitslag en/of samenstelling je niet aanstaat is iets anders.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).