RIVM meldt 28 nieuwe coronapatiënten in Utrecht; Nu 243 Utrechters besmet | De Utrechtse Internet Courant RIVM meldt 28 nieuwe coronapatiënten in Utrecht; Nu 243 Utrechters besmet | De Utrechtse Internet Courant

RIVM meldt 28 nieuwe coronapatiënten in Utrecht; Nu 243 Utrechters besmet

RIVM meldt 28 nieuwe coronapatiënten in Utrecht; Nu 243 Utrechters besmet
Het RIVM meldt vrijdag 28 nieuwe coronapatiënten in Utrecht in de afgelopen 24 uur. Het totaal aantal coronapatiënten in de stad is nu 243. Dat komt neer op 67,9 patiënten per 100.000 inwoners van Utrecht.

Het RIVM meldt vrijdag 28 nieuwe coronapatiënten in Utrecht in de afgelopen 24 uur. Het totaal aantal coronapatiënten in de stad is nu 243. Dat komt neer op 67,9 patiënten per 100.000 inwoners van Utrecht.

Het aantal coronapatiënten nam in Nederland toe met 1172, wat betekent dat nu 8603 mensen positief zijn getest op het coronavirus. Van hen zijn 2500 opgenomen (geweest) in een ziekenhuis. Dat is 349 meer dan donderdag. De meeste gemelde patiënten vallen in de leeftijdscategorie 55 tot 59 jaar.

Het werkelijke aantal besmettingen ligt hoger, omdat niet iedereen met een mogelijke besmetting getest wordt. Vooral heel zieke patiënten en mensen die in de zorg werken worden getest. Door het RIVM wordt niet gemeld hoeveel van de besmette personen weer zijn genezen.

Sinds woensdag overleden 112 Nederlanders aan de gevolgen van het coronavirus. In totaal zijn nu 546 mensen overleden. Het is de eerste keer dat het aantal overledenen in één dag boven de 100 ligt. De meeste van de overleden patiënten zitten in de leeftijdscategorie 80 tot 84 jaar.

Voedselbanken

Vrijdag blijkt dat Nederlandse voedselbanken in de problemen komen, doordat mensen hamsteren in de supermarkt. De Voedselbank Utrecht meldt dat de voorraad voedsel snel slinkt. “Onze voorraad vliegt erdoor. Wij ontvangen graag houdbare en verse producten.” Landelijk is een actie gestart om geld op te halen voor de voedselbanken.

Het St. Antonius Ziekenhuis heeft vanwege de coronacrisis extra handen nodig voor de zorg in het ziekenhuis. Het ziekenhuis zoekt verpleegkundigen, medisch ondersteuners, artsen en medisch studenten die willen helpen. Zij kunnen zich aanmelden op de website van het St. Antonius.

Wilt u weten wat voor u als Utrechter belangrijk is om over het coronavirus te weten? Lees dan ons artikel over alle maatregelen en de gevolgen voor inwoners van de stad.

4 Reacties

Reageren
 1. Scherpschutter

  We zitten met deze cijfers helaas weer volledig terug op een exponentiele groeicurve. En dat is best zorgwekkend, aangezien zelfs vele doden in Nederland niet eens getest worden op SARS-CoV-2 (zelfs niet als ze zijn overleden met alle symptomen!) en dus niet in de dodenstatistieken verschijnen, zoals bekend is gemaakt door bezorgde huisartsen.

  Alle inspanningen tot nu toe ten spijt: als het doel is om te sturen op IC beschikbaarheid dan zijn is het bijlange na niet genoeg wat we doen…Nog twee a drie dagen dan zullen artsen ook in Nederland het punt bereiken waarop hele moeilijke keuzes gemaakt moeten worden. De hele niks meten is niks weten strategie gaat nog wel een staartje krijgen op een dag.

  Blijf zoveel mogelijk binnen, beste mensen. Het moet helaas allemaal nog veel strakker om een heel groot drama te voorkomen…

 2. Koel Hoofd

  @ Scherpschutter, er is hoop…

  Zondag gaat het regenen?

 3. Willem

  @nou scherpschuttert de aantallen die jij een tijdje geleden noemde kunnen iig bij het vuil.

 4. mees kees

  We gaan zien wat dit weekend gaat brengen……maar een klein deel van de bevolking wil gewoon niet deugen e/o is nog steeds niet doordrongen van de ernst e/o voelt zich een ‘Bolsonaro'(https://www.ad.nl/buitenland/braziliaanse-president-noemt-angst-voor-coronavirus-hysterisch-en-wil-dagelijks-leven-weer-oppakken~ab5558c8/). Gisteren nog vond iemand uit een van bovenstaande categorieën dat de afsluiting van de parking bij de Soester duinen niet voor hem gold. Daarom: alleen voor een nieuw pleerolletje of een bruin boontje naar buiten, en spreek de ander eventueel aan als die te dichtbij komt of samenschoolt. Hoe beter we die toch vrij simpele regels nu even opvolgen, hoe eerder we weer terug kunnen naar het ‘oude normaal’.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).