RIVM meldt dinsdag één nieuwe coronabesmetting in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant RIVM meldt dinsdag één nieuwe coronabesmetting in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

RIVM meldt dinsdag één nieuwe coronabesmetting in Utrecht

RIVM meldt dinsdag één nieuwe coronabesmetting in Utrecht
In de stad Utrecht is bij één nieuwe patiënt het coronavirus geconstateerd. Dat blijkt uit de cijfers die het RIVM dagelijks bekendmaakt. Het totaal aantal besmettingen in Utrecht staat nu op 14.

In de stad Utrecht is bij één nieuwe patiënt het coronavirus geconstateerd. Dat blijkt uit de cijfers die het RIVM dagelijks bekendmaakt. Het totaal aantal besmettingen in Utrecht staat nu op 14.

In de provincie Utrecht zijn bij de GGD 60 besmettingen gemeld. De meesten wonen in de stad Utrecht (14), gevolgd door Houten (13). In Nederland zijn nu 382 mensen besmet met het virus. Vier Nederlanders met het coronavirus zijn overleden.

Minister-president Rutte en het RIVM riepen maandagavond op om te stoppen met handen schudden. Naast handen wassen, hoesten en niezen in de binnenkant van je elleboog en papieren zakdoekjes gebruiken, is geen handen schudden nu dus het vierde advies.

Gekoppelde berichten

8 Reacties

Reageren
 1. HArry

  “Zachte heelmeester maken stinkende wonden”

  En het begint al flink te rieken

  Succes en sterkte aan allen en hoop dat er nog plaats is bij de beademing

 2. De medicijnman

  Ik denk dat ik het ben

 3. Scherpschutter

  @HArry 17:29

  De hele wereld is volkomen verbijsterd over de ongelofelijk welhaast kinderlijk naieve aanpak van Nederland. Het is ronduit genant hoe de Nederlandse overheid hier te werk is gegaan…en gaat.

  Mark my words: het wordt hier nog veel erger dan in Italie! Geen land ter wereld is zo on-voor-stel-baar laks geweest als Nederland. Letterlijk…Over 4 weken is het hier de spreekwoordelijke hel op aarde.

 4. Wim Vreeswijk

  Volgens mij is het een kwestie van fysieke weerbaarheid die je kunt opbouwen ZONDER overgewicht, zo min mogelijk alcohol consumeren, zeer beperkt of niet roken en minstens 3x per week naar het fitnesscentrum (goed voor de spieren alsmede vrijblijvende sociale contacten)En niet te veel stress natuurlijk want gedeelde smart is halve smart of nog minder.

 5. Marijke Houtman

  Harde maatregelen hadden al bij de eerste besmetting genomen moeten worden 14 dagen Nederland op slot. De economie overleeft het wel. Er wordt tenslotte geen geld verloren, het komt alleen niet binnen. Dat je begroting dan niet klopt is maar papierwerk. Daarna komt de inhaalslag wel weer.

 6. Nina

  @Wim Vreeswijk

  Dit is geen “griepje”, zoals je genoegzaam kunt lezen op internet.

 7. Yoshua

  @Wim Vreeswijk,

  Precies zo als jij het zegt is het.
  Maar niet voor bejaarden van zeg maar 70 jaar oud, daar is het gevaarlijk voor om minstens drie keer per week te fitnessen.
  Dat corona virus is natuurlijk dodelijk voor onze bejaarden.
  Gaat een bejaarde naar de sportschool en raakt alle apparaten aan zonder bescherming dan slaat corona keihard toe.
  Dat is gebeurd in Wuhan en in Italië, allemaal bejaarden die aan fitness deden werden besmet.

 8. Ton

  Beste Scherpschutter, kun je je statistische kwaliteiten nog eens een keer voor ons inzetten ?
  De stand is nu, 11-03-2020, 503 geregistreerde besmettingen (met een kleine onnauwkeurigheid voor mensen die toch al in quarantaine zitten).
  Jouw vorige berekening: 10-Mar-20 768; 11-Mar-20 1267; 12-Mar-20 2090 geregistreerde besmettingen.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).