RIVM meldt tien nieuwe patiënten met coronavirus in Utrecht, 48 mensen besmet | De Utrechtse Internet Courant RIVM meldt tien nieuwe patiënten met coronavirus in Utrecht, 48 mensen besmet | De Utrechtse Internet Courant

RIVM meldt tien nieuwe patiënten met coronavirus in Utrecht, 48 mensen besmet

RIVM meldt tien nieuwe patiënten met coronavirus in Utrecht, 48 mensen besmet
In de gemeente Utrecht zijn er sinds zondag tien nieuwe patiënten met het coronavirus bijgekomen. In Utrecht zijn nu minimaal 48 mensen besmet, meldt het RIVM. Sinds zondag kwamen er in Nederland 278 patiënten bij.

In de gemeente Utrecht zijn er sinds zondag tien nieuwe patiënten met het coronavirus bijgekomen. In Utrecht zijn nu minimaal 48 mensen besmet, meldt het RIVM. Sinds zondag kwamen er in Nederland 278 patiënten bij.

Landelijk zijn er nu 1413 bevestigde coronapatiënten. Vier mensen zijn zondag aan het virus overleden. In totaal stierven 24 personen. Het werkelijke aantal besmettingen ligt waarschijnlijk hoger, omdat mensen met milde klachten niet meer getest worden op het virus.

De provincie met de meeste besmettingen is Noord-Brabant (554). Daarna volgen Limburg (149), Utrecht (140) en Zuid Holland (136).

De GGD in Utrecht meldt maandag dat tijdelijk minder reizigersspreekuren worden gehouden, omdat voor de reguliere dienstverlening minder artsen en verpleegkundigen beschikbaar zijn. Het spreekuur is voorlopig ook alleen in het Stadskantoor in Utrecht.

Nieuwe maatregelen

Het kabinet kondigde zondagavond nieuwe maatregelen aan om de verspreiding van het virus verder tegen te gaan. Scholen en kinderopvang zijn gesloten voor alle kinderen, behalve kinderen van ouders met vitale beroepen, zoals politie-, brandweer- en zorgmedewerkers.

Ook zijn sinds zondagavond alle horecagelegenheden, met uitzondering van hotels, verplicht gesloten. De maatregelen zijn in elk geval tot 6 april van kracht.

Gekoppelde berichten

6 Reacties

Reageren
 1. Koel Hoofd

  Volgens het RIVM waren er tussen begin oktober 2018 en eind mei 2019:
  – Er ±400.000 mensen ziek door het griepvirus (2.4% van totale bevolking)
  – Werden huisartsen 165.000x bezocht vanwege griepklachten
  – Waren er ±11.000 ziekenhuisopnames voor complicaties van de griep (longontsteking)
  – Gingen er 2.900 meer mensen dood dan normaal, het RIVM rekent deze toe aan griep
  – De meeste dodelijke slachtoffers waren bejaarden en mensen met zwakke gezondheid
  – Duurde deze griepepidemie 14 weken
  (Bron https://www.rivm.nl/documenten/feiten-en-cijfers-griep-in-nederland)

  Het leven ging gewoon door….

  De eerste besmetting met corona in Nederland was op 27 februari, 19 dagen later zijn er:
  – 1.413 corona besmettingen
  – 40 à 50 corona patiënten op de IC
  – 24 corona doden
  – 2 genezen

  Het leven in Nederland is compleet ontregeld en is de economie in een crisis gestort….

 2. Rovert

  Fijn dat je nog even laat zien waarom dit allemaal gebeurt.
  Ik ga er vanuit dat je daarom gereageerd hebt.
  Want met 400.000 besmettingen komen we op 15000 extra mensen die overlijden en overvolle ziekenhuizen.

 3. Wouter

  @Koel Hoofd: wat is je punt?

 4. Tien

  Wat Rutte zegt; kwetsbaren beschermen, aan de regels houden en vooral niet discussiëren.
  Voor al de individualisten is het wel een ding; de bakens gaan om; we zullen moeten gaan voor het collectieve doel; hier met zo min mogelijk slachtoffers SAMEN uit zien te komen
  Stay safe!

 5. Erwin

  @koel hoofd: kijk anders even naar andere landen, bijv Italie. Een maand geleden ook maar 2 doden en enkele tientallen besmette personen. Inmiddels worden er 400 doden per dag aangetikt (en stijgend!) en verwacht men dat de piek pas over een week of twee wordt bereikt. Dat zijn wel even andere cijfers dan je griepstatistieken.

 6. Berend

  We hebben het te goed om nog voor elkaar te willen zorgen lijkt het wel, voor de mensen die wel de zorg in acht nemen, gedeelde smart is halve smart!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).