RIVM: Veertien nieuwe coronapatiënten in stad Utrecht | De Utrechtse Internet Courant RIVM: Veertien nieuwe coronapatiënten in stad Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

RIVM: Veertien nieuwe coronapatiënten in stad Utrecht

RIVM: Veertien nieuwe coronapatiënten in stad Utrecht
In Utrecht zijn nu 83 mensen besmet met het coronavirus. Dat is 14 meer dan woensdag. Landelijk zijn sinds maandag 18 mensen overleden aan het virus.

In Utrecht zijn nu 83 mensen besmet met het coronavirus. Dat is 14 meer dan woensdag. Landelijk zijn sinds maandag 18 mensen overleden aan het virus.

Er zijn nu 23,5 personen besmet in Utrecht per 100.000 inwoners. In heel Nederland is het aantal bevestigde besmettingen sinds gisteren gestegen met 409. Er zijn nu 2460 mensen besmet. In totaal zijn 489 patiënten opgenomen of opgenomen geweest in een ziekenhuis. Het werkelijke aantal besmettingen ligt hoger, omdat mensen met milde klachten niet meer getest worden.

De overleden mensen variëren volgens het RIVM in de leeftijd van 63 tot 95 jaar. Eerder meldde het RIVM dat de jongste overledene 59 was, dit kwam door een administratieve fout. In totaal zijn nu 43 Nederlanders gestorven aan de ziekte.

500 tot 1000

De Nederlandse Vereniging voor Intensive Care verwacht dat volgende week 500 tot 1000 coronapatiënten op Nederlandse ic-afdelingen zijn opgenomen. Om op die toestroom voorbereid te zijn, worden komende dagen patiënten uit Brabantse ziekenhuizen overgeplaatst naar ziekenhuizen buiten die provincie.

Noord-Brabant is de provincie met de meeste coronapatiënten (870). “De verwachting is dat het aanbod van COVID-19 patiënten in gebieden waar de haarden zitten verder zal oplopen”, schrijft het bestuur van de vereniging.

Maatregelen

Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, zijn sinds zondagavond alle eet- en drinkgelegenheden, fitness- en sportclubs en scholen en kinderdagverblijven gesloten. Op de scholen worden wel kinderen opgevangen van ouders die werken in bijvoorbeeld de hulpverlening en de zorg.

Om de sectoren die financieel hard geraakt worden tegemoet te komen, heeft het kabinet dinsdag een economisch maatregelenpakket aangekondigd.

10 Reacties

Reageren
 1. Koel Hoofd

  23.5 besmet persoon per 100.000 mensen.
  Lekker belangrijk, dat zijn alleen de mensen van wie het RIVM het weet.
  In werkelijkheid zullen het er al veel meer zijn.

  Mensen, blijf gewoon lekker thuis voor de buis zodat verdere besmetting wordt voorkomen! Verbeter de wereld en begin bij jezelf is hier echt een goed advies.
  Want van corona genezen heeft nogal wat voeten in de aarde, of kan zelfs niet eens een optie zijn….

 2. Katja

  Als het er 500 zijn, is het een halve procent. laten we “het hoofd koel houden”.

 3. Koel Hoofd

  @Katja, inderdaad, don’t panic.
  China heeft 81.000 coronapatienten, op 1.3 miljard mensen (0.006%)
  Italie heeft er 35.700, op 60 miljoen legale inwoners (0.06%)
  Maar je wilt niet bij die 0.006% tot 0.06% horen die ziek wordt, toch?

 4. bawang putih

  @Katja en Koel hoofd
  hou vooral jezelf voor de gek met die cijfers

 5. jos

  Als je het allemaal zo lekker belangrijk vind, lees het dan niet en reageer er vooral niet op.

  Het RIVM bepaalt zelf wel welke cijfers ze delen met Nederland en kan beargumenteren waarom ze dat doen.

  Het is waar dat sommige mensen erg ziek worden van Corona. Voor die mensen doen we aan social distancing. Maar, 82,9 % van de besmette mensen heeft milde gezondheidklachten (lichte griep/ verkoudheid of nog minder. Deze mensen genezen snel en soepel. Wat je zegt klopt dus niet helemaal.

  Echter, van de 14 procent met zware klachten, heeft dan weer 30% zo”n zware klachten dat ze er aan kunnen overlijden. Jong/oud, in slechte gezondheid, maar ook in goede gezondheid. Voor die mensen moeten we thuis blijven, geen contact hebben, afstand houden en alleen voor het hoogst, hoogst noodzakelijke de deur uit (en ook weer afstand houden, 1.5 meter). Je moet net doen alsof je zelf besmet bent en je wil niemand besmetten. Dat is een goed idee.

 6. Adriaan

  Kleine rekensom van een techneut:
  Als 50% in NL het op termijn krijgt zijn dat zeg 8,5 miljoen mensen.
  Bij een griepgolf overlijd ongeveer 1%, bij corona lijkt het iets meer.
  Dus 85.000 – 100.000 coronadoden in NL is helemaal geen raar getal. Kan wel over een paar jaar zijn uitgesmeerd.

  Social distancing en gezond eten (weerstand optimaal) is de makkelijkste manier om het zo goed mogelijk van je af te houden. Als iedereen zich daar nou eens zou houden en niet massaal het park, bouwmarkt, tuincentrum of Ardennen in vlucht…… De brandhaarden van volgende week creëren we zo zelf, ook een eventuele verdere lock down…….

 7. Pee

  @jos

  Dat is ook het probleem met het RIVM dat zelf uitmaakt welke cijfers ze delen.
  Het RIVM is namelijk al een paar keer flink de fout ingegaan en onbetrouwbaar gebleken.
  Kom niet vragen om een linkje want je kan het zelf makkelijk opzoeken.

 8. Sjaak

  @ Pee

  O ja, wanneer en waarmee is het RIVM dan precies in de fout gegaan?

  De enige die dat tot nu toe vinden zijn Wilders en Baudet (of de boeren) en hun aanhang.

  Onafhankelijke denkers zijn NIET van mening dat het RIVM grote fouten heeft gemaakt. Dat mensen dit denken, komt omdat ze niet kunnen luisteren en niet begrijpend kunnen lezen. Daarnaast heeft in deze situatie geen enkele zin om naar gisteren (of in het verleden) te kijken en te gaan wijzen met kennis van nu.

  Alleen nu doet ter zake.

  De cijfers (schatting) die nu doorgegeven worden van het aantal besmettingen per 100.000 komen redelijk in de buurt van de werkelijkheid en dat is voor mensen van belang om te weten. Prima maatregel om de cijfers nu zo te presenteren, gelet op de situatie op dit moment.

 9. Hetty

  Mijn vriend opperde net het idee, om de Jaarbeurs, waar nu toch alle bijeenkomsten geannuleerd zijn, te gaan inrichten als noodhospitaal. Het lijkt mij een uitstekend idee, en ik hoop van harte, dat dit kan. Ook bijvoorbeeld de Brabanthallen in Den Bosch en het MECC in Maastricht zouden wellicht zo kunnen worden ingericht.

 10. Anne Marie ten Berge

  @ Hetty, dat is een uitstekend idee,. maar helaas RUTTE III weigert de formele noodtoestand af te roepen zodat noodwetten en -regels gehandhaafd kunnen worden en zodat leegstaande gebouwen en evenementenhallen gevorderd kunnen worden voor de inrichting van noodhospitalen.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).