Roberto Gelato blaast openingsfeest met Italiaanse ijsmakers af vanwege coronavirus | De Utrechtse Internet Courant Roberto Gelato blaast openingsfeest met Italiaanse ijsmakers af vanwege coronavirus | De Utrechtse Internet Courant

Roberto Gelato blaast openingsfeest met Italiaanse ijsmakers af vanwege coronavirus

Roberto Gelato blaast openingsfeest met Italiaanse ijsmakers af vanwege coronavirus
Archieffoto Roberto Gelato
Het openingsfeest van Roberto Gelato in Utrecht met 7 ijskampioenen gaat niet door vanwege het coronavirus. De ijssalon aan de Poortstraat gaat vrijdag 28 februari wel gewoon open, maar er zijn geen Italiaanse ijsmakers bij.

Het openingsfeest van Roberto Gelato in Utrecht met 7 ijskampioenen gaat niet door vanwege het coronavirus. De ijssalon aan de Poortstraat gaat vrijdag 28 februari wel gewoon open, maar er zijn geen Italiaanse ijsmakers bij.

Elk jaar opent Gelato het nieuwe ijsseizoen met een evenement waarvan de opbrengst naar het goede doel gaat. De afgelopen maanden heeft hij gewerkt aan het binnenhalen van de 7 beste ijsmakers van Italië om samen ijs te maken tijdens de opening.

“De nummers 1, 2 en 3 van de Coppa d’Oro 2020, de 3 beste ijsbereiders van de wereld, komen op 28 februari bij ons ijs maken”, schreef Roberto een maand geleden nog trots.

Gaat niet door

Met een video biedt hij nu echter zijn excuses aan, want hij kan zijn belofte niet nakomen. “Zes van de zeven ijsbereiders wonen vlakbij het gebied waar het coronavirus gevonden is. Het is een pijnlijke beslissing, maar we hebben toch besloten om ze niet te laten komen voor hun en onze veiligheid.”

De ijszaak gaat wel gewoon open en de opbrengst zal naar het goede doel gaan. De complete omzet gaat naar het St Antonius Onderzoeksfonds. Zij zullen het gebruiken als bijdrage aan het onderzoek naar medicijnen tegen longfibrose.

6 Reacties

Reageren
 1. Koel Hoofd

  Hysterische hyperreactie aangewakkerd door sensatiebeluste media.
  Er gaan jaarlijks net zoveel mensen dood aan de standaard huist-tuin-en-keukengriep. En dat zijn altijd mensen die al een zwakke gezondheid hadden.
  Het is naar en heel vervelend als het een dierbare betreft, maar wel zoals de natuur werkt.

  Wie goed heeft opgelet, heeft ook gehoord dat de viroloog die nu als ‘spokeswomen’ naar voren is geschoven, grove blunders maakt. Zo zou corona net zo erg zijn als de spaanse griep. Terwijl daarbij 10% (NB!) van de zieken overleed….

 2. Katja

  En mondkapjes werken niet, alleen de fabrikant spint er garen bij.

 3. Jolanda

  En Roberto die niet vies is van een beetje publiciteit rondom z’n ijssalon, weet dit coronavirus hiervoor natuurlijk goed uit te buiten… 😉

 4. Gerard Brugmans

  Zeer verstandig van Roberto! Het ijsseizoen kan ook best op een andere manier feestelijk worden geopend, laat dat maar aan hem over. Iedereen die nu nog van plan is om onnodige risico’s te nemen is straks medeverantwoordelijk voor de gevolgen.

 5. Frits Goris

  Voorkomen is beter dan(niet meer) genezen

 6. Yoshua

  Roberto vermeld niet wanneer hij voor het laatst in Italië is geweest.
  Dat is best wel verdacht vindt ik.
  Wanneer je de afgelopen maand daar niet bent geweest zou je dat zeker vermelden.
  Ik denk niet dat er veel mensen de gok gaan maken om vrijdag een ijsje te kopen bij Roberto.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).