Roland Jurriëns verruilt gemeente Utrecht voor FC Utrecht | De Utrechtse Internet Courant Roland Jurriëns verruilt gemeente Utrecht voor FC Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

Roland Jurriëns verruilt gemeente Utrecht voor FC Utrecht

Roland Jurriëns verruilt gemeente Utrecht voor FC Utrecht

Na bijna vier jaar als hoofd van het Communicatiebureau bij de gemeente Utrecht te hebben gewerkt, verlaat Roland Jurriëns per 1 februari de gemeente. Hij gaat hij bij FC Utrecht de functie vervullen van Manager Marketing, Communicatie & PR. Een nieuwe uitdaging, volgens Jurriëns, waarvan hij de lokroep niet kon weerstaan. Zijn functie bij de gemeente wordt overgenomen door Sari Klatter, momenteel nog clustermanager Concern bij het Communicatiebureau.

Zowel Jurriëns als ‘zijn’ Communicatiebureau hebben altijd op de achtergrond hun werk gedaan. Eén van de weinige keren dat Jurriëns wél in beeld kwam was toen Wolfsen in 2009 trachtte een publicatie in Ons Utrecht te voorkomen. Zowel Wolfsen zelf als Jurriëns ondernamen daarbij destijds pogingen om een artikel van journalist Wouter de Heus over de pensiondeclaratie van Wolfsen uit de pers te houden. Door Jurriëns zou daarbij gesuggereerd zijn, dat de gemeente van een ontsnappingsclausule gebruik zou kunnen maken om te stoppen met de plaatsing van de gemeentepagina’s in Ons Utrecht. Ook zouden enkele interessante advertenties op het spel komen te staan. Jurriëns bood, volgens berichten in de pers destijds, ook aan dat de gemeente eventueel bereid was te praten over een bijdrage in de extra kosten om de hele oplage (van 120.000 kranten) te laten herdrukken, zonder het artikel over Wolfsen.

Jurriëns hoopt in zijn nieuwe baan zijn ervaringen van de afgelopen 26 jaar op het gebied van marketing, communicatie, pr en entertainment, te kunnen combineren. Hij geeft aan met zijn beslissing niet over één nacht ijs te zijn gegaan. ‘Juist omdat er zoveel goede, ervaren en gekwalificeerde mensen bij het bureau werken, heb ik echter het volste vertrouwen in de toekomst van het Communicatiebureau. Ik kan met een gerust gevoel mijn taken overdragen aan mijn vervangster Sari Klatter.’ Klatter, momenteel clustermanager Concern bij het Communicatiebureau, neemt officieel per 1 februari het stokje van Jurriëns over.

Tot 19 januari is Jurriëns nog bereikbaar bij de Gemeente Utrecht. Vanaf 1 februari is hij officieel in dienst bij FC Utrecht op.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).