RTV Utrecht blundert met item clubhuis Hells Angels | De Utrechtse Internet Courant RTV Utrecht blundert met item clubhuis Hells Angels | De Utrechtse Internet Courant

RTV Utrecht blundert met item clubhuis Hells Angels

RTV Utrecht blundert met item clubhuis Hells Angels

In een dinsdagavond uitgezonden item op RTV Utrecht over het clubhuis van de Hells Angels aan de Twijnstraat aan de werf, bleek dat zowel de omroep als CDA-fractievoorzitter Eiko Smid het huiswerk niet goed heeft gedaan.

Verslaggever Bart van den Berg van de regionale zender wilde een item draaien over de weerstand tegen het bijna twee jaar geleden geopende clubhuis in één van de werfkelders. Daarvoor won Van den Berg ‘s middags telefonisch informatie in bij de directe buurman van het clubhuis.

Deze gaf de verslaggever aan totaal geen overlast te ondervinden van de motorclub, die iedere maandagavond bijeen komt in de werfkelder naast zijn woning. Daarnaast sprak hij het vermoeden uit dat slechts een handvol werfbewoners om onduidelijke redenen problemen heeft met de motorclub, maar deze in de media wel optreden als spreekbuis van de hele buurt.

Blijkbaar paste de positieve verklaring van de buurman niet binnen het item dat Van den Berg wilde maken. Wel wilde CDA-fractievoorzitter Eiko Smid zijn zegje komen doen. En bleek hoe begaan de politicus daadwerkelijk is met het geschil. Hij werd namelijk geïnterviewd voor een heel andere werfkelder dan waar het clubhuis van de Hells Angels gevestigd is.

Uit de beelden van RTV Utrecht is duidelijk op te maken dat ook de omroep er vanuit gaat dat het clubhuis gevestigd is in deze werfkelder, terwijl het elders is. “Als dat zo is, is dat niet zo fraai”, reageerde Van den Berg woensdagochtend via Twitter. “Zowel Smid als een bewoner hebben die deur aangewezen.”

Bekijk HIER de uitzending van U Vandaag. Het item begin na 1 minuut en 25 seconden.

1 Reactie

Reageren
  1. erens

    Journalistieke grenzen worden verlegd – de werfkelderdeur die wordt getoond is van “een ander huis” dan de werfkelderclub eigenlijk heeft. Dat komt volgens mij wel vaker voor wanneer een representatief voorbeeld wordt gevonden of dat er gevreesd wordt dat er plots een “vogeltje”uit het koekoeksklokje komt kijken.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).