Ruim 10.000 deelnemers lopen zondag mee tijdens de marathon in Utrecht; hier moet je rekening mee houden Ruim 10.000 deelnemers lopen zondag mee tijdens de marathon in Utrecht; hier moet je rekening mee houden

Ruim 10.000 deelnemers lopen zondag mee tijdens de marathon in Utrecht; hier moet je rekening mee houden

Ruim 10.000 deelnemers lopen zondag mee tijdens de marathon in Utrecht; hier moet je rekening mee houden
Archiefbeeld Utrechtse marathon
Meer dan 10.000 hardlopers verschijnen zondag 21 mei aan de start van de marathon in Utrecht. Voor de deelnemers en de toeschouwers belooft het weer een mooi evenement te worden, maar inwoners en bezoekers van de stad kunnen ook overlast ervaren omdat bijvoorbeeld wegen worden afgesloten.

Meer dan 10.000 hardlopers verschijnen zondag 21 mei aan de start van de marathon in Utrecht. Voor de deelnemers en de toeschouwers belooft het weer een mooi evenement te worden, maar inwoners en bezoekers van de stad kunnen ook overlast ervaren omdat bijvoorbeeld wegen worden afgesloten.

Voor de deelnemers van de 39e editie van de Utrecht Marathon is zondag de grote dag. Er worden verschillende afstanden gelopen en de eerste deelnemers vertrekken al om 09.00 uur. Het is de verwachting dat rond 15.00 uur de laatste hardlopers te finish passeren.

De start en finish van alle disciplines is op het Utrecht Science Park en vervolgens rennen de deelnemers richting de stad. Vanwege het evenement worden wegen afgesloten en zijn er op verschillende plekken langs het parcours oversteekpunten gemaakt. Deze punten zijn hier te vinden.

Tekst loopt door onder afbeelding

Parcourskaart van de Marathon

Openbaar vervoer

Per trein blijft Utrecht bereikbaar. Een aantal bussen rijdt zondag echter een aangepaste dienstregeling. Voor de actuele reisinformatie adviseert de organisatie van de marathon de website van vervoersmaatschappij U-OV in de gaten te houden. Fietsers en voetgangers kunnen tot slot ook bij verschillende verschillende plekken het parcours oversteken.

22 Reacties

Reageren
 1. Wim

  Waar je rekening mee moet houden? Dat ik weer eens niet bij mijn huis kan komen.

 2. Fabio

  Wel jammer dat de marathon nu twee keer hetzelfde rondje is. Wel heeft de organisatie dit jaar goed gekeken naar de ontsluiting van de stad want het is veel draaien en keren op fietspaden en in de buitengebieden. Op een heel klein stukje tussen gracht en Uithof na.

 3. Klaasjan

  Houd toch eens op met hinder veroorzakende sportevenementen binnen de stadsgrenzen. Doe dat maar in Stadskanaal.

 4. Hoera

  Hoezo is altijd Oost de pineut in deze. Wielrenners, hardlopers, ga eens de andere kant op!

 5. Leon

  Leuk.

 6. W

  @wim: ben je dan niet in je huis zondagochtend? 🤔

 7. Peter

  Wordt een mooie sportzondag in Utrecht Oost, na de marathon door naar de hockey finale https://www.kampong.nl/kampong-klaar-voor-de-play-offs/

 8. lekker fietsen

  @hoera: volgens mij is het grootste gedeelte van het parcout in zuid 😉

 9. Chantal van de Daalsedijk

  De marathon van Utrecht, Bunnik, Houten en Nieuwegein is te lang denk ik…

 10. Eddy

  Hoe kom ik als fietser mijn wijk uit, ik woon aan de Krommerijn.

 11. Pol

  Gaaf dat er weer een marathon in de stad is.
  Volgende keer weer een enkele ronde, hoop ik.

  De perskit (let op de naam in het adres!) geeft meer informatie over het juiste parcours: https://www.nnmarathonrotterdam.nl/media/11233/persmap-um-2023.pdf
  En plaats ook de Dom aan de juiste kant van de gracht.

 12. Marja Klever

  Blijf gewoon eens even 1 dag thuis joh…….hoe erg is dat dan. Toch leuk dat zoveel mensen sportief zijn en ‘met reden’ de meedoen…Mijn stoeltjes staan al op de oprit hoor….Van harte welkom vlak voor ons huis langs…Heerlijk!!!!!!!

 13. Evert-Jan

  Wat een pokke herrie hier met dat Soenda festival niet normaal wat gebeurt hier in Utrecht Sharon

 14. Janmetdekortevoornaam

  @Eddy: op de fiets!

 15. Luus

  Waarschijnlijk gaat dat niet lukken Eddy! Hopelijk heb je genoeg water en een survivalpakket. Ik hoop oprecht dat je het overleeft man! Sterkte

 16. Henc@

  Omdat ik in de binnenstad woon en ALTIJD over de Catharijnesingel moet als ik de stad uit wil, is het iedere keer gedonder. Kan dan niet naar mijn man in het verpleeghuis. Waarom al dit soort vermaak niet buiten de stad? Zeg niet…dan moet je niet in het centrum gaan wonen, ik woon er al 60 jaar en toen was het nog rustig.
  Henc@

 17. Will

  Promoot Overvecht of pak een route door Kanaleneiland. Dat zou positief zijn, krijgen deze wijken ook mooie positieve aandacht. Nee joh, we sluiten het centrum af. Daar gebeurt toch niets. Utrecht marketing, totdat we klein Adam zijn. En die beleidsmakers, die hebben nergens last, lekker op veilige afstand buiten de stad.

 18. W

  He Evert-jan, idd een pokkeherrie maar wat heeft sharon daar nou mee te maken?
  Zou overigens ook zomaar gemeente de bilt kunnen zijn

 19. Willem

  De Nieuwe Houtenseweg ligt bezaaid met verpakkingen van energiegel/repen.
  Komt de organisatie dit ook nog even netjes opruimen a.u.b.?

 20. S

  @henc@: nou dan heb je vroeger niet opgelet waarschijnlijk. Bijv de singelloop bestaat al zo’n honderd (100!) jaar en gaat -je raad het al- al die tijd over de singel.

 21. W

  @willem: nee, kan jij dat ff doen? Bedankt!

 22. Jelle

  Complimenten voor de organisatie, die er ditmaal in is geslaagd om een parkoers aan te leggen waar 85 procent van de binnenstad geen last van heeft.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).