Ruim 1100 stempassen in Utrecht niet bezorgd; gemeente doet aangifte Ruim 1100 stempassen in Utrecht niet bezorgd; gemeente doet aangifte

Ruim 1100 stempassen in Utrecht niet bezorgd; gemeente doet aangifte

Ruim 1100 stempassen in Utrecht niet bezorgd; gemeente doet aangifte
In Utrecht zijn 1160 stempassen nooit bij bewoners aangekomen. Uit onderzoek door PostNL blijkt dat er een bezorger is geweest die de post niet heeft bezorgd. De gemeente gaat aangifte doen.

In Utrecht zijn 1160 stempassen nooit bij bewoners aangekomen. Uit onderzoek door PostNL blijkt dat er een bezorger is geweest die de post niet heeft bezorgd. De gemeente gaat aangifte doen.

In aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen behoren alle mensen die mogen stemmen een stempas te ontvangen. Bij verschillende straten in onder meer Overvecht en Voordorp in Utrecht zijn die echter nooit bezorgd. In deze straten wonen in totaal 1160 kiezers.

Het is onduidelijk wat er met de stempassen is gebeurd. Uit onderzoek van PostNL blijkt wel dat een bezorger zijn werk niet heeft gedaan en de post niet bezorgd heeft. De burgemeester van Utrecht, Sharon Dijksma, laat weten: “Ik neem het niet bezorgen van de stempassen hoog op. Gezien de ernst van de situatie wordt dan ook aangifte gedaan bij de politie.”

De kiezers krijgen allemaal een nieuwe stempas thuisgestuurd. De gemeente benadrukt dat daarmee alle oud stempassen ongeldig worden verklaard. Daarmee wordt voorkomen dat er gefraudeerd kan worden met de oude stempas.

25 Reacties

Reageren
 1. EB

  Er was een tijd dat postbode een mooi beroep was. Toen kon je ook altijd op de post rekenen.

 2. Realist

  Vast iemand die bang is dat er een sterk rechts blok gaat komen.

 3. wies

  in aarle-rixtel heb ik ook geen stempas ontvangen

 4. W.

  Realist, word je nou nooit moe van jezelf om steeds als een soort bezetene overal de links-rechts tegenstelling in te moeten zien en aanduiden? Ik hoop oprecht voor je dat het je in het dagelijks leven niet zo compulsief bezig houdt…

 5. Nelleke

  Vast iemand die bang is dat er een sterk links blok gaat komen.

 6. Wim

  Waarom niet alleen die 1160 stempassen opnieuw sturen.

 7. Leon

  Heftig dit.

 8. rmn

  @Realist

  Je zou maar op een van die rechtse partijen stemmen en er over 4 jaar achter komen dat vrijwel geen enkele verkiezingsbelofte ingelost is. We zijn via de Verdragen verplicht tot prudent migratie- en milieubeleid. Als we een andere koers willen varen zullen we dat op Europees niveau moeten afspreken. De provincie heeft daarin geen rol. De Eerste Kamer ook niet.

  En als je rechts wil stemmen voor de portemonnee: Onder de VVD zijn de lasten fors toegenomen. De BTW is verhoogd. Zelfstandigen wordt het leven zuur gemaakt. Tenzij je Shell of multimiljonair bent is er geen reden om rechts te stemmen.

  Dat maakt links niet beter hoor. Daar is het ook doffe ellende. Maar laten we vooral niet doen alsof dat ‘rechtse blok’ op provinciaal niveau ook maar iets gaat bewerkstelligen. Het is een illusie.

 9. Johan

  Tsja. Als het meezit dondert de postbode bij mij een keer in de week de post van een hele week in de bus. Als het niet meezit komt hij eens in de twee weken langs. Er is geen peil meer te trekken op de postbezorging.

 10. Kloek

  @ Realist

  Over het algemeen vindt de meeste verkiezingsfraude de afgelopen jaren aan rechterzijde plaats: Trump, Bolsonaro en ik kan nog wel even door gaan. Daarmee is zogenaamd links zeker niet heilig.

  Maar goed, waarschijnlijk gewoon een postbode die zijn werk niet deed, want daar zijn er veel van tegenwoordig. Want ook de postmarkt is volledig verneukt door neo-liberaal (rechts economisch) beleid.

  Ooit was het zijn van een postbode een zeer nobel beroep met een bijpassend salaris (en verantwoordelijkheden). Nu is het een derderangs bijbaantje met bijbaansalaris, uitgeoefend door de left overs op de arbeidsmarkt, die vaak MOETEN werken voor hun uitkering. Beroepseer is ver te zoeken

 11. Realist

  @rmn. VVD stemmers zullen zich zeker achter de oren moeten krabben nu blijkt dat VVD links beleid uitrolt. Er zit verder ook geen rechtse partij in de regering dus om rechts de schuld te geven van niet nagekomen beloftes gaat wat ver. Ik gok dat mensen genoeg hebben van het huidige beleid en dus uitgesproken gaan stemmen op de meer realistische partijen. Dat wat je in andere landen van Europa, Zweden, Italie, ook al ziet gebeuren.
  Je kan ook gewoon niet stemmen natuurlijk, wat je wil.

 12. Slipknot

  Hier in Overvecht Noord weeken geen post nu post gehad de helft na 7 dagen je kan in de postapp zien wat je krijg drama hier

 13. rmn

  @Realist

  > Ik gok dat mensen genoeg hebben van het huidige beleid en dus uitgesproken gaan stemmen op de meer realistische partijen.

  Er is niets realistisch aan de luchtkastelen van populair rechtse partijen. We gaan niet het EVRM opzeggen. We gaan niet de EU uit. We komen er niet onderuit om milieumaatregelen te nemen.

  Je wordt in de maling genomen.

  Bovendien heeft de VVD over het algemeen helemaal geen links beleid uitgerold. In tegenstelling. We hebben het achterliggende decennium voornamelijk neoliberaal beleid gezien. Jij en ik betalen takke veel belasting om banken te redden en vette aandeelhouders te spekken. En in de tussentijd is de (semi-) publieke sector geprivatiseerd en uitgehold onder het mom van marktwerking.

  Eens: Links is achterlijk. Maar moderne rechtse partijen verkopen zulke flagrante onzin dat het bijna misdadig is.

 14. Wendy

  De post wordt bij mij goed bezorgd.Alleen bezorging van pakketjes door Post.nl is een drama.

 15. DB

  Fijn dat dit de Gemeente nu is overkomen; Ik weet allang dat PostNL steken laat vallen en post regelmatig kwijt niet wordt bezorgd.
  Wie weet wordt daar nu eens iets aangedaan.

 16. Peter van Zoest

  Ok Duic, krijgen nu ALLE kiezers in Utrecht een nieuwe stempas? Er staat namelijk: “De gemeente benadrukt dat daarmee ALLE oud stempassen ongeldig worden verklaard.” De kiezers die de stempassen niet ontvingen, hebben geen ‘oud stempas’: dus …

 17. S

  Hahhaaha realist, we hebben een superrechtse coalitie man: d66, cu, cda, vvd!
  We hebben met het hele gezin weer enorm gelachen om je post.

 18. Mo

  Blij met mijn postbode

 19. Wim

  @ Wendy

  Gefeliciteerd. De laatste der mohikanen.

 20. Floep

  Ook hier help ik iedereen weer even: Realist noemt alles links wat niet in hun straatje past. Dus ook VVD beleid is voor Realist “links”.

  Dit heeft echter niks met politiek links of rechts te maken.

  Als Realist een natte visstick eet, zullen zij ook zeggen “bah, wat is dit voor extreem links eten!”

  Hopelijk helpt dit.

 21. Wappie postbezorgers

  De gemeente heeft een eigen postbezorger service aanbesteed voor al zijn gemeentelijke post. Misschien postnl niet meer gebruiken voor zaken die van belang zijn voor de democratie.

 22. Koel Hoofd

  Ik wou dat ik geen stempas had gekregen, dan had ik tenminste een ijzersterk excuus gehad om niet te gaan stemmen.

  De uitslag PS23 ligt toch al vast.
  Het platte land op de (nieuwe) partijen stemmen die tegen het randstedelijk dictaat zijn, de steden zullen dat randstedelijk dictaat als moreel verheven zoete koek slikken. De FvD heeft de kiezer destijds genadeloos laten vallen op het moment dat het over Griekse uilen en boreale wereld ging, wat gaan die nieuwe partijen doen?
  Voor de provincie Utrecht maakt dat overigens geen ruk uit, het wordt sowieso PvdA=GL/D66/VVD.
  Intussen flikt Rutte weer exact hetzelfde kunstje als in 2012: links aanwijzen als de grote vijand waardoor links wordt gekozen en Rutte straks over links weer ongestoord de gang kan gaan.
  Glas, plas, was.

  Er resteert de kiezer feitelijk maar één vraag: waar komen de windmolens?
  En laat je daar nou niet voor kunnen kiezen….

 23. inspector gadget

  Rond de studentenverenigingen en huizen gaan ook anti stem formulieren rond, met een heel groot potlood, stem links of stem niet. Ik denk dat je het in een studentenhuis oid moet zoeken: wilhelminpark/oost/noordoost/wittevrouwen of centrum………………. dan zit je goed.

 24. Koel Hoofd

  @inspector gadget
  Cancelcultuur

 25. Bram van Reemst

  Vreemd dat hier op de website van de gemeente zelf niets over staat. Je zou verwachten dat gemeentelijke persberichten daar ook staan.

  Een antwoord op de vraag van Peter van Zoest staat op de website van RTV Utrecht: “De kiezers die geen stempas hebben ontvangen ontvangen deze alsnog.” Dus als je er al een had en geen nieuwe krijgt, blijft het gelukkig geldig. De getroffenen hebben inderdaad geen oude stempas, maar die moet wel ergens zijn, in de sloot of op de slaapkamer van de postbode.

  Verder zie ik daar dat het gaat om enkele straten in Voordorp en een deel (!) van de Camera Obscurabuurt (Rhônedreef e.o.) in Overvecht, in totaal 12 straten. De postbezorger zal dus twee bezorgwijken hebben – of hebben gehad, waarschijnlijk…

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).