Het is voor sommige aanwezigen nog even wennen maar ruim 500 gasten zijn maandagmiddag samengekomen in het Beatrix Theater in Utrecht. Het is het eerste evenement in een serie praktijktesten waarbij gekeken wordt hoe er weer bijeenkomsten georganiseerd kunnen worden.
Al bijna een jaar zijn er nauwelijks meer evenementen. Sinds de coronacrisis uitbrak vorig jaar maart zijn grote bijeenkomsten uit den boze, maar nu is er dus ruimte voor experimenten. De eerste vindt plaats in Utrecht.
Tekst gaat verder onder tweet
Met 500 anderen aanwezig bij #Back2Live Een van de testbijeenkomsten die de komende maand georganiseerd worden. Iedereen vooraf getest en over 5 dagen weer. Allemaal bewegingscensor. Opening door @MonaKeijzer in @BeatrixTheater pic.twitter.com/vMZdSwhO4f
— Roderik van Grieken (@RoderikvGrieken) February 15, 2021
Ruim 500 gasten zijn maandagmiddag samengekomen in het Beatrix Theater voor een congres voor mensen uit de evenementensector. Staatssecretaris Mona Keijzer was aanwezig voor een openingswoordje.
Tekst gaat verder onder tweet
Staatssecretaris Mona Keijzer krijgt een coronatest op proef-evenement Back2Live. De 500 deelnemers, plus medewerkers en pers worden van tevoren getest. Dit is de eerste van een reeks evenementen waarbij wordt onderzocht hoe die mèt publiek toch coronaproof kunnen worden gehouden pic.twitter.com/ItyjRVL6Sq
— Hans Schutte (@HansRTLNieuws) February 15, 2021
Bij het congres wordt van alles gemonitord. Zo hebben de bezoekers afgelopen dagen allemaal een coronatest moeten ondergaan en werd de temperatuur van de gasten gemeten bij binnenkomst. Ook hebben alle bezoekers een bewegingssensor waardoor hun stappen gecontroleerd kunnen worden. Zodoende moet ook duidelijk worden hoe mensen zich bewegen in een menigte. Later deze week worden alle deelnemers wederom getest op corona.
Tekst gaat verder onder tweet
Heel gek om tussen 500 deelnemers van een congres te staan. Ik was bijna vergeten hoe hard geroezemoes van zo’n meute mensen kan zijn. Je krijgt alleen toegang tot deze proef als je van tevoren negatief op corona bent getest. En na 5 dagen nog een keer #back2live pic.twitter.com/E20PiMtqa2
— Hans Schutte (@HansRTLNieuws) February 15, 2021
Het is een van de eerste praktijktesten. De experimenten worden georganiseerd door Fieldlab Evenementen. Binnenkort komt – ook als proef – Guido Weijers optreden in het Utrechtse theater. In dezelfde serie testen wordt ook publiek toegelaten bij voetbalwedstrijden van N.E.C. thuis en Almere City FC thuis.
7 Reacties
ReagerenDit kan toch allemaal veel simpeler?
Als alle 500 man die morgen een evenement willen bezoeken zich vandaag vrijwillig zouden laten testen met sneltests (in 15 min uitslag) en je laat morgen alleen mensen binnen met een gecertificeerde negatieve test (en misschien een kleine temperatuurtest), waarom zou je dan evenementen niet door kunnen laten gaan…? Geen besmetten zijn geen besmettingen. Heb je de rest van de maatregelen ook niet nodig. Waar geen virus is kan het niet worden overgedragen.
Het is allemaal zo simpel op te lossen. We lijken het alleen niet te willen oplossen.
Heel bijzonder, want we weten allang hoe Covid-19 rondwaart.
Willen ze soms bewijzen dat de hele wereld voor niks:
– afstand houdt
– niet bij elkaar op bezoek gaat
– mondkapjes draagt
Ik zag in het filmpje overigens voornamelijk jonge mensen rondlopen en die krijgen vaak geen verschijnselen bij of na een besmetting.
De uitslag zal vast heel verrassend zijn…..
Scherpschutter (je bent een van mijn favoriete DUIC-commentators),
Om erachter te komen of het echt zo simpel is zouden we misschien een soort experiment kunnen organiseren. Bijvoorbeeld 500 mensen toelaten, goed testen en dan…hmm… bewegingssensors gebruiken om te kijken of evt besmettingen te herleiden zijn tot het congres.
Goed idee?
@Ex-Utrechter
Waarom heeft u een experiment nodig om te testen of er besmettingen plaatsvinden tussen mensen die net negatief getest zijn en dus niet besmettelijk zijn…?
Schiet mij maar lek.
“Het is het eerste evenement in een serie praktijktesten waarbij gekeken wordt hoe er weer bijeenkomsten georganiseerd kunnen worden.”
Dit was geen experiment maar een evenement voor mensen zonder corona.
Want mensen met corona werden effectief buiten de deur gehouden dankzij de hoeveelheid testen. Als het nou een echt experiment was geweest, dan had men mensen met corona moeten toelaten en dan kijken of men de verspreiding had kunnen voorkomen.
Moraal verhaal: het onderzoek is dankzij de opzet al bij voorbaat mislukt, maar mensen hebben er wel een leuke tijd aan overgehouden.
Ik noem dan pseudowetenschap.
@Scherpschutter: Voor zover ik heb begrepen is een negatieve (snel)test nog geen garantie dat je niet besmettelijk bent. Daarom zou een experiment interessant kunnen zijn om te kijken hoe groot de impact daarvan is. Dat lijkt mij best redelijk als je mensen weer op een kluitje wilt laten samenkomen.
Een negatieve sneltest zegt alleen iets over de besmettelijkheid op dat moment. Morgen kan het weer heel anders zijn. Lekgeschoten.