Ruim 90 scholen in Utrecht dicht door staking | De Utrechtse Internet Courant Ruim 90 scholen in Utrecht dicht door staking | De Utrechtse Internet Courant

Ruim 90 scholen in Utrecht dicht door staking

Ruim 90 scholen in Utrecht dicht door staking
Bij een eerdere staking in Utrecht werd er gebrainstormd over mogelijke onderwijsverbeteringen
In Utrecht zijn vandaag ruim 90 scholen gesloten door de landelijke staking in het onderwijs. Zowel basisscholen als middelbare scholen houden de deuren dicht. Leraren staken omdat ze meer geld van het kabinet willen hebben.

In Utrecht zijn vandaag ruim 90 scholen gesloten door de landelijke staking in het onderwijs. Zowel basisscholen als middelbare scholen houden de deuren dicht. Leraren staken omdat ze meer geld van het kabinet willen hebben.

Afgelopen vrijdag liet minister Slob weten 460 miljoen euro te investeren in het onderwijs. Hoewel deze toezegging op het eerste gezicht voldoende leek en de staking niet door zou gaan werd na spoedberaad bij de Algemene Onderwijsbond (AOb) toch de oproep de deuren uitgedaan om vandaag te staken.

Te weinig

Het onderwijspersoneel is blij met het toegezegde geld, maar omdat dit een eenmalig bedrag is en geen structurele steun vinden de leraren het te weinig. De medewerkers in het onderwijs willen meer salaris en minder werkdruk, en daar is meer geld voor nodig.

Het gevolg is dat vandaag ruim 4000 basisscholen en middelbare scholen in het hele land gesloten zijn. In Utrecht gaat het om ruim 90 scholen. Niet alle scholen zijn gesloten, een voorbeeld is het Kromme Rijn College voor voortgezet speciaal onderwijs. Hier wordt in samenspraak met leerlingen actie gevoerd.

Acties

Op het Stadsplateau komen vanmiddag om 12.00 uur ook honderden leraren samen om actie te voeren. Ze gaan daar een ‘freezing flashmob’ houden. Bij deze actie gaan ze allemaal zo stil mogelijk staan: “We staan net zo stil als het onderwijs, als het kabinet, als de lonen, als de ontwikkeling van schoolgaande kinderen en pubers.”

Ook komen de Utrechtse schoolbesturen van KSU, NUOVO Scholengroep, SPO Utrecht, Prof. Fritz Redlschool, SOZKO en Stichting PCOU Willibrord, waar tientallen Utrechtse scholen bij aangesloten zijn, vanmiddag om 13.00 uur samen om een statement te maken en solidariteit te tonen met de onderwijsstaking.

De staking betekent voor veel ouders dat ze oppas hebben moeten regelen of een vrije dag hebben opgenomen. Sommige attracties spelen daar handig op in. Zo is het Museum Speelklok vandaag gratis te bezoeken voor leerlingen.

1 Reactie

Reageren
  1. Koel Hoofd

    Staken uit hoge nood is kennelijk omzet voor de vermaakindustrie omdat ouders niet voor hun kinderen kunnen/willen zorgen? Toen vrouwen in de jaren zestig en zeventig nog huisvrouw waren was dit geen probleem geweest. Maar toen had het beroep onderwijzer ook nog meer respekt en werd er gewoon fulltime gewerkt.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).