Ruim anderhalve maand werkzaamheden door herbestrating Vinkenburgstraat Ruim anderhalve maand werkzaamheden door herbestrating Vinkenburgstraat

Ruim anderhalve maand werkzaamheden door herbestrating Vinkenburgstraat

Ruim anderhalve maand werkzaamheden door herbestrating Vinkenburgstraat
In de Vinkenburgstraat in Utrecht zijn komende tijd werkzaamheden. De straat tussen de Oudegracht en de Neude krijgt nieuwe klinkers. Het werk begint op 8 februari en duurt zes tot zeven weken.

In de Vinkenburgstraat in Utrecht zijn komende tijd werkzaamheden. De straat tussen de Oudegracht en de Neude krijgt nieuwe klinkers. Het werk begint op 8 februari en duurt zes tot zeven weken.

De straat is tijdens de werkzaamheden minder goed bereikbaar voor bewoners, ondernemers en voorbijgangers. De Vinkenburgstraat is vanuit minimaal één richting toegankelijk voor voetgangers en fietsers die hun rijwiel aan de hand hebben. Coronaregels kunnen daarbij worden nageleefd, aldus de gemeente.

Als de winkels en horeca weer open mogen voor de afronding van de werkzaamheden, wil de gemeente in overleg met ondernemers kijken hoe dat zo goed mogelijk kan. De aannemer gaat ondernemers benaderen over de toegankelijkheid en bevoorrading. Bewoners van de Vinkenburgstraat kunnen hun afval tijdelijk op de hoek van de straat zetten, waar de ophaaldienst bij kan komen.

Aansluiten

Volgens de gemeente voldoet de inrichting van de straat niet meer en moet die meer aansluiten op de inrichting van het gebied rondom de Neude en Post Utrecht. De Vinkenburgstraat moet door de herbestrating straks vrij zijn van hobbels, losliggende stenen en onnodige obstakels. Ook moeten gebouwen beter toegankelijk worden en moet de ‘opdruk’ van boomwortels verminderen. In de straat komt verder een aantal bankjes. De bekende tegels van het Nederlandse Filmfestival blijven liggen.

De werkzaamheden worden in drie delen uitgevoerd en beginnen aan de kant van de Oudegracht. De gemeente verwacht voor 1 april klaar te zijn.

13 Reacties

Reageren
 1. Erwin

  6 tot 7 weken voor een straatje van 100 meter lang…?!?! Zozo…
  Wat mij betreft gaan die kinderachtige handafdrukken van het NFF er uit, geen hond die het interesseert.

 2. Kat

  Waarmee Erwin zich kwalificeert als een hond.

 3. JvS

  Dat is tussen de 31 en 42cm vooruitgang per gewerkt uur. Je zou verwachten dat dit sneller kan.

  @Kat, de honden lusten er geen brood van, je reactie.

 4. G.H.

  @Kat: En tevens als een cultuurbarbaar; ‘als ík het niks vind dan ís het kinderachtig, en bepaal ik bovendien voor anderen dat het hen niet interesseert’.

 5. Zeura

  Het is fijn dat men dit in Coronatijd doet, want minder overlast. Maar NOG een obstakel op mijn dagelijkse wandelroute is minder welkom. Er zijn al zoveel plekken waar ik nauwelijk meer kan lopen wegens werkzaamheden.
  O ja, en bankjes? Gezellig, kunnen we als het weer mag daar lekker de hele avond en nacht op hangen en lekker eten drinken en roken. Toppie! Mocht er nog iemand wonen in die straat, dan is dit het sein dat de gemeente het belangrijker vindt dat bezoekers kunnen “verblijven” dan dat bewoners kunnen slapen. Bewoners, oprotten! Toeristen willen we!

 6. Koel Hoofd

  Worden het echt nieuwe klinkers of is het gewoon regulier onderhoud?

  Hoe dan ook, ruim 6 weken over 100m is zelfs met corona-anderhalve-meter-omstandigheden belachelijk traag. Wat vermeld dit artikel niet?

 7. wollie

  ik begreep dat men de klinkr-methode gaat toepassen.
  Best wel innovatief! https://youtu.be/dwnWj2WoCG8

 8. Marco Knol

  Dat lijkt wel bijzonder traag idd. Bankjes? Hoezo dan? Om de horeca aldaar terwille te zijn? Komen er dan ook bankjes in de Bakkerstraat? Of langs de Oudegracht? Gaat de gemeente dan ook meer (of überhaupt als ze nog niks betaalden wegens geen terras/zitgelegenheid) precario vragen van horeca-ondernemers. Gewoon zomaar wat vragen. En wortelopdruk? Er staan ook zo ontzettend veel bomen op de Vinkenburgstraat. Dat heeft inderdaad wel zes hele weken nodig…

 9. Karel

  Ik zie op de foto veel lelijke obstakels, borden, vlaggen, markiezen die het mooie straatje erg verrommelen. Daar tegelijk ook maar iets aan doen? Dat moet in 6 of 7 weken toch kunnen? Laat de bankjes maar weg. Daar zouden vast de lelijke standaard afvalbakken naast moeten komen. Liever niet! Voor die filmtegels is vast een betere plaats te vinden.

 10. isabelle

  Aan welke slak heeft de Gemeente Utrecht dit nu weer uitbesteed??? En gaat die 100 meter werk ook nog weer -zoals gebruikelijk- uitlopen met een maand?

  DIe bouwvakkers lachen zich suf!

 11. Niels Bokhove

  Misschien bedoelen ze met “bankjes” kleine bankgebouwtjes voor geld pinnen e.d.. Want bankkantoren en -toortjes verdwijnen steeds meer.
  Die uitklapreclameborden op straat moeten weg. Hier in de straat telde ik er ooit 45! Ze versmallen de stoep, m.n. voor rolstoelers. Eigenlijk asociale obstakels.

 12. Marcel

  Het leuke is dat je hier zoals velen stoom kan afblazen. Het bestuur leest dit niet eens of kijken alleen omdat ze benieuwd zijn dat de vaste mensen hier weer los gaan. Ook met de aankomende verkiezingen zal er weer niks veranderen. De raad blijft zowat hetzelfde. Raadsleden halen hun schouders op en laten zien dat ze er zijn zodat hun visite betaald word in de raad. En de Vinkenburgh straat? Niks slechts aan. Verkwisting van geld. En dat t lang duurt? Ga is kijken hoe mensen werken en die steentjes erin leggen? Doe is mee? Of krijg je dan last van je rug?

 13. Ton

  @ Wollie
  Kunnen we deze prachtige reportage verplichte kost maken voor alle ‘managers’ in Nederland ?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).