Ruim honderd bekeuringen tijdens handhavingsactie Amsterdamsestraatweg Ruim honderd bekeuringen tijdens handhavingsactie Amsterdamsestraatweg

Ruim honderd bekeuringen tijdens handhavingsactie Amsterdamsestraatweg

Ruim honderd bekeuringen tijdens handhavingsactie Amsterdamsestraatweg
Archieffoto Amsterdamsestraatweg
Tijdens een handhavingsactie op de Amsterdamsestraatweg zijn vrijdagavond ruim honderd bekeuringen uitgeschreven.

Tijdens een handhavingsactie op de Amsterdamsestraatweg zijn vrijdagavond ruim honderd bekeuringen uitgeschreven.

De handhavers controleerden tijdens de actie onder meer op fietsen zonder verlichting en het gebruiken van een mobiele telefoon op de fiets. Verder zijn snorfietsers erop gewezen dat het vanaf 30 september verplicht is om op de rijbaan te rijden.

Handhavers controleren vaak bij onder meer drukke kruispunten en oversteekplaatsen op veilig fietsgedrag en delen boetes uit als dat nodig blijkt.

Tekst loopt door onder post

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Handhaving 030 (@handhavingutrecht)


Pilot

De actie op de Amsterdamsestraatweg is onderdeel van een pilot waaraan de gemeente Utrecht meedoet. Tijdens die pilot controleren handhavers niet alleen op zaken als fietsparkeren en afval, maar ook op veilig fietsgedrag.

Doel van de pilot is om te kijken of handhavers meer bevoegdheden kunnen krijgen, zodat ze de politie vaker te hulp kunnen schieten. De proef duurt nog tot en met maart 2022.

Gekoppelde berichten

24 Reacties

Reageren
 1. Baliekluiver

  Nog even en we denken allemaal dat handhaven iets bijzonders is, een ‘actie’ die dan ook nog onderdeel is van een ‘proef’. Maar het is toch gewoon regulier dagelijks werk dat vanzelfsprekend altijd en overal moet worden uitgevoerd? De bakker zet toch ook niet in de krant dat hij vandaag brood heeft gebakken?

 2. Don

  En als je dan leest handhavingsactie Amsterdamsestraatweg dan denk je er zullen wel een fiks aantal laagvliegende automobilisten bekeurd zijn. Maar nee deze heroische handhavingsactie is gericht tegen appende kleuters en mensen zonder licht. Dit zal zonder meer bijdragen dat ze uitkijkend naar handhavers ook extra attent zijn op laagvliegende automobilisten zodat die ongestoord door kunnen scheuren hulde. En snorfietsers dwingen tot suĂŻcidaal gedrag door ze de rijbaan op te sturen op de straatweg. Benieuwd wanneer de eerste aan gort wordt gereden.

 3. Trebor

  Toen ik de kop las was ik aangenaam verrast maar helaas alweer snel na het lezen diep teleur gesteld.wanneer gaan we eens handhaven op hufter gedrag. Ik bedoel dus gewoon het audi en golfjes en mercedes tuig. Structueel te hard/ door rood / bellen/ de tering bende die zij maken op hangplekken/ nee!! de huismoeder en student waarvan jullie niets te vrezen hebben daarmee laten jullie weer zien dat jullie het gezag totaal kwijt zijn ,en gaan voor de makkelijke weg. Die van de minste weerstand!!!prima werk mietjes,

 4. Lombokker

  @Don

  Ook fietsers horen zich aan de regels te houden. Waar laagvliegende asomobilisten hooguit enkele procenten van het totaal uitmaken, halen kamikazefietsers met gemak enkele tientallen procenten. Weliswaar zijn fietsers vooral zelf de klos als het mis gaat, en zal er ook minder schade zijn, maar dat vind ik geen reden om er dan maar niet tegen op te treden. Kortom, een prima actie!

 5. Subsidie

  @trebor: eens, deze maatschappij wordt steeds treuriger.

 6. Geenstijl@Utrecht 🤔

  Dit zijn goede acties van handhavers vd gemeente Utrecht,er zijn zat fietsers zonder fietsverlichting die lekker rondrijden in het donker,echt levensgevaarlijk.

 7. RABE

  Goeie actie. Er wordt nog veel te veel gebruik gemaakt van de telefoon in het verkeer.
  Trebor, de huismoeder en student zijn regelmatig ook een gevaar op de weg.
  Mensen moeten eens bedenken dat ze niet alleen op de weg zijn, maar dat ze ook anderen in gevaar brengen.
  Ik hoop dat mijn bericht geplaatst wordt, want dat gebeurt niet altijd, terwijl ik gewoon reageer op een onderwerp.

 8. JapieOG

  En wanneer gaan onze handhavers controleren op werkende verlichting, snelheid, bellen achter het stuur bij auto’s op de ASW?
  Wie A zegt moet ook B zeggen, vrijdag vrienden van handhaving? U zou de omgeving van de ASW daar pas echt een dienst mee bewijzen.

 9. Koel Hoofd

  Wow… lees ik het goed?
  Gaat de afdeling veiligheid van de gemeente nu eindelijk eens dat asociale fietsgedrag aanpakken wat de afdeling mobiliteit al jarenlang stimuleert door automobilisten te stigmatiseren?

  Ruim 100 bekeuringen door een avondje controleren op Ă©Ă©n weg.
  Dat is een veel grotere boete oogst dan wat die paar foute automobilisten in de hele stad opleveren!

 10. Herman

  Stoer hoor fietsers zonder licht en bellend bekeuren.
  De echte overlast op de Straatweg wordt door andere activiteiten veroorzaakt. Durf die eens aan te pakken. Die fietsers kun je daarna altijd nog aanpakken, first things first.

 11. Inwoner van Utrecht.

  Als iedereen zich nou eens gewoon aan de verkeersregels zou houden,dan waren dit soort acties niet nodig.

 12. gerard

  Een beetje flauw om met de fietsers te beginnen. Hoewel zij zich ook aan de regels moeten houden. Ik begreep dat boa’s wel agent willen zijn maar het nooit kunnen worden, klopt dit?

 13. Pieter

  Stoer hoor al die fietsers zonder licht,pak nu ook eens al die studenten aan die op oude hokepoken langs bv oude gracht aan,die schelden je verrot als niet gauw genoeg opzij gaat

 14. Cas

  Voor auto’s zijn ook genoeg controles, nu zijn fietsers eens aan de beurt en gelijk zijn er mensen op hun teentjes getrapt… de blinde haat tegen de auto zit erg diep bij sommige hier

 15. De count

  Zou fijn zijn als de (verkeers)politie en FIOD daar eens gaan handhaven ipv deze 2 dappere boa’s, wat overigens ook een goed is. Met name niet zichtbare fietsers, al dan niet append, zijn een gevaar op de weg, niet in de minste plaats voor zichzelf, helemaal daar

 16. Rottebert Peermans

  Ah vanaf 30 september begint Autootje Pesten 2.0 door de snorfietsers als rijdende verkeersdrempels in te zetten op de Ă©Ă©nbaans stadsboulevards! Ik kan niet wachten!

 17. Scherpschutter

  @Koel Hoofd

  Nope. Dat is slechts de reden die u door politici verkocht wordt om te legitimeren dat handhavers meer macht krijgen. Goed lezen… Links doet wat links doet. De overheid nog machtiger maken en u nog machtelozer maken.

 18. Berk

  Mijn god, gaan we controleren op fietsen zonder licht, terwijl op de baan ernaast gastjes van 25 in auto’s van een ton voorbij komen cruisen. Die maken deel uit van een onderwereld die tegenwoordig advocaten en journalisten vermoordt, politici bedreigt. Misschien verstandig om die een keer staande te houden, wellicht kom je wat op het spoor.

 19. Thuisblijver

  De meeste reageerder vinden het maar flauw dat er alleen maar fietsers zijn bekeurd. Die snappen er echt niets van. Totdat er weer een geliefde wordt doodgereden.
  Scheurende knoflookfans in gehuurde auto’s (bij voorkeur met D kenteken) rijden braaf langs, die snappen dat ze de sigaar zijn als ze langs oom agent scheuren, maar de bellende fietser zonder licht, die fietst zonder gêne gewoon langs agenten en handhavers, die dit keer “eindelijk, hehe” hun werk doen. En verontwaardigd dat ze waren! “Ik rij altijd zo en zonder licht, ga boeven vangen, oid”.
  En nu doorpakken op de ASW, de motoren, zonder demper, zijn de volgende. Next: wie rijd er met z’n scootertje naar wie, en wat zit er dan zoal in zo’n mannentas. Let op, dat ruimt al lekker op, daar wordt deze straat, en de zijstraten, weer wat gemoedelijker van. Daarna: ANPR inzetten, en ter plekke doorlichten, ook door de belastingdienst. Nog even alle winkels, ik bedoel dekmantels, laten sluiten om 11:00 uur. Etc. Het wordt nog wat met die straat, wie weet ga ik er wel wonen, want wat er dan overblijft is wel gezellig.

 20. Bernhard

  Lekker studentjes met kapotte fietslampjes pesten, terwijl er Golfjes met 80 voorbij komen blazen op de rijbaan ernaast. Top!

 21. Katja

  @Don en Trebor, ben het er helemaal mee eens ! Ik woon er en weet het.

 22. Erwin

  Ha fijn, de politie heeft weer wat laaghangend fruit gepakt. Het hardrijdende schorriemorrie wordt met rust gelaten. Toppers.

 23. Berk

  @Redactie waarom is mijn comment van gisteravond niet geplaatst? Stond toch niet veel aanstootgevends in volgens mij? Ik woonde tot voor kort in de buurt en heb er geloof ik een aardig beeld van

 24. Pee

  @Trebor 27/9/2021 – 12:06
  Helemaal mee eens.
  @Berk 27/9/2021 – 21:23
  Als ze die gaan aanpakken is het weer etnisch profileren en discriminatie dus zoeken ze liever bevolkingsgroepen uit die allerminst agressie of tegenwerking geven.
  @Thuisblijver 27/9/2021 – 23:29
  Ook jij hebt het bij het goede eind .
  Alleen erg jammer dat er niet 1 , die de middelen en de functie heeft om hier iets aan te doen, het aan durft om er daadwerkelijk werk van te maken.
  Want dan worden ze bedreigd en trekken zich alsnog terug.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).