Ruimere openingstijden supermarkten op zondag: Boon’s Markt eerste nachtsuper | De Utrechtse Internet Courant Ruimere openingstijden supermarkten op zondag: Boon’s Markt eerste nachtsuper | De Utrechtse Internet Courant

Ruimere openingstijden supermarkten op zondag: Boon’s Markt eerste nachtsuper

Ruimere openingstijden supermarkten op zondag: Boon’s Markt eerste nachtsuper
De supermarkt Boon’s Markt op de Ganzenmarkt mag als eerste supermarkt van Utrecht binnenkort haar deuren tot 2 uur in de nacht openen. Daarnaast mogen 23 andere supermarkten in Utrecht op zondag open zijn tussen 19.00 en 22.00 uur. Dat laat wethouder Jeroen Kreijkamp via Twitter weten. 

De supermarkt Boon’s Markt op de Ganzenmarkt mag als eerste supermarkt van Utrecht binnenkort haar deuren tot 2 uur in de nacht openen. Daarnaast mogen 23 andere supermarkten in Utrecht op zondag open zijn tussen 19.00 en 22.00 uur. Dat laat wethouder Jeroen Kreijkamp via Twitter weten. 

Het gaat om verschillende supermarkten verspreid over de stad. De raad heeft ingestemd met de ontheffingen, omdat de gemeente een uitgebreide leefbaarheidstoets heeft gedaan. Door de zeer ruime openingstijden van Boon’s zal er scherp worden toegezien op eventuele alcoholoverlast. De beveiliging moet ervoor zorgen dat dronken mensen de winkel niet binnenkomen.

Met de nieuwe regels kunnen supermarkten nu ook op nieuwjaarsdag, eerste paasdag, eerste pinksterdag en eerste kerstdag open zijn tussen 10.00 en 19.00 uur. Vorig jaar was al sprake dat Utrechtse supermarkten langer open zouden mogen zijn. Toen was echter nog niet duidelijk aan welke voorwaarden voldaan moest worden. 

‘Stad is ‘s nachts in beweging’

Student & Starter is zeer enthousiast dat Utrecht eindelijk een nachtsuper krijgt. “Niet iedere Utrechter heeft hetzelfde leefritme en de huidige openingstijden tot 22.00 doen veel inwoners tekort’’, zegt raadslid Reinhild Freytag. “Daarnaast is de stad ook ’s nachts in beweging, deze winkelier krijgt nu meer zeggenschap krijgen over de openingstijden. Wij hopen van harte dat de ondernemer hier gebruik van zal maken”.

18 Reacties

Reageren
 1. Maarten

  We kunnen er gerust op zijn dat de gemeente de metingen goed heeft uitgevoerd en dat de cijfers juist zijn geïnterpreteerd, zo als het ook bij verkeersmetingen en terras-overlast gebeurt.

 2. P. Megens

  Balachelijk

 3. Harry

  @P.Megens: Hoezo belachelijk? Jij hebt denk ik geen idee hoeveel mensen in Utrecht ‘s avonds/’s nachts in de horeca werken of nachtdiensten hebben in ziekenhuizen en/of andere zorginstellingen. Voor deze mensen is een nachtwinkel echt ideaal. Niet altijd denken vanuit iemand die een 9 tot 6 baan heeft.

 4. Pieter van Mourik

  Taal blijft moeilijk:

  “Door de zeer ruime openingstijden van Boon’s zal er scherp worden toegezien op eventuele alcoholoverlast”. Het voorzetsel ‘Door’ lijkt me te vervangen worden door Wegens? Wie let op de eventuele alcoholoverlast? Met dat laatste is bedoeld overlast door dronken klanten?
  Dan gaat de supermarktuitbater daarop letten?

 5. Han

  Goede ontwikkeling. Laat de mensen zelf bepalen wanneer ze willen winkelen.

 6. Y

  TOP!!!! Klasse van de gemeente Utrecht!

 7. Utrechtsebert

  Perfect besluit. Ideaal voor met name mensen in de zorg.

 8. Jo

  Uitstekend!

 9. Eelkje

  Zolang er maar geen grote vrachtwagens gaan rijden i.v.m. de bevoorrading zoals voor AH in de Twijnstraat.
  Dan is het echt gedaan met die ene rustige dag in de week…

 10. herman

  pfffff 2016 en dan nog zoiets als voorschriften.

  Alles vrijgeven, laat iedereen zelf beslissen wanneer men open wil. De markt regelt zelf wel wat wel en niet open gaat als dat bedrijfseconomisch haalbaar is.

  In 2016 gaat alles 24/7!

 11. Jan-Dirk

  Utrecht is niet meer echt voor Utrechters.

  Nog meer herrie in de stad! Ga zo door, ik ga met mijn gezinnetje binnenkort wel op naar een rustiger plek ergens buiten Utrecht, dan kunnen jullie met zijn alleen gezellig 24×7 herrie maken en verloedert de stad door nog meer studenten en uitgaansmogelijkheden! Maar verwacht dan niet dat ik mijn geld nog ga uitgeven aan de Utrechtse horeca en/of stad!

 12. Stadsbewoner

  Jan-Dirk,
  Voor gezinnen zoals het jouwe hebben we prachtige, rustige wijken als Vleuten en Leidse Rijn. Ik zou zeggen, schrijf je in voor een mooi nieuwbouwprojectje aldaar. Laat de stad lekker een stad zijn. Het spreekt van elitairisme dat je verwacht dat je omgeving zich aanpast aan jouw levenskeuzes (gezin).

 13. Utrechtsebert

  @Jan-Dirk & Stadsbewoner; Ook ik heb een gezin en kan gelukkig wel genieten van het heerlijke drukke stadsleven. Ik had het idee dat Utrecht een saai stil dorp aan het worden was, gelukkig veranderd dat met een rap tempo. Wat mij betreft mogen winkels en horeca 24/7 open zijn. En zuurpruimen kunnen ze in de horeca missen als kiespijn , zit daar dus maar niet over in Jan-Dirk. Ze kunnen echt goed bestaan zonder jouw geld.

 14. Pieter

  Volgens mij wanhoopsactie van supermarkt boon aan de ganzenmarkt
  Winkelomzet blijft ver achter bij de prognoses
  Zo proberen ze er wat omzet bij te pakken
  Zal wel doodbloeden
  Overdag loopt boon al niet, dan zal dat in de nacht zeker niet gebeuren
  Lost zich vanzelf op
  Of,,,de prijzen verlagen,,!!?

 15. Stadsbewoner2

  Stadsbewoner: en net zo elitair is jouw verwachting dat de stad zich aanpast aan jouw 24/7 wens.

 16. Dirk

  Heerlijk dat in de stad wonen, lekker op loop- of fietsafstand van de leuke plekken. Maar o wee als er dan activiteit ontstaat die niet in jouw specifieke levensritme of -situatie past.

  Het is de attitude van een nimby: wel de lusten en niet de lasten.

  on-topic: mooie ontwikkeling. Ik ga er zelf niet gebruik van maken, maar ik gun het de mensen die avond- of 24/7-diensten draaien.

 17. Amsterdammer

  Elke grote stad in NL heeft al decennialang nachtwinkels, Utrecht anno 2016 nog steeds niet, wat een armoede.

 18. Ronald

  Hèhè, dat werd tijd.
  Overlast mag je verbieden en bestrijden, maar waarom boodschappen doen zo vaak verboden is, heeft me altijd al verbaasd.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).