Samenvatting: Kampong wint eerste duel troostfinale ruim | De Utrechtse Internet Courant Samenvatting: Kampong wint eerste duel troostfinale ruim | De Utrechtse Internet Courant

Samenvatting: Kampong wint eerste duel troostfinale ruim

Jelle Phijffer na zijn eerste Hoofdklasse-goal.

Kampong heeft het eerste duel om de derde plaats met 5-1 gewonnen van HGC. De twee verliezend halve finalisten strijden om de derde plaats die recht geeft op deelname aan de Euro Hockey League. Zaterdag al kan Kampong het karwei afmaken door in Wassenaar te winnen. Lukt dat niet, dan is er zondag een beslissingswedstrijd.

Binnen twee minuten spoelde aanvoerder Quirijn Caspers de nare smaak van de nederlaag tegen Amsterdam weg. Met een mooie boogbal opende hij de score. Met de voorsprong op zak bleef Kampong de betere ploeg op het veld. Dit overwicht werd in een minuut of 5 omgezet in de overwinning. Meulenbroek, Jelle Phijffer en Martijn Havenga zorgde voor 4-0. Meulebroek tipte een bal van Marres in. A-junior Jelle Phijffer tipte een afgeslagen kans van Jonker in. Het was zijn eerste goal in de Hoofdklasse. En Havenga maakte de enige strafcorner die hij kreeg. Voor rust deed Gonzallo Peillat, ook uit een strafcorner wat terug voor de Gazellen.

Na rust lukte het HGC niet de achterstand met volle power te bevechten. Waarschijnlijk hebben de 3 wedstrijden tegen OZ er ook in gehakt bij de ploeg uit Wassenaar. De enige goal na rust werd gemaakt door Constantijn Jonker.

Kampong kan met vertrouwen zaterdag aan de tweede wedstrijd beginnen. Wel in de wetenschap dat er nog niets gewonnen is. Zaterdag speelt Kampong thuis tegen HGC. De derde plaats en bijbehorende kwalificatie voor de EHL van seizoen 2016-2017 is de inzet. Als Kampong niet wint is er 8 mei de beslissingswedstrijd.

EHL Final Four

Een weekend later speelt Kampong in Barcelona de halve finale van de EHL van dit seizoen. Bij winst speelt Kampong zondag de finale. Mogelijk tegen Amsterdam.