Scheldende bijrijder scooter na achtervolging opgepakt | De Utrechtse Internet Courant Scheldende bijrijder scooter na achtervolging opgepakt | De Utrechtse Internet Courant

Scheldende bijrijder scooter na achtervolging opgepakt

Scheldende bijrijder scooter na achtervolging opgepakt
Bron: Instagramaccount Wijkagent Horeca binnenstad
Een jongen is aangehouden nadat hij politieagenten uitschold vanaf een scooter. Die gebeurde in de nacht van zaterdag op zondag op de Neude in Utrecht.

Een jongen is aangehouden nadat hij politieagenten uitschold vanaf een scooter. Die gebeurde in de nacht van zaterdag op zondag op de Neude in Utrecht.

“Vannacht was het even tijd voor een korte stop op de Neude. […] Deze pauze werd ineens ruw verstoord door de bijrijder van een scooter die het nodig vond ons voor kankerhomo’s uit te maken”, zegt wijkagent Emile Vermeulen.

De agenten staakten hun pauze en sprongen op de fiets. “Na stevig doortrappen en met de hulp van meerdere collega’s konden we de scooter achterhalen en de bijrijder voor belediging aanhouden”, aldus Vermeulen.

De jongen mag de recherche op zondag uitleg geven over zijn gedrag.

6 Reacties

Reageren
 1. JdV

  Waarom de recherche uitleg geven? Zijn die er niet voor zware gevallen? Of zijn die allemaal opgelost en zijn ze nu aan het bijklussen?

 2. Frits

  Mooi, goed dat dit soort hufterig gedrag wordt aangepakt! Die jongens voelden zich waarschijnlijk veilig op hun opgevoerde scooter…

 3. Berend

  Goede actie. Nachtwerk is al klote en dan ook nog uitgescholden worden terwijl je er voor de mensen staat.

 4. VincentDV

  JdV: Volgens de wet is belediging van een ambtenaar in functie een misdrijf (wetb. v. strafrecht, artikel 267). Overtredingen worden door agenten afgehandeld, misdrijven moeten aan de recherche worden overgedragen. Of ze het nou druk hebben of niet.
  Overigens is dat ook wel verstandig. Van een agent die zelf moet onderzoeken of hij beledigd is, zal de objectiviteit – terecht – ernstig worden betwijfeld. Een rechercheur kan beter bepalen of de agent in kwestie enkel nogal lange tenen heeft of dat er werkelijk sprake is van een strafbaar feit.

 5. Gregor

  Waar is het snelrecht gebleven? 500 euro boete en een strafblad. Hup, wegwezen jij! Met de groeten van Paardenveld,

 6. Theo

  Ik hoop niet dat de politie denkt dat de opvoeding van zo’n type in een gesprek kan worden bijgesteld.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).