Scheve bomen op de Moreelsebrug in Utrecht worden weer rechtgezet Scheve bomen op de Moreelsebrug in Utrecht worden weer rechtgezet

Scheve bomen op de Moreelsebrug in Utrecht worden weer rechtgezet

Scheve bomen op de Moreelsebrug in Utrecht worden weer rechtgezet
Een aantal bomen op de Moreelsebrug in Utrecht staat er volgens CU2030 ‘niet florissant’ bij. Vanwege onder meer de stormen in februari zijn ze scheef komen te staan. Deze bomen worden straks, als het blad eraf is, weer rechtgezet.

Een aantal bomen op de Moreelsebrug in Utrecht staat er volgens CU2030 ‘niet florissant’ bij. Vanwege onder meer de stormen in februari zijn ze scheef komen te staan. Deze bomen worden straks, als het blad eraf is, weer rechtgezet.

Via sociale media lieten sommige mensen al weten dat een aantal bomen op de Moreelsebrug scheef staat. “Ook wij hebben gezien dat een aantal bomen er niet florissant bij staat en we laten ze niet in de steek”, zegt projectorganisatie CU2030 in een reactie.

Deze bomen worden nog dit jaar of begin 2023 weer rechtgezet. Eén exemplaar, dat ter hoogte van de trap staat, moet mogelijk worden vervangen.

Natuurgeweld

Oorzaak van het probleem zijn onder andere de stormen Dudley, Eunice en Franklin die in februari over Utrecht raasden. In mei van dit jaar liet de gemeente weten dat door dit natuurgeweld ongeveer 270 bomen in de stad verloren zijn gegaan.

Tot slot zegt CU2030 dat er ook een probleem was met het systeem dat de bomen automatisch water geeft. Dit is inmiddels opgelost en in de tussentijd werd met de hand water gegeven.

Gekoppelde berichten

12 Reacties

Reageren
 1. Koel Hoofd

  Bonsai boompjes in potten zijn overduidelijk niet bestand tegen het Nederlands weer. Dat beloofd wat met wonderwoods…
  Een fikse zuidwester en al die bomen liggen op de grond, rijp voor de biomassa centrale.

 2. Jeroen

  Het is überhaupt bijzonder dat er bomen op een brug staan. Laten we dat niet vergeten.

 3. Katie

  Ik ben verbaaasd over hoe snel die boompjes daar gegroeid zijn. Ben benieuwd hoe ze zich verder ontwikkelen want ik vind dat een heel erg mooie brug geworden!

 4. Willem

  @koel hoofd dat belooft (met een ‘t‘) zeker wat. Bij Bosco Verticale in Milaan is ruime ervaring met groen/struiken/bomen op grote hoogte. Groen moet absoluut verankerd worden aan het gebouw. En regelmatige snoei beperkt de omvang. Ik denk dat menig private daktuin in Utrecht minder goed beveiligd is tegen stormschade.

 5. Koel Hoofd

  @Willem
  Milaan is geen Nederland maar Italie.
  Wij hebben ander weer, in 1989/1990 is er een orkaan over Nederland geweest.
  Er vorig jaar is er een “zomerwindvlaagje” over Leersum getrokken.
  Tegen dat natuurgeweld is geen potplant bestand.
  Dankzij climate change kunnen we vaker van die orkanen en turbulente wind gaan verwachten. Dus ja, ik ben wel benieuwd hoe Wonderwoods dat gaat doorstaan. De tijd zal het leren want het weer is en blijft onvoorspelbaar en oncontroleerbaar, behalve in modellen.

 6. Klaasjan

  Natuur op een brug. Kom daar in Stadskanaal eens om!

 7. Uuu

  @ Koel Hoofd

  In Eindhoven staat al 2 of 3 jaar een Bosso Verticale (nota bene sociale woningbouw). Het gebouw staat er keurig bij, het groen staat er keurig bij. Maar ja. In Eindhoven zeiken ze niet zo als in Utrecht en proberen ze niet wanhopig het te kleine pikkensyndroom te compenseren.

  Eindhoven was in de jaren tachtig op sterven na dood. Door hard te werken en innovatief en creatief te zijn heeft de stad zichzelf gered en opnieuw uitgevonden. Niet door hoog van de (Dom)toren te blazen, maar door stug maar gestaag door te werken. Laat anderen maar lachen. Inmiddels is het een hotspot en met Brainport natuurlijk 1 van de economisch en innovatiefste regio’s ter wereld.

  Venlo heeft een cradle 2 cradle stadskantoor met een keurige en mooie groene gevel. Staat er al jaren (bijna een decenium geloof ik) keurig bij. Er waren wat problemen van binnen met de verwarming (logisch bij een innovatief gebouw) en er was een bouwfout gemaakt in de parkeergarage, maar de groene gevel staat er goed bij.

 8. Rob de tuinman

  De Moreelse brug is werkelijk een heerlijke plek om te wandelen
  de bomen doen het fantastisch .
  @WONDERWOODS ik ben benieuwd wat de Vve kosten worden in het imposante Wonderwoods elk boompje wat dood gaat zou verwijderd en vervangen moeten gaan worden. dat gaat natuurlijk met een hoogwerker . een nieuw boompje plaatsen zal telkens behoorlijk in de papieren gaan lopen. voor de bewoners .

 9. Willem

  @koel hoofd ik neem aan dat je wel tijdig een zienswijze op de bouwplannen van Wonderwoods hebt ingediend toen ze ter inzage lagen op het gemeentehuis? Want dat is natuurlijk het geschikte moment om te wasrschuwen voor rondvliegende bomen. Hier bedenkingen uiten over bouwplannen die al halverwege de uitvoering zijn is leuk voor bij de borrel, maar verder dan kroegpraat komt het hier natuurlijk niet.

 10. Jeroen

  Wat is er, Rob de tuinman? Jaloers dat je het Wonderwoods onderhoudscontract niet binnen hebt gehaald? Als je een hoogwerker wilt inschakelen dan snap ik wel waarom ze het liever aan iemand anders gunden..

 11. Koel Hoofd

  @Uuu
  De Eindhovense Bosco verticale is pas in 2021 opgeleverd.
  Die heeft nog geen enkele fikse zuidwesters storm doorstaan, laat staan een orkaan. De Tijd zal het leren…

  @Willem
  Climate change weet je nog, het KNMI voorspelt allerlei weersonheil wat we nu nog abnormaal vinden. Die boom in een pot op een brug had al last van paar normal stormen, kan je nagaan wat er gebeurt als er zo’n onheilsscenario van de KNMI voorbij komt.
  Nogmaals, de Tijd zal het leren….

 12. Scherpschutter

  Tja. Alleen een degenererende beschaving vol semi-bewuste half-geretardeerden plaatst bomen op een brug…Wie verzint zoiets?!

  Bomen horen in het bos. Niet op een brug. Dat je zulks nog moet uitleggen ook…

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).