Schriftelijke vragen na open brief over horeca in Nieuw Welgelegen | De Utrechtse Internet Courant Schriftelijke vragen na open brief over horeca in Nieuw Welgelegen | De Utrechtse Internet Courant

Schriftelijke vragen na open brief over horeca in Nieuw Welgelegen

Schriftelijke vragen na open brief over horeca in Nieuw Welgelegen
Foto: Flickr CC / Henk-Jan van der Klis
  In een open brief heeft de uitbater van de horecavoorziening in Nieuw Welgelegen zijn ongenoegen geuit over de stopzetting van zijn contract. Theo de Goeij runt de horeca al vijf jaar, maar kreeg in januari te horen dat zijn plek wordt overgenomen door The Colour Kitchen. Hij zegt dat er geen belangenafweging heeft plaatsgevonden.

 

In een open brief heeft de uitbater van de horecavoorziening in Nieuw Welgelegen zijn ongenoegen geuit over de stopzetting van zijn contract. Theo de Goeij runt de horeca al vijf jaar, maar kreeg in januari te horen dat zijn plek wordt overgenomen door The Colour Kitchen. Hij zegt dat er geen belangenafweging heeft plaatsgevonden.

Vijf jaar geleden startte De Goeij zijn onderneming aan de Grebbeberglaan. In die periode was er volgens hem vrijwel geen sprake van horeca-activiteit. “Naast de horeca op de 1e verdieping van Nieuw Welgelegen, bemannen wij ook het loket van de schoolkantine voor VMBO Globe en MBO Utrecht leerlingen. Dit tot grote tevredenheid van alle participanten en huurders”, aldus De Goeij in een open brief aan de gemeenteraad.

De ondernemer werd gevraagd in ieder geval door te gaan tot de zomervakantie 2016 en nam eind januari contact op met de Utrechtse Vastgoed Organisatie (UVO) over de stand van zaken. Tot zijn verbazing bleek al in december 2015 een nieuwe exploitant te zijn gevonden; The Colour Kitchen. “Daarbij is mij, door mevrouw Deetman van UVO destijds, altijd te verstaan gegeven dat ik daarna ook kandidaat zou zijn om de horeca te blijven exploiteren”, zegt De Goeij. “Ook in overig mailverkeer is altijd de indruk gewekt dat ik partij zou zijn (o.a. correspondentie over eigen ingang). Ik doe dat immers tot ieders tevredenheid.”

Voorkeur wethouder

“Van de ambtenaren hoorde ik dat de wethouder zelf had gekozen om met The Colour Kitchen door te gaan. Dit was zijn voorkeur en er had helemaal geen belangenafweging plaats gevonden. Ik had een tijdelijk contract en kon dus weg en dat moest om ruimte te maken voor de voorkeur van de wethouder. Toen ik dit hoorde viel ik bijna van mijn stoel. Hoe kan het dat zulke willekeur kan leiden tot het mijn bedrijf en de banen van mijn medewerkers de nek omdraaien?”

De Goeij vraagt zich hardop af of de wethouder en ambtelijke organisaties The Colour Kitchen als wondermiddel naar voren schuift bij exploitatieproblemen van multifunctionele accommodaties, zoals Nieuw Welgelegen. “Dat is uw politieke feestje en daar wil ik mij niet mee bemoeien, maar de belangen van mij en mijn mensen worden door de gemeente Utrecht volledig uit het oog verloren. Dat vind ik heel kwalijk, ik hoopte altijd dat de gemeente juist ook kleine ondernemers wilde steunen.”

Lex van Eijndhoven van de VVD en Lars Roodenburg van D66 hebben inmiddels schriftelijke vragen gesteld aan het college. Zij willen onder meer weten of de suggestie klopt dat ‘de wethouder zelf’ besloten heeft om met de Colour Kitchen in zee te gaan.

8 Reacties

Reageren
 1. Jan-Paul de Beer

  Zou jammer zijn! Altijd met veel tevredenheid gebruik gemaakt van Theo zijn diensten. Het moet niet kunnen dat je er zelf achter moet komen dat er een andere exploitant komt. Als je 5 jaar hard gewerkt hebt om er wat van te maken verdien je het op tijd te horen en eerlijk mee te dienen voor een vervolg periode.

 2. Willem

  Het inkopen van diensten behoort te gaan volgens de inkoopregels van de gemeente. Dus, de eerste vraag is of de gemeente de eigen regels voor het inkopen van diensten wel heeft gevolgd. ALs dat niet zo is zou De Goeij kunnen overwegen een gerechtelijke procedure aan te spannen om de gemeente te bewegen het contract voor Nieuw Welgelegen (opnieuw) op de markt te zetten.

 3. Rik Burger

  Vreemd hoor! Al van het begin af aan denkt Theo mee met Nieuw Welgelegen. Zelf regelmatig gebruik gemaakt van Café Morgen voor een kop koffie of snel even wat eten voor een vergadering. Prima service!

 4. Hannah

  Groot verlies voor nieuw welgelegen dat er nu een colour kitchen komt. Ik zal nu waarschijnlijk voor een drankje na de sportles uitwijden naar de stad. Maar vooral voel ik mee met Theo en wens hem al het goeds voor in de toekomst!

 5. Marijn

  Erg jammer dit! Daar werkten echt top mensen met passie voor hun vak en de wijk!

 6. Dineke

  Schandelijk beleid van de gemeente om een betrokken ondernemer zo te benadelen en iemand anders naar voren te schuiven dat riekt naar vriendjespolitiek!!!
  Wie doet er iets aan?

 7. Sjaak

  Als het klopt dat de uitzetting het gevolg is van de persoonlijke voorkeur van de wethouder, dan moet deze opstappen. Dit is een vorm van corruptie, waar geen plaats voor is in Utrecht.

 8. Wouter

  Colour Kitchen heeft een slechte reputatie bij sportgelegenheden, oa door openingstijden. Wil de wethouder dat sportteams zelf bierkratjes gaan meenemen??

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).