Scooter negeert stoptekens en komt in botsing met vrijwilligers Utrecht Skate Parade | De Utrechtse Internet Courant Scooter negeert stoptekens en komt in botsing met vrijwilligers Utrecht Skate Parade | De Utrechtse Internet Courant

Scooter negeert stoptekens en komt in botsing met vrijwilligers Utrecht Skate Parade

Scooter negeert stoptekens en komt in botsing met vrijwilligers Utrecht Skate Parade
Foto: Bas van Setten
Een scooterbestuurder heeft vrijdagavond meerdere stoptekens bij de Utrecht Skate Parade genegeerd en is uiteindelijk in botsing gekomen met een aantal medewerkers. Het incident gebeurde iets na 21.30 uur en vond plaats op de Prinsesselaan nabij Begraafplaats Sint Barbara.

Een scooterbestuurder heeft vrijdagavond meerdere stoptekens bij de Utrecht Skate Parade genegeerd en is uiteindelijk in botsing gekomen met een aantal medewerkers. Het incident gebeurde iets na 21.30 uur en vond plaats op de Prinsesselaan nabij Begraafplaats Sint Barbara.

De scooterrijder, die iemand achterop had, negeerde eerst het stopteken van een politieagent die het verkeer voor de parade regelde. Daarna werden verschillende stoptekens van zogenoemde blockers – vrijwilligers van de Utrecht Skate Parade – in de wind geslagen. “De scooterbestuurder nam geen gas terug en is uiteindelijk, met enkele blockers, op het asfalt terecht gekomen”, laat de organisatie weten in een reactie op Facebook.

“Eén van de blockers is bij de huisartsenpost langsgeweest maar kon diezelfde avond nog naar huis”, zegt de organisatie. Volgens de Utrecht Skate Parade is contact opgenomen met de ouders van de scooterbestuurder.

Utrecht Skate Parade

De Utrecht Skate Parade is een gratis evenement waarbij deelnemers op skeelers of rolschaatsen achter een auto met muziek skaten. Vanaf begin mei tot eind september vindt deze parade iedere vrijdagavond plaats. Er doen vaak honderden mensen mee aan de Utrecht Skate Parade.

23 Reacties

Reageren
 1. Anne Marie ten Berge

  Moeten scooterbestuurders niet een soort van rijbewijs hebben ? wat zoveel zegt dat zij extra verkeerslessen hebben genoten ? In ieder geval hij is nu bekend bij de politie en ben ik blij dat de blockers met de schrik vrij gekomen zijn.

 2. Trajectbewoner

  Het is letterlijk een verademing om voor even verlost te zijn van de kankerverwekkende stank en het lawaai van het gemotoriseerde verkeer in de stad. Maar dat plezier wordt dan weer vergald door een alles doordringende discodreun uit een meerijdende auto. Volgens mij beschikken alle deelnemers tegenwoordig wel over oortjes of een koptelefoon om zonder hinder voor anderen een hoogst persoonlijke eigen gehoorbeschadiging op te lopen. Kan die begeleidende milieuvervuilende herrie op straat niet weg? Voor de rest vind ik het wel een aardig gezicht en een leuke zich vormende traditie, die skaters iedere vrijdagavond.

 3. Jelle

  Kan een bromfietscertificaat worden ingenomen? Zo ja, dan lijkt dit me een uitstekende maatregel.

 4. wollie

  Alle scooters negeren stoptekens, het is de scooterrijder die moet reageren…

 5. FAS

  In gesprek gaan met de ouders is een lachertje.
  dit moet er gewoon gaan gebeuren.
  Ingeval bromfiets/scooterrijbewijs in nemen,
  of tijdelijk in beslag nemen van de scooter.

 6. FAS

  In gesprek gaan met de ouders is een Lachertje
  dit moet er gewoon gedaan worden.
  Indien in bezit brommer/scooterbewijs, intrekken
  zo niet dan tijdelijk in beslag name van het voertuig

 7. Jelle

  @trajectbewoner: Een paar zomeravonden per jaar, op een christelijk tijdstop een paar minuten harde muziek… Ik ben ook niet zo van de nodeloze herrie, maar dit hoort er nu eenmaal bij in de grote stad. En nee, ik ben zelf geen skater.

  Verder: met oortjes in lijkt me ongezellig, dan kunnen ze niet met elkaar praten. En onveilig, want ze horen de eventuele aanwijzingen van politie en begeleiders niet. Dus even een paar minuten doorbijten ?

 8. Count

  Trajectbewoner, uw leven moet een constante hel zijn. Terwijl anderen ook nog gewoon plezier maken op vrijdagavond. Hoe durft men.

 9. Trol

  Trajectbewoner. Wat moet het leven zwaar zijn. Overigens: hoe doe je dat als de kankerverwekkende stank er wel is (dus op ieder ander tijdstip). Als je naar de supermarkt moet om je voorraad azijn te kopen doe je dat met een gasmasker op? Echt vertel het me….deel je diepste geheim.
  Verder…. scooter paupers…..weg ermee!!

 10. Trajectbewoner

  @Jelle. Wanneer dit nu de enige lawaaivervuiling was, was het nog tot daaraan toe. Maar zoals ik zei zorgt ook het verkeer voor toenemende geluidhinder, denk bijvoorbeeld aan het nog steeds groeiend aantal motoren zonder of nagenoeg zonder demper op hun uitlaat. En verder, hoe aardig zou het niet zijn als die skaters eens met elkaar gesprekken voerden. Dat doen mijn partner en ik ook, wanneer we ons sportief vermaken. Ik kan het iedereen aanraden. Het werkt optimaal ontspannend.

 11. Koel Hoofd

  Scooter had zeker haast en vond de weg geblokkeerd, de blockers hadden haast met de scooter neerhalen.

  Persoonlijk zie ik van die skate parade de lol er niet van in. Het is gewoon een openbare rolschaats disco, sooo seventies and out dated!

 12. 19bentje48

  Met de ouders praten?! Moet je doen, maar volgens mij een gevalletje poging tot doodslag wanneer je willens en wetens én na een stopbevel met een voertuig inrijdt op personen.

 13. JdV

  @trol: skate paupers, weg ermee. Ga maar lekker op de Uithof of in het Maximapark je hobby uitoefenen. Zonder andere mensen lastig te vallen. Wat komt er hierna? De tiroler wandelvereniging die met hoempapamuziek elke woensdagavond door de stad hobbelt? Lesbische negerinnen op eenwielers die elke maandagavond een rondje om de Dom gaan rijden? Waarom worden kleine elitegroepjes toch zo gepamperd in deze stad? Tuurlijk mag je een hobby hebben. Sport? Ook prima. Maar 99% van de mensen spirt gewoon op ern daarvoor asngelhde locatie rn doet dat zonder de beainers van het centrum ladtig te vallen. Dus gewoon stoppen met dit linkse hobbyprojectje aub.

 14. Reaguurder

  Beste Trajectbewoner

  De skate draait muziek omdat het gewoon de sfeer verhoogd en ook veel mensen er als kijkers dan van genieten. Oortjes/ koptelefoon zal iedereen wel hebben, maar als je op de weg bevind word je geacht het verkeer te kunnen blijven horen en mag je dus niet volledig beide oren bedekken

  Praten bij het evenement, dat word er zeker wel tijdens. Er zijn al heel wat stelletjes en zelfs echtparen ontstaan binnen de Skateparade groep. Zelfs al skate kids van die personen die nu ook meerijden.

  Beste Koel hoofd

  de scooter is niet neer gehaald door de blockers, de scoorterrijder reed ze letterlijk onderuit na het ontwijken van andere blocker die hem sommeerde te stoppen en hem stopteken gaf. Als het out dated is dan zou de skate niet ieder jaar iets groeien in grote…

 15. Koel Hoofd

  @reaguurder Bedankt voor deze info. Dat betekend dat de aangereden blockers niet stonden op te letten, terwijl ze dat wel hadden moeten doen.

  Om de oubolligheid er vanaf te halen, noemen ze rolschaatsen nu skates. Het blijft hetzelfde dingetje, een rolschaats disco. En net zoals in de discos van weleer, vormen er zich stelletjes. Er is echt niets nieuws onder de zon, alleen maar meer prietpraat.

 16. Jos

  @ Koel Hoofd
  Die koel hoofd! Iemand overtreed de wet en rijdt anderen aan en dan is het de schuld van die anderen, die juist de veiligheid van de skaters in de parade garanderen; het moet niet gekker worden. U bent af.

 17. VincentZ

  Prietpraat is rolschaatsen vergelijken met skates (wielen twee aan twee versus vier, vijf wieltjes in een lijn). Het is een crossfiets vergelijken met een racefiets, appels met peren, binnen spelen versus buiten spelen. Dat iets oubollig is (de rollerdisco is in Nederland typisch jaren tachtig, geen fenomeen uit de seventies ; andere prietpraat) is geen argument om het gedrag van een aso goed te praten. Er zijn wel meer dingen oubollig : voetbalkijken, bierdrinken, zwemmen,autorijden of scooterijden.

 18. Koel Hoofd

  @jos Je zegd het goed, de veiligheid van de skaters in de parade garanderen. Dat betekend opletten. Want wat als dat scootertje terroristische motieven had gehad? We zitten in een wereld waar dat helaas heel goed mogelijk is, of ben je de tram alweer vergeten?

 19. James

  Met de ouders praten? En wat nou als die geen Nederlands spreken of het gewoon helemaal niets interesseert? Scooter plus certificaat afpakken en een maand schoffelen plus alle medische kosten vergoeden lijkt me een meer passende straf voor dit soort tuig.

 20. bee

  @ Koel Hoofd
  dus die scooteraar valt niets te verwijten volgens jou?
  een aanslag plegen is makkelijker dan een aanslag voorkomen.

 21. Hadjememaar

  @JdV, lesbische negerinnen een elitegroepje? Wat een quatsch. De Tirolers worden trouwens al bediend, op de foto bij het artikel staan twee vrolijke Fransen in Tiroler Lederhosen.

  Het valt mij op dat de diversiteit onder de skaters wat tegenvalt. Veel 30’ers en 40’ers en allemaal wit. Wie past er op de koters?

 22. Harry

  Sinds wanneer is moedwillig inrijden op mensen met een voertuig geen poging tot dooslag? Iets meer dan een gesprekje met de ouders lijkt mij hier toch echt wel op z’n plaats. Te beginnen met het inbeslag nemen van de scooter plus rijbewijs, aanhouden en voor laten komen.

 23. mark

  JdV: Zie jij ergens iets staat over dat ik iets over de skaters zeg? Ik vind je voorstellen eigenlijk best aardig. Wat mij betreft wordt het direct geregeld. Wellicht kan daarvoor geld vrijgemaakt worden door te stoppen met andere geldverslindende zaken.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).