Scooterrijder zet aanrijding in scène op de Burgemeester Reigerstraat in Utrecht en vraagt om cash van bestuurder Scooterrijder zet aanrijding in scène op de Burgemeester Reigerstraat in Utrecht en vraagt om cash van bestuurder

Scooterrijder zet aanrijding in scène op de Burgemeester Reigerstraat in Utrecht en vraagt om cash van bestuurder

Scooterrijder zet aanrijding in scène op de Burgemeester Reigerstraat in Utrecht en vraagt om cash van bestuurder
Foto: Instagram Politie Utrecht Centrum
Een automobilist is op donderdag op de Burgemeester Reigerstraat slachtoffer geworden van een aanrijding, die een scooterrijder expres veroorzaakte. De bestuurder van de scooter wees vervolgens de automobilist aan als schuldige en wilde daarop meteen veel cash geld zien.

Een automobilist is op donderdag op de Burgemeester Reigerstraat slachtoffer geworden van een aanrijding, die een scooterrijder expres veroorzaakte. De bestuurder van de scooter wees vervolgens de automobilist aan als schuldige en wilde daarop meteen veel cash geld zien.

“Denk je nietsvermoedend een rotonde op te rijden, heb je ineens een ‘aanrijding’ met een scooter. En die wil meteen geld zien, buiten de verzekering om”, omschrijft Politie Utrecht Centrum op Instagram.

De scooterrijder wilde vervolgens direct veel geld in cash, terwijl de schade relatief meeviel. “En dit moest per se buiten de verzekering om afgehandeld worden.” De politie laat ook weten dat het slachtoffer door het ingrijpen van een alerte omstander geen geld heeft gegeven. De scooterrijder vluchtte daarna weg.

“Kom je zelf in zo’n hachelijke situatie zoals hierboven beschreven? Vul dan áltijd je verzekeringspapieren in en betaal geen cash geld”, drukt de politie mensen op het hart.


Ken jij de verhalen achter de Utrechtse horeca uit de 20e eeuw? Arjan den Boer en Ton van den Berg hebben samen een boek over de verdwenen horeca uit deze periode gemaakt en dat is nu te bestellen in de DUIC shop! Bestel hier een exemplaar in de voorverkoop.

13 Reacties

Reageren
 1. Marcel

  Dit is niet voor het eerst. Een klant van mij is dit ook overkomen. Advies is gelijk 112 bellen. Of de scooterrijder een enorme dreun geven.

 2. Massegast

  Was zeker een roetveegpiet….

 3. Realist

  Is er ook een signalementje of zijn het de usual suspects?

 4. Lombokker

  Het zou fijn zijn als de politie er ook meteen een beschrijving van de dader bij geeft.

 5. MoraX

  Dit gehad bij wegrijden parkeerterrein winkelcentrum Overvecht. Totaal geen schade. Enkele meters verderop stond een collega crimineel toe te kijken. Heb uiteindelijk wel wat betaald om te voorkomen dat hij alsnog een flinke trap tegen mijn auto zou geven wat mij dan meer schade zou hebben opgeleverd.

 6. Wil

  @lombokker: want? Wordt ie gezocht dan en ga je helpen zoeken?

 7. Frank de Boer

  Mij is idem dito overkomen, enkele weken geleden op de parkeerplaats van het grootwinkelcentrum in Overvecht. Niet ingaan op intimidaties. Pak je telefoon en bel 112. Voordat je de politie aan de lijn had was die oplichter verdwenen. Het zijn ‘bekende’ jongens met altijd een grote mond. Je weet wel.

 8. Scherpschutter

  Nadat ik de sleutels van zijn scootertje had afgepakt, had dat blaagje mooi even wat bezinningstijd in de kofferbak van mijn auto mogen doorbrengen tot de Politie ter plaatse is.

 9. JdV

  @lombokker: oke, komt ie. Het betreft een blauwe scooter, merk vespa. De scooter heeft verchroomde spiegels en een bruin leren zadel voor 2 personen.
  Succes!

 10. Bromsnor

  Bromsnor denkt dat benoemen van uitelijk, leeftijd of sexe niets toevoegd aan het verhaal. “Automobilist” en “scooterrijder” zijn voldoende ter aanduiding.

 11. Paul

  Dit is mij ook overkomen in de buurt van zwembad overvecht. Oude man, geen schade, kwam uit het niets ! Wel wat betaald, omdat eigen risico bedrag hoger is. Daarna eiste deze meer met valse rekening.

 12. Statler

  @Wil: omschrijving is handig als hij zo,n kuntstje bij bvb u wil flikken. Een gewaarschuwd mens enz. Iets als gezet rossig persoon stekeltjeshaar ca. 1,80 m lang kan al voldoen, als zo iemand tegen uw fiets rijdt. Ook klein preventief kansje op dader-ontmoediging.
  Met vriendelijke groet,
  PeterH

 13. Jeroen

  Daarom, dashcam in je auto. 1x daarnaar wijzen of dat aangeven, en ze zijn in 30 seconden verdwenen. En als ze dingen buiten de verzekering om willen regelen, prima, maar dan laat ik wel eerst even de politie ter plaatse komen.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).