Seizoenkaartverkoop FC Utrecht breekt alle records | De Utrechtse Internet Courant Seizoenkaartverkoop FC Utrecht breekt alle records | De Utrechtse Internet Courant

Seizoenkaartverkoop FC Utrecht breekt alle records

Seizoenkaartverkoop FC Utrecht breekt alle records
Stadion Galgenwaard. Foto: DUIC
FC Utrecht heeft in slechts één week tijd al ruim 3.100 seizoenkaarten verkocht. Daarmee wordt volgens de club het record van vorig jaar ruimschoots verbroken.

FC Utrecht heeft in slechts één week tijd al ruim 3.100 seizoenkaarten verkocht. Daarmee wordt volgens de club het record van vorig jaar ruimschoots verbroken.

Toen werd dit aantal ‘pas’ behaald na 26 dagen. FC Utrecht werd in 1970 opgericht en begint dit jaar aan het 50e voetbalseizoen. Wellicht heeft dit jubileum te maken met de snelle seizoenkaartverkoop.

Op de Bunnikside worden relatief gezien de meeste seizoenkaarten verlengd. Al 33 procent van de supporters heeft daar een plekje voor volgend seizoen bemachtigd. Op de Noordtribune ligt dat percentage op 30 procent, gevolgd door de Zuidtribune met 29 procent.

Leeftijd

Wat volgens FC Utrecht opvalt is dat met name de oudere supporters hun seizoenkaarten tot nu toe hebben verlengd. In de leeftijdsgroep tot 18 jaar heeft 24 procent al verlengd, in de categorie 19 en met 39 jaar is dat 29 procent, voor de groep 40 tot en met 64 jaar geldt op dit moment een verlengpercentage van 32. Bij de seizoenkaarthouders die 65 en ouder zijn heeft 33 procent al verlengd.

Vanwege het 50-jarig jubileum heeft FC Utrecht ook een speciaal voetbalshirt op de markt gebracht. Op de achterkant van het Samen Utrecht-shirt komen 1970 namen van supporters te staan.

Gekoppelde berichten

6 Reacties

Reageren
 1. Scherpschutter

  FC Twente: 13.000
  NAC Breda: 5700
  PEC Zwolle: 5000

  FC Utrecht: 3100

  Records verbroken…of heeft de lokale FC misschien een ‘klein’ probleempje dat iets anders uitgelegd wordt?

 2. Gerard Brugmans

  Dus de groep die straks het grootste risico loopt in de 2e coronagolf wil graag lekker dicht tegen elkaar aan gaan staan schreeuwen in een voetbalstadion? Voelt het bestuur van FCU hier nog enige verantwoordelijkheid, of vinden ze het allemaal wel prima zo?

 3. Vak K

  Fijn te horen, heeft de club hard nodig.

  Toch hoop ik dat de club ook rekening gaat houden met supporters die nog twijfelen door de Corona, dus voeg ook nog een andere optie toe…scheelt duizenden verlengingen en nieuwe SCC houders

 4. trol

  Gerard….iedereen weet dat één en ander wellicht niet doorgaat. Voetbal valt “gewoon” onder de evenementenregel, heeft het bestuur niets over te zeggen.
  Als je verlengt, dan snap je dat heus wel. En ja…mensen willen graag weer terug naar hoe het was, dat lijkt me gewoon een gezonde positieve gedachte, in plaats van te denken in doemscenario’s. Dat moet wel erg vermoeiend zijn.
  Een museumjaarkaart heb ik ook verlengd, ik ga ook niet zeuren op museumdirecteuren als musea in de toekomst met minder beperkingen weer open gaan.

 5. Bayerwald

  @ trol. Misschien klinkt Gerard wat somber, maar in jouw reactie lees ik dat jij zijn boodschap niet begrepen hebt. Ik vind het geen ‘gezonde positieve gedachte’ dat we met z’n allen weer terug willen gaan naar hoe het was. Dan snap je de boodschap van deze crisis niet. Iedereen wil weer zo snel mogelijk een normaal leven leiden, ik ook, maar we staan nu voor de uitdaging het met zijn allen eens te worden over een nieuw normaal. Met het oude normaal (wat ik niet zo normaal vond gezien de ongelijkheid in de wereld) helpen we onze leefwereld (niet de aarde) zeker naar de klote.

 6. trol

  Dan kun je toch nog steeds een seizoenskaart aanschaffen, zie het als een gebaar om te zorgen dat er geld blijft binnen komen? Zou in meer sectoren moeten gebeuren, maar gebeurt veel te weinig. Daarmee zeg je toch niet: ik wil nu al weer in een vol stadion zitten en heb lak aan de tijd en problemen waarin we nu leven.

  Verder denk ik niet dat ons nieuwe normaal (waar we niet naar moeten streven, maar dat is meer mijn opvatting) voor een betere leefwereld zorgt. Eerder voor meer ongelijkheid. Wij redden onszelf prima en trekken onszelf nu nog meer voor ten opzichte van armere delen. Dat zal alleen maar meer worden, als de crisis langer duurt.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).