Sharon Dijksma vertelt in Utrechtse talkshow Zzzzzondag! over eerste jaar als burgemeester Sharon Dijksma vertelt in Utrechtse talkshow Zzzzzondag! over eerste jaar als burgemeester

Sharon Dijksma vertelt in Utrechtse talkshow Zzzzzondag! over eerste jaar als burgemeester

Sharon Dijksma vertelt in Utrechtse talkshow Zzzzzondag! over eerste jaar als burgemeester
Archieffoto Sharon Dijksma
Burgemeester Sharon Dijksma vertelt zondag 5 februari in de talkshow Zzzzondag! over hoe ze haar eerste jaar als burgemeester van Utrecht heeft ervaren.

Burgemeester Sharon Dijksma vertelt zondag 5 februari in de talkshow Zzzzondag! over hoe ze haar eerste jaar als burgemeester van Utrecht heeft ervaren.

Zzzzondag! wordt elke eerste zondag van de maand opgenomen in Zindering, het theaterrestaurant van Stadsschouwburg Utrecht. De presentatie is in handen van Patrick Nederkoorn en Oscar Kocken, die in gesprek gaan met wetenschappers, politici, journalisten, kunstenaars, idealisten en activisten. Zij laten hun licht schijnen over het allerlaatste nieuws.

Met Sharon Dijksma gaat het gesprek over haar eerste jaar als burgemeester van Utrecht. Aan bod komt onder meer hoe ze kennis heeft gemaakt met de stad, hoe het is om burgemeester te zijn in coronatijd en hoe zij de toekomst van Utrecht voor zich ziet.

Naast Dijksma zijn zondag ook filosofe Lianne Tijhaar en muzikant Eva van Pelt te gast. De talkshow begint om 16.00 uur en er zijn nog kaartjes voor de livestream. Die kosten vijf euro.

Wil jij DUIC steunen en een prachtig boek met de beste fotografie en verhalen van Utrecht in 2021 ontvangen? Voor 24,95 euro is DUIC in 2021 te bestellen en daarmee steun je direct onze journalistieke werkzaamheden.

8 Reacties

Reageren
 1. Geenstijl@Utrecht

  Het is maar goed dat er geen gekozen burgemeesters zijn,dan zou deze burgemeester als laatste eindigen.

 2. Bill

  @Geenstijl, kan je dat ook nog onderbouwen of vind je het gewoon fijn om even wat willekeurigs te roepen?

 3. Fred

  Het zou kunnen dat die onderbouwing al is gedocumenteerd op wikipedia: https://nl.wikipedia.org/wiki/Broodje_Mario.

 4. Bernhard

  Geen incapabele dame, volgens mij, maar niet wat Utrecht nodig heeft op dit moment. Zie bijv. nul progressie in Overvecht als het gaat om straatoverlast, verkeersterreur, enz. Zachte heelmeesters maken stinkende wonden.

 5. Lombokker

  @Geenstyl & Bernhard

  De problemen die u noemt kunnen niet uitsluitend op lokaal niveau worden opgelost. Voor wetgeving en politiecapaciteit ben je namelijk afhankelijk van landelijk beleid, lokaal komt het vooral neer op prioriteiten stellen.

  Gezien deze beperkingen ben ik van mening dat deze burgemeester goed bezig is, wat trouwens ook geldt voor haar voorganger. Maar het blijft natuurlijk wel dweilen met de kraan open als de politie onderbemenst is en de boefjes een dag na hun arrestatie al weer op straat lopen. Om nog maar te zwijgen over de grenzeloze naïviteit van de rechterlijke macht.

 6. Bernhard

  @Lombokker: Handhaving is toch echt de taak van de lokale driehoek en niet de landelijke overheid.

 7. Geenstijl@Utrecht

  Stem daarom op Stadsbelang Utrecht, voor lokale beslissingen van een lokale partij.

 8. John

  @Geenstijl

  Stem stadsbelang ? Dat hebben we gezien met de Maliebaan.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).