Singelloop na twee jaar weer terug in Utrecht; alle deelnemers zijn vertrokken Singelloop na twee jaar weer terug in Utrecht; alle deelnemers zijn vertrokken

Singelloop na twee jaar weer terug in Utrecht; alle deelnemers zijn vertrokken

Singelloop na twee jaar weer terug in Utrecht; alle deelnemers zijn vertrokken
Foto: Bas van Setten
De 10.000 deelnemers die zondag meedoen aan de zeventigste editie van de Singelloop in Utrecht zijn van start gegaan. Voor het eerst werd dit gedaan op de Catharijnesingel in plaats van de Maliebaan.

De 10.000 deelnemers die zondag meedoen aan de zeventigste editie van de Singelloop in Utrecht zijn van start gegaan. Voor het eerst werd dit gedaan op de Catharijnesingel in plaats van de Maliebaan.

Om 13.00 uur vertrokken de deelnemers die een rondje van 5 kilometer liepen. Deze kwamen allemaal tussen 13.30 en 13.45 uur weer binnen. De finish lag in het Moreelsepark en daar was ook de prijsuitreiking.

Een uur later, om 14.00 uur, vertrokken de hardlopers voor het rondje van 10 kilometer. Er waren verschillende startvakken die allemaal acht minuten na elkaar vertrokken. Om 15.15 uur is de prijsuitreiking van deze ronde, ook dit wordt gedaan in het Moreelsepark.

Tekst loopt door onder afbeelding

Wilhelminapark

Voorgaande jaren vertrokken de hardlopers van de Singelloop vanaf de Maliebaan en lag de finish in het Wilhelminapark. Omdat er echter geen grote evenementen meer georganiseerd mogen worden in dit park is de organisatie op zoek gegaan naar alternatieve plekken en zijn ze zo terecht gekomen bij de Catharijnesingel en het Moreelsepark. “Deze keuze is in goed overleg gemaakt met de gemeente Utrecht”, aldus de organisatie.

Vanwege het evenement is er ook verkeersoverlast rond en in het centrum van Utrecht. Dit duurt tot ongeveer 18.00 uur.


Ken jij de verhalen achter de Utrechtse horeca uit de 20e eeuw? Arjan den Boer en Ton van den Berg maken samen een boek over de verdwenen horeca uit deze periode en hebben daarbij jouw hulp nodig! Lees hier meer en bestel alvast een boek.

Gekoppelde berichten

16 Reacties

Reageren
 1. Norma

  Heel Overvecht is afgesloten van elke vorm van Openbaar Vervoer per bus…
  Dit vanwege de Singelloop.
  Persoonlijk vind ik dat nogal een debacle:
  Zelf kan ik – evenals de rest van de Overvechters die afhankelijk zijn van het OV – vandaag eigenlijk nergens heen. Zelfs niet naar Zuilen of naar een ander deel van Overvecht. Fietsen kan ik niet, ver lopen kan ik ook niet.
  Is er nu werkelijk geen ander parcours mogelijk, waarbij Utrecht CS bereikbaar blijft via het OV tijdens een dergelijk evenement?

 2. Steve

  Weg met de Singelloop.
  Macho verkeersregelaars die maar doen waar ze zin in hebben.
  De binnenstad op slot.
  Alternatieven geen.
  Belabberde bewegwijzering.
  Levensgevaarlijk roadblock bij het oude stadhuis bij de Arthur van Schendelstraat.
  Verkeersregelaars die gewoon in een auto blijven zitten en voor de rest niks regelen.
  Volgend jaar moeten ze maar een mooie route uitzetten in de Leidsche Rijn.
  Op deze manier alleen maar een hoop overlast.

 3. Marie

  Prima idee om start/finish naar Catharijnesingel/Moreelsepark te verplaatsen. Veel minder omwonenden die er last van ondervinden denk ik. Bovendien is de Maliebaan op 24/9, 2/10 en 16/10 al afgesloten door/voor evenementen, dat is weer eens genoeg voor de buurtbewoners.

 4. Rutger

  Schitterend event, een leuk feestje voor de hele stad.

 5. Sjoerd

  Het was een prachtig evenement. Super geregeld, hulde voor de organisatie!

 6. Bromsnor

  Bromsnor kon zijn wijkje niet uit, maar het was mooi weer en de mensen die aan de singelloop meededen hebben vast een fijne dag gehad. Een beetje bewegen kan nooit kwaad.

 7. Wim

  @ Sjoerd

  Super geregeld? Grapjas. De halve stad stilgelegd en geen enkele communicatie daarover naar de bewoners.

 8. A Buit, Overvecht.

  Norma en anderen uit Overvecht, meld het vooral als klacht bij U-Ov. Aan gisteren is niets meer te doen, maar ik hoop dat als meer mensen reageren, het niet nog eens zo gedaan wordt. Ik heb het ook aan gemeenteraadsleden en de Gedeputeerde geschreven, en hoop dat Overvecht niet meer zo onzichtbaar en makkelijk te vergeten is, en hoe meer mensen dat ook laten weten, hoe groter die kans.

 9. Koel Hoofd

  @Sjoerd
  Prima geregeld??
  Op welke planeet woon jij, daar zou ik ook wel willen wonen…

 10. Hoera

  Mee eens, het zal dan goed zijn geregeld voor de lopers, voor de bewoners – die in mijn ogen op de eerste plaats moeten staan en niet een vergeten groep zoals de gemeente denkt – was het allemaal minder prettig. Ik kon mijn wijk niet uit, niet naar het station of met veel moeite en – en dat steekt me nog het meest – bijzonder belabberde communicatie vanuit de gemeente of organisatie.

 11. Fred

  @wim : doen ze expres om jou het leven zuur (zuurder?) te maken. Fyi: de singelloop bestaat sinds 1925 he?!

 12. Wim

  @ Fred. Nou en? Ambtelijke incompetentie beste man, daar gaat het over. Lezen is klaarblijkelijk niet jouw competentie.

 13. Suggestie

  Mogen wel wat fiets/loopbruggen over deze events geplaatst worden. Zou ook prima te financieren zijn, door adverteerders er iets op te laten plaatsen. Of aanmoedigen teksten voor de deelnemers. Een simpele uit te voeren oplossing, anders gaat het gewoon doorfietsen worden.

  Niet denken aan de inwoners? Dan ook niets terug verwachten.

 14. Pol

  Ik liep zondag de marathon van London, van Greenwich over de London Bridge, naar Canary Warf, door de stad en via Buckingham Palace. Ik denk dat de Londenaren best in de gaten hebben gehad, dat de stad op slot zat (wat een evenement: overal 5-6 rijen dik publiek). Prachtig om met een dergelijk evenement het mooiste van je stad te laten zien. In de stad wonen en overlast gaan vaker hand in hand. Maar overlast en onbereikbaar zijn idd wel verschillende zaken: dus Utrecht mag logistiek aan de bak, begrijp ik.

 15. karel

  Het was ook ronduit frustrerend;Zelfs geen pendellijn van U-ov in Overvecht/Zuilen naar de stations Utr Overvecht/Zuilen dat je nog ergens naar toe kon……..Leuk zo/n evenement….Maar niet heus..

 16. Katja

  Guttegut, één dag wat minder OV en gelijk gezeur. Neem een voorbeeld aan al die duizenden lopers !

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).