Sinterklaas is aangekomen in Utrecht; duizenden kinderen langs de route | De Utrechtse Internet Courant Sinterklaas is aangekomen in Utrecht; duizenden kinderen langs de route | De Utrechtse Internet Courant

Sinterklaas is aangekomen in Utrecht; duizenden kinderen langs de route

Sinterklaas is aangekomen in Utrecht; duizenden kinderen langs de route
Foto: Bas van Setten
Sinterklaas en zijn pieten zijn zondag aangekomen in Utrecht. Het was één groot feest. Duizenden kinderen stonden langs de route om een glimp van de goedheiligman op te vangen.

Sinterklaas en zijn pieten zijn zondag aangekomen in Utrecht. Het was één groot feest. Duizenden kinderen stonden langs de route om een glimp van de goedheiligman op te vangen.

De Sint voer vanaf het Ledig Erf naar de Weerdsluis. Daar werd hij welkom geheten door burgemeester Jan van Zanen. Vanaf de Weerdsluis vertrokken Sinterklaas en zijn pieten richting het Domplein.

Langs de gehele route werd muziek gemaakt, en de pieten vertoonden verschillende acrobatische kunsten. Sommigen maakten salto’s en anderen waren aan het jongleren.

In sommige andere steden zijn er incidenten met demonstranten geweest tijdens de intocht van Sinterklaas. In Utrecht was hier geen sprake van.

Fotoverslag

9 Reacties

Reageren
 1. Utegse

  Jammer dat hij 50 min te laat was we zijn weg gegaan de kinderen waren afgevroren ?

 2. Peet

  Ik heb niet een zwarte piet gezien

 3. Niels

  Even een zure reactie wat als een val op de vele vrijwilligers kan worden gezien. Zi bedoel ik het niet.
  Wij stonden net voorbij het Ledig Erf aan de werf te wachten; de stoet was driekwartier te laat. Dat is met kleine kinderen echt ongelofelijk lang.
  Toen eindelijk de stoet langskwam, ontbrak elk stukje sfeer. Geen muziek?! Er staan duizenden kinderen langs de route maar het lukt de fanfare niet om van Ledig Erf naar Bemuurde Weerd aan één stuk te spelen?
  Ook geen samba band, geen “dj” niks nada noppes. Het was ontzettend SUF. Echt zonde want al die vrijwilligers stoppen er wel veel tijd in.
  In vergelijk met Sint Maarten valt deze optocht in het niet.

 4. Ben

  Misschien raakt het budget een beetje op bij de locale winkeliers, want er wordt steeds meer bij bol.com en andere online winkels gekocht. En die betalen niet mee aan de sinterklaas intocht!

 5. Gerard Brugmans

  Het was inderdaad een behoorlijk sfeerloze bedoeling. De rek is er helemaal uit en het enthousiasme is ver te zoeken. Om allerlei redenen lijkt de uiterste houdbaarheidsdatum van dit evenement inmiddels ruim overschreden. Wordt het niet tijd om Sinterklaas eens uit te nodigen voor een functioneringsgesprek om in goed overleg een nieuwe funktieomschrijving op te stellen?

 6. Robert Dorsman

  Ik heb dezelfde ervaring als Niels en Gerard: eerst erg lang wachten tot de eerste boten voorbijkwamen (wij stonden op de werf bij de Smeebrug) en vervolgens was er erg weinig muziek (was het te koud?). Een kinderkoor op de brug zong zich de longen uit het lijf met heerlijke sinterklaasliedjes, maar inderdaad: het was een beetje een suffe bedoening (behalve het moment dat Sinterklaas op zijn boot voorbijkwam). De St Maartensoptocht daarentegen lijkt elk jaar meer kinderen en ouders/ouderen te trekken en wordt met enthousiasme omgeven. En wat te denken van de prachtige aankleding. Kortom (ik durf het bijna niet te opperen): Sint Maarten als waardige opvolger van Sint Nicolaas?

 7. Jarno

  Laat ik eerst even positief beginnen en dank uitspreken naar alle vrijwilligers! Sinterklaas is een traditie die als een paal boven water staat, super leuk en iets om nooit stop te zetten.

  Maar, wij stonden dit jaar, net als elk jaar, met vele andere bij het Ledig Erf en hebben hier werkelijk wortel staan schieten! Kijk, een klein beetje te laat komen a lá, maar ruim 45 minuten te laat?!?! Sint, bedenk dat er veel (kleine) kinderen langs de tocht staan, in de kou. Dit is niet leuk! Vele ouders zijn dan ook weg gegaan, zelfs de schotse doedelzakspeler wist niet meer welke liedjes hij nog kon spelen om de tijd een beetje te doden.

  Al met al een leuk feest, maar zo te laat is niet leuk.

 8. Gerard Brugmans

  Goed idee Robert, Utrecht en St. Maarten is een perfecte combi, en zo ontwikkelen zich dus altijd weer nieuwe tradities die beter passen bij de tijdgeest en de sfeer in de stad!

 9. Saaie piet

  Vooral te bedenken dat het thema MUZIEK was, aldus de website, hebben wij helaas geen muzieknoot mogen horen. En ik las over de speciale glutenvrije pepernoten. superidee. Maar dan meteen helemaal geen pepernoten meer voor de blauwbekkende mensen op de werf?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).