Skateboarders demonstreren in de stad: Bring back The Yard | De Utrechtse Internet Courant Skateboarders demonstreren in de stad: Bring back The Yard | De Utrechtse Internet Courant

Skateboarders demonstreren in de stad: Bring back The Yard

Skateboarders demonstreren in de stad: Bring back The Yard

Een demonstratieve optocht van skaters trok vandaag door de stad. Utrechtse skateboarders maken zich al maanden hard voor de terugkeer van het ‘legendarische’ skatepark de Yard in Utrecht. Beleidsmakers van de NS en de gemeente moeten alleen nog overtuigd worden.

Skatepark The Yard, dat tot 2007 vlakbij het hoofdkantoor van de Rabobank en nabij het spoor zat, moest verdwijnen om plaats te maken voor nieuwbouw. Deze nieuwbouw is er nooit gekomen. Een groep skaters roept nu op om het skatepark weer in ere te herstellen. Op dit moment is het een stuk braakliggend terrein. Al eerder is een groot gedeelte van de rotzooi op dit terrein al opgeruimd door de skaters.

Bring Back The Yard maakt gebruik van de aankomende gemeenteverkiezingen. “Iedereen die de beste skatespot van Nederland terug wil moet NU van zich laten horen, want de gemeenteraadsverkiezingen komen eraan.” Partijleider Emile Roemer van de SP was dan ook aanwezig bij het beginpunt van de rally op de Neude en gaf het startschort voor de optocht naar het NS Hoofdkantoor vlakbij het station. Onderweg stopten de skateboarders op verschillende plekken om ‘tricks’ te laten. Ook skater Marius is voor de terugkeer van het skatepark: “Het is heel kicken dat we hier met z’n allen zijn om onze mening te laten horen.”

Toen de tientallen skaters aankwamen bij het NS kantoor en naar binnen gingen om hun standpunten nog eens duidelijk te maken werden ze verzocht om dit buiten te doen. Later werd er medegedeeld dat “de NS op dit moment niet wenst te spreken met de skaters.”

 

The Yard 01

 

The Yard 02

 

The Yard 03

 

The Yard 05

 

The Yard 06

 

The Yard 07

 

The Yard 08

 

The Yard 09

 

The Yard 10

 

The Yard 11

(Foto’s: Robert Oosterbroek)

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).