Skatepark De Yard gesloten vanwege terugkerend vandalisme | De Utrechtse Internet Courant Skatepark De Yard gesloten vanwege terugkerend vandalisme | De Utrechtse Internet Courant

Skatepark De Yard gesloten vanwege terugkerend vandalisme

Skatepark De Yard gesloten vanwege terugkerend vandalisme
Archieffoto Skatepark De Yard
De gemeente Utrecht heeft in overleg met NS skatepark De Yard en het gebied eromheen afgesloten omdat er te veel vandalisme plaatsvindt en omwonenden te veel overlast ondervinden van de plek. Al langer zijn er klachten over de plek. Toen een bus, die reed op de Dichtersbaan, bekogeld werd met een steen besloot de gemeente dat het genoeg was geweest.

De gemeente Utrecht heeft in overleg met NS skatepark De Yard en het gebied eromheen afgesloten omdat er te veel vandalisme plaatsvindt en omwonenden te veel overlast ondervinden van de plek. Al langer zijn er klachten over de plek. Toen een bus, die reed op de Dichtersbaan, bekogeld werd met een steen besloot de gemeente dat het genoeg was geweest.

Het Kruisvaartterrein, beter bekend als De Yard, was eerder jarenlang een legendarisch skatepark, maar ging zo’n tien jaar geleden dicht om plaats te maken voor nieuwbouwplannen. Toen die plannen niet doorgingen lag het terrein lang braak, totdat enkele enthousiastelingen aan de slag gingen met het plan om De Yard weer te openen. Dit gebeurde in 2017.

Bekogeld

Het skatepark, met het omliggende terrein waar omwonenden vaak wandelen, is nu echter weer afgesloten met hekken. De skaters zouden niet voor veel overlast hebben veroorzaakt, maar de plek trok in de avonduren mensen aan die wél voor overlast zorgden. Er werd diverse malen brand gesticht en er was geluidsoverlast tot diep in de nacht. Toen een bus, die reed op de Dichtersbaan, bekogeld werd met een steen vanaf de locatie besloot de gemeente dat het genoeg was. Met hekken is het gebied afgesloten.

De mensen die De Yard mogelijk hebben gemaakt zijn teleurgesteld. “Het heeft ons 4 jaar lang van actie voeren gekost om eindelijk De Yard als skatepark en ontmoetingsplek terug te brengen. Ondanks alle moeite en support, is de gemeente in overleg met de NS toch genoodzaakt het terrein af te sluiten als gevolg van terugkerende vandalisme [..] De goeden moeten onder de kwaden lijden helaas”, is te lezen op de Facebookpagina van De Yard.

In overleg met de buurt wordt besloten wanneer het gebied weer opengesteld wordt.

11 Reacties

Reageren
 1. Rockstar

  Jammer dat the Yard dicht is. Geef de organisatie een sleutel en sluit het ‘s avonds af. Tip aan de skaters en artists zorg dat binnen de groep zelfregulering ontstaat. Leuk graffiti, maar ruim je spuitbussen op, lekker geskate, ruim je chipszakken op. Spreek elkaar aan op verkeerd gedrag en geef zelf het goede voorbeeld. Een opgeruimde locatie trekt minder gespuis.

 2. Peter

  triest voor de goedwillende skaters en omwonenden en allen die hard gewerkt hebben aan een leefbaarder omgeving. Jammer toch dat er altijd weer k*ttekoppen zijn die het verprutsen voor anderen. 🙁

 3. Bernhard

  Altijd weer die skaters. 😉

 4. Karla

  Dit is erg jammer want ik vind dit een leuk initiatief en ik weet dat Marc en vrienden er ontzettend veel energie in hebben gestoken.

 5. Mozzer

  Dus oplossing is het park te sluiten ipv te handhaven? Vind het niet de beste oplossing.

 6. Leo

  Ik ben het met Mozzer eens. Er wordt te makkelijk voorbij gegaan aan het feit dat heel veel mensen gebruik maken van het ringpark. Sluit dan de Yard af een geef de organisatie een sleutel. Zonde van veel gemeenschapsgeld en en geweldige initiatieven. Triest dat een paar klagers en paar rotzooimakers de gemeente zover krijgen een heel park af te sluiten. Kort door de bocht naar mijn idee.

 7. Leo

  Kort door de bocht. De gemeente sluit toch ook het Maximapark in Leidscherijn niet af. Gewoon handhaven.

 8. Cico

  Zullen we dan ook maar meteen Galgenwaard afsluiten met een hek? Al decennia onrust, vechtpartijen, vandalisme en kost bakken geld.

  Nee natuurlijk niet. Maar behandel andere sporten dan hetzelfde graag.

 9. Mrlingo

  Wat hadden de bezoekers zelf kunnen doen om dit te voorkomen?

 10. Frits

  Gewoon een verbod instellen om het park ‘s Avonds laat te gebruiken en handhaven. Gebeurt op zoveel plekken in de stad.

 11. bee

  daar is dus ruimte voor een volkstuinen complex.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).