Skeletten ontdekt onder Janskerkhof | De Utrechtse Internet Courant Skeletten ontdekt onder Janskerkhof | De Utrechtse Internet Courant

Skeletten ontdekt onder Janskerkhof

Skeletten ontdekt onder Janskerkhof

Onder het Janskerkhof zijn twee middeleeuwse grafkelders ontdekt. In de kelders zijn de skeletten van zeker zeven mensen aangetroffen, waaronder dat van een ongeboren kind. Archeologen spreken van een zeer bijzondere vondst. 

Ruim een halve eeuw geleden werden in Utrecht vergelijkbare grafkelders gevonden. Nu kwamen de kelders aan het licht door een verbouwing van het pand aan het Janskerkhof.

Minderbroederklooster

Het oudste deel van het pand was ooit een Minderbroederklooster. In september werd hier ook al een schedel aangetroffen. De kelders liggen onder de voormalige kloostergang en zijn bepleisterd en beschilderd met verschillende kruismotieven. In de graven liggen de beenderen van minstens zeven mensen, waaronder die van een vrouw met een kindje en van een grote man.

De afdeling Erfgoed van de gemeente Utrecht onderzoekt samen met de universiteit of de kelders in de toekomst voor publiek opengesteld kunnen worden.

4 Reacties

Reageren
 1. Joep

  Skeletten op een kerkhof.. je verzint het niet he.

 2. Niels Bokhove

  Interessant verhaal! Jullie schrijven: onder “het pand” aan het Janskerkhof, maar er staat er echt meer dan één, wel tientallen zelfs. Ga maar eens kijken.
  Onder welk pand dan wel?, vraag ik mij dan meteen af. Is het pand op de foto bedoeld? Zet dat er dan ook bij.
  Slordige journalistiek.

 3. Danny

  @Niels! azijnzeiker

 4. Martin Paap

  Hij heeft gewoon gelijk Danny, er staan daar tientallen panden, ook voor amateur archeologen is het interessant om te weten om welk pand het gaat. @ Danny! Olieschijter

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).