Slachtoffer dodelijk ongeval Waterlinieweg is 32-jarige Amsterdammer | De Utrechtse Internet Courant Slachtoffer dodelijk ongeval Waterlinieweg is 32-jarige Amsterdammer | De Utrechtse Internet Courant

Slachtoffer dodelijk ongeval Waterlinieweg is 32-jarige Amsterdammer

Slachtoffer dodelijk ongeval Waterlinieweg is 32-jarige Amsterdammer
Foto: Lucas Benschop
De man die zaterdagochtend na een ongeval op de Waterlinieweg om het leven is gekomen is een 32-jarige Amsterdammer. De man die hem vermoedelijk heeft aangereden is een 39-jarige inwoner van Nieuwegein.

De man die zaterdagochtend na een ongeval op de Waterlinieweg om het leven is gekomen is een 32-jarige Amsterdammer. De man die hem vermoedelijk heeft aangereden is een 39-jarige inwoner van Nieuwegein.

Het vermoeden bestaat dat het slachtoffer even voor het ongeval liep te schreeuwen in een wijk vlakbij de Waterlinieweg. Bewoners hebben hierover de politie gebeld en agenten zijn toen ook op zoek gegaan naar de verwarde man.

De 32-jarige Amsterdammer liep op de Waterlinieweg en werd aangereden door een Volkswagen. De bestuurder van deze auto kwam zichzelf even later op de dag melden op het politiebureau. Hij is gehoord en is nu in afwachting van de vervolgstappen.

Getuigen

De politie is nog steeds op zoek naar getuigen. Niet alleen van het ongeval, maar ook van de schreeuwende man.

Het dodelijke ongeval gebeurde zaterdagochtend op de Waterlinieweg ter hoogte van Fort Lunet III. Na het ongeval is de automobilist doorgereden. De politie is daarna een zoekactie gestart. Daarbij werd ook Burgernet ingeschakeld.

Gekoppelde berichten

5 Reacties

Reageren
 1. WHL

  De automobilist kan niets tegen laste worden gelegd.

 2. Sven

  @WHL

  ten eerste weet je de feiten niet. Ten tweede is doodrijden na een ongeluk een strafbaar feit, ongeacht of je iemand express aanrijdt of dat er iemand voor je auto springt.

 3. Joep

  @ WHL

  Fijn dat jij dat zonder erbij te zijn geweest al weet…..

  De automobilist kan nog steeds drank en drugs op hebben en de voetganger bijvoorbeeld op de vluchtstrook aangereden hebben. Ook was er waarschijnlijk wel veel ruimte op dat tijdstip op de weg.

  Maar het kan ook zijn dat de voetganger voor de auto is gesprongen.

  Dus het kan zijn dat zowel voetganger (daar lopen) als automobilist strafbaar zijn, maar weten doen WIJ Dat niet.

 4. Hetty

  WHL, jawel: Sven, dat klopt :hij is doorgereden na de aanrijding, en dat is strafbaar. Hij heeft zich gemeld, nadat met dank van Burgernet zijn auto was gevonden. Anders had hij zich wellicht helemaal niet gemeld.
  Heel veel sterkte gewenst voor de nabestaanden van de overleden man.

 5. CorrieGM

  Dieptreurig allemaal.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).