‘Slachtoffer steekpartij Croeselaan was op verkeerde moment op verkeerde plek’ | De Utrechtse Internet Courant ‘Slachtoffer steekpartij Croeselaan was op verkeerde moment op verkeerde plek’ | De Utrechtse Internet Courant

‘Slachtoffer steekpartij Croeselaan was op verkeerde moment op verkeerde plek’

‘Slachtoffer steekpartij Croeselaan was op verkeerde moment op verkeerde plek’
Bloemen voor Corrie van Barneveld voor het hoofdkantoor van de Rabobank. Foto: Marlot van den Berg / DUIC
Het slachtoffer van de dodelijke steekpartij die afgelopen dinsdag plaatsvond op de stoep van de Croeselaan is de 41-jarige Corrie van Barneveld uit Soest. Ze zou gisterochtend op het verkeerde moment op de verkeerde plek zijn geweest.

Het slachtoffer van de dodelijke steekpartij die afgelopen dinsdag plaatsvond op de stoep van de Croeselaan is de 41-jarige Corrie van Barneveld uit Soest. Ze zou gisterochtend op het verkeerde moment op de verkeerde plek zijn geweest.

Dat meldt RTV Utrecht op basis van meerdere bronnen. Van Barneveld zou tegen een rennende, verwarde man zijn aangelopen op de kruising richting de Moreelsebrug. Hierop werd ze neergestoken. Ze werkte al twintig jaar voor de Rabobank.

De verdachte, een 31-jarige man, werd vlak na het incident al opgepakt en vastgezet. Hij mag slechts contact hebben met zijn advocaat.

Op de gevel van het hoofdkantoor hangt een foto van Corrie van Barneveld. Foto Marlot van den Berg / DUIC
De Croeselaan was dinsdagochtend enige tijd afgesloten. Foto: Robert Oosterbroek / DUIC

Gekoppelde berichten

11 Reacties

Reageren
 1. Rietje

  Wat een afschuwelijk einde aan dit leven.
  Heel veel moed en sterkte voor haar dierbaren.

 2. Joshua

  Ja fijn die toename van verwarde personen op straat…
  De politie schijnt ook de handen hier aan vol te hebben.
  Bedankt kabinet!

 3. Berend

  Weer zo’n ‘verwarde man’, die eigenlijk op een gesloten afdeling had moeten zitten. Het is een kapitale fout geweest om te bezuinigen op de ggz.

 4. Atilla Vigh

  Trieste kop “de vrouw was op het verkeerde moment op de verkeerde plek”.
  Omgekeerde wereld “de man was juist op het verkeerde moment op de verkeerde plek”. Let op mijn woorden: de man loopt over een paar maanden weer gewoon los rond. Omdat ons rechtssysteem de reden van zijn ziekelijke gedrag als basis voor de straf wordt gezien, terwijl de daad moet worden bestraft.

 5. dikkie de vries

  ik wil zeggen dat ik het ongehoord vind dat er hier (en door Nos journaal en door RTV Utrecht) wordt gesteld dat het slachtoffer tegen de dader is aangelopen.
  Doe s ff normaal man!
  Wie liep er nu tegen wie aan?
  (M.i. exemplarisch voor de huidige moraal in dit land/stad)

 6. Psych

  Fijn he, al die bezuinigingen van de rechtse VVD op alles wat menselijk is, zoals psychische hulp

 7. Jan

  Inderdaad, dit soort tragische gebeurtenissen zijn te danken aan de neo-liberale kapitalisten van de VVD.

 8. cas

  Kunnen we de term verward niet gewoon vervangen voor psychopaat?

 9. Luuk Upuuk

  Aan alle reaguurders hier, inderdaad bezuinigingen op de zorg. Op 15 maart kunt u de VVD en PvdA laten weten hoe u hierover denkt!

 10. Pascal

  Wat onsmakelijk om onmiddellijk de schuld bij de overheid te leggen. Je kunt niet elke daad van elke gek voorkomen. Dit soort verschrikkelijke dingen gebeuren al sinds mensenheugenis, en niet ineens sinds het aantreden van de huidige generatie politici. Laat de politie hun werk doen, denk aan de familie van het slachtoffer van deze ramp, maar ga niet gratuit zitten roepen dat het allemaal de schuld van VVD/GroenLinks/te soft/te zuinig/te blabla beleid is. Niemand wil dit.

 11. Bezuiniging

  @ Pascal,

  Het is niet de schuld van GL, maar het is de schuld van diegenen die bezuinigd hebben op de psychische zorg.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).