Slaperige man besluit nacht door te brengen in ziekenhuisbed Slaperige man besluit nacht door te brengen in ziekenhuisbed

Slaperige man besluit nacht door te brengen in ziekenhuisbed

Slaperige man besluit nacht door te brengen in ziekenhuisbed
Bron: Instagramaccount Politie Utrecht Centrum
Een man is in de nacht van zaterdag op zondag één van de Utrechtse ziekenhuizen binnengedrongen en vervolgens in een leeg bed gaan liggen. De politie heeft de verdachte aangehouden.

Een man is in de nacht van zaterdag op zondag één van de Utrechtse ziekenhuizen binnengedrongen en vervolgens in een leeg bed gaan liggen. De politie heeft de verdachte aangehouden.

Agenten kregen iets voor 07.00 uur de melding dat er een persoon in de nacht stiekem een ziekenhuis was binnengedrongen. De man wilde slapen en was daarom in een bed gaan liggen.

Na een zoektocht werd de slaperige verdachte gevonden door iemand van de beveiliging meegenomen naar de wachtruimte. “Hier werd de verdachte vervelend”, schrijft de politie in een reactie. De man is uiteindelijk met enig verzet door agenten aangehouden voor huisvredebreuk.

Welk ziekenhuis de man is binnengedrongen is niet bekend gemaakt.

5 Reacties

Reageren
 1. Joske

  Kinderachtige manier van reageren van zowel ziekenhuis als politie. Duidelijk een dakloze die met deze temperaturen (0 graden/ -1) hulp behoeft; en met mensen die eigenlijk in (gesloten) inrichting thuis horen en alle verslaafden die de daklozenopvang-mogelijkheden bezet houden snap ik prima dat je daar niet terecht wil.

  Je had de man na zijn slaapje ook gewoon het ziekenhuis uit kunnen zetten. Einde zaak. Gene proces verbaal. Zo ging dat vroeger.

 2. Henk

  Joske, vroeg lagen drugs verslaafden gezellig zij aan zij in de drugs tunnel bij het station. Opvang is wel degelijk vooruit gegaan. Vroeger was niet alles beter.

 3. Herma

  Hebt u gedacht aan mogelijke bacterie- of virusbesmetting, die deze man zou kunnen overbrengen aan al ernstig zieke patienten, die in het ziekenhuis liggen?

 4. WvR

  @Joske:
  Ik schat dat de man z’n slaapje nu in een politiecel heeft kunnen voortzetten.
  Een ziekenhuis is geen daklozenopvang. Een politiecel ook niet, maar dat dekt de lading al beter dan een ziekenhuis.

  En dat proces verbaal? Als de man dakloos en hulpbehoevend is, dacht je toch niet dat dat enig verschil gaat maken? Hooguit in de zin dat als de man in een inrichting thuis hoort, dit eerder geregeld zou kunnen zijn.

  En daarnaast wat @Henk zegt: “Vroeger” hinkstapsprong je jezelf een weg naar huis door het woud aan verslaafden in de tunnel of HC (voor de “happy few” onder de verslaafden). Ik heb niet de indruk dat het toen allemaal zoveel beter was.

 5. Jaap

  @Joske: Welja joh. Laten we ziekenhuizen tot daklozenopvang bombarderen. Ga jij dat bed wassen waar ie in ligt? Als ie een ziekte meegenomen heeft, en daarmee een zieke uit jouw familie infecteert, vind je het dan ook nog kinderachtig van de politie?

  Hoe dom kom je zijn.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).