Slijterij A.C. van Dongen sluit na 106 jaar de deuren | De Utrechtse Internet Courant Slijterij A.C. van Dongen sluit na 106 jaar de deuren | De Utrechtse Internet Courant

Slijterij A.C. van Dongen sluit na 106 jaar de deuren

Slijterij A.C. van Dongen sluit na 106 jaar de deuren
De gesloten slijterij aan de Nachtegaalstraat
De ruim een eeuw oude slijterij A.C. van Dongen aan de Nachtegaalstraat heeft per direct de deuren moeten sluiten. Het moederbedrijf verkeert in zwaar weer en dit betekent het einde van de zaak

De ruim een eeuw oude slijterij A.C. van Dongen aan de Nachtegaalstraat heeft per direct de deuren moeten sluiten. Het moederbedrijf verkeert in zwaar weer en dit betekent het einde van de zaak

Bedrijfsleiders Sjef Eldering en Marleen Jans laten via een aankondiging op de deur weten dat ze de gasten niet meer van dienst kunnen zijn. Een deel van het pand was een paar jaar geleden al overgenomen door Rituals.

De zaak begon er 106 jaar geleden als slijterij G.J. van Gils en verkocht met name de betere merken sterke drank. In 1929 nam Andreas Christiaan van Dongen het stokje over. Zijn zoon Ad kreeg samen met partner Dick van Veen op zijn beurt in 1965 de touwtjes in handen. De twee gingen geruime tijd geleden met pensioen.sluitingsbrief

8 Reacties

Reageren
 1. Rick

  Hmm, welk moederbedrijf was dit? Mitra?

 2. Evert

  Lijkt inderdaad Mitra. http://www.faillissementsdossier.nl/nl/surseance/1225465/a-c-van-dongen.aspx En op het correspondentieadres in Doesburg was Mitra gevestigd.

 3. Ernst

  Dat is zee triest , zeer goede herinneringen aan van Dongen en dan met name Ad, in het verleden altijd goed geholpen, jammer!

 4. Jeroen

  Iemand kan zo’n winkel toch wel overnemen?

 5. Jolanda

  En weer sluit een kleine winkel in Oost.
  Zelfs een lieve moederbedrijf helpt niet meer.
  Jammer, blijven, ben ik bang, in de toekomst vooral over de Aholdbedrijven, Kruidvat, Blokker (?) etc. en de hipstershops….

 6. Karlien

  @jolanda: wat is je punt? Mitras (waar Van Dongen blijkbaar een onderdeel van was) is toch geen kleine winkel? De hipstershops juist wel.
  De reden dat mitras het loodje heeft gelegd is dat in toenemende mate de consument zijn wijn en sterke drank via internet bestelt. Ook de mensen in oost blijkbaar.

 7. Joe

  Een paar honderd meter verder, aan de Biltstraat, is niet lang geleden een nieuwe wijnhandel geopend (Peters) en in de Poortstraat zit er nog een (Gulden Glas). Dus hoezo geen kleine winkels in Oost?

 8. Arno en marc

  Enorm jammer. We willen graag fatsoenlijk afscheid nemen van Sjef en Marleen. Heeft iemand email of telefoonnrs van hen?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).