Sloop Catharijneviaduct start binnenkort | De Utrechtse Internet Courant Sloop Catharijneviaduct start binnenkort | De Utrechtse Internet Courant

Sloop Catharijneviaduct start binnenkort

Sloop Catharijneviaduct start binnenkort

Uit een artikel in het AD/UN van 24 januari blijkt dat binnenkort het Catharijneviaduct, de verbinding tussen Vredenburg en het Smakkelaarsveld, voor lange tijd wordt afgesloten wegens sloop. Dit betekent flinke omleidingsroutes voor de dagelijkse 22.000 fietsers. Bij de Prins Hendrikbrug en de Gansstraat leidde dat in het verleden al tot veel ongenoegen. Eerder deze week stelde ChristenUnie utrecht vragen over de maatregelen die genomen worden om de overlast voor fietsers te beperken.

Naast de nieuw aan te leggen Catharijnesingel komt er een aantal nieuwe oversteken waaronder de zogenaamde Vredenburgknoop. Met dit nieuwe stelsel van bruggen sluit het Vredenburg straks weer aan op de herstelde Catharijnesingel en loopt via het nieuwe kruispunt door richting het Smakkelaarsveld, de Bibliotheek ++ en de OV-terminal. De route vanaf het Smakkelaarsveld over de Catharijnesingel naar Vredenburg is één van de drukste knooppunten in de binnenstad. Dagelijks passeren ruim 22.000 fietsers en 2.500 bussen deze plek. De uitdaging in het ontwerpen van deze nieuwe kruising lag vooral in het scheppen van duidelijkheid en veiligheid voor alle gebruikers. In het nieuwe ontwerp worden auto’s, bussen, fietsers en voetgangers duidelijk van elkaar gescheiden.

De gemeente Utrecht tekende al begin 2010 een aannemingsovereenkomst met bouwer Heijmans voor het realiseren van de zogenoemde Vredenburgknoop. Met het ingewikkelde project, dat naast meerdere bruggen ook bestaat uit een tunnel naar het expeditiehof van Het Muziekpaleis, is 22 miljoen euro gemoeid. Volgens de laatst bekende plannen zou het project in 2014 gereed moeten zijn. Op CU2030.nl, de informatiesite over het Stationsgebied, is over de afsluiting van het Catharijneviaduct echter nog geen nieuws te vinden.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).