Sloop van hallencomplex voormalige Utrechtse Bazaar begonnen Sloop van hallencomplex voormalige Utrechtse Bazaar begonnen

Sloop van hallencomplex voormalige Utrechtse Bazaar begonnen

Sloop van hallencomplex voormalige Utrechtse Bazaar begonnen
De gemeente Utrecht is begonnen met het slopen van het hallencomplex van de voormalige Utrechtse Bazaar aan de Groenewoudsedijk. In het gebied worden straks 1.500 woningen gebouwd.

De gemeente Utrecht is begonnen met het slopen van het hallencomplex van de voormalige Utrechtse Bazaar aan de Groenewoudsedijk. In het gebied worden straks 1.500 woningen gebouwd.

Eerder konden in het gebied nog geen woningen worden gebouwd door de aanwezigheid van de Asfaltcentrale Utrecht (ACU). De gemeente verhuurde het hallencomplex daarom tijdelijk aan de Utrechtse Bazaar en Papierrecycling Utrecht (PRU).

Nu de ACU ontmanteld gaat worden, wil de gemeente gaan beginnen met werkzaamheden voor de woningbouw. De Utrechtse Bazaar ging in 2020 failliet en het huurcontract met de PRU werd door de gemeente opgezegd. Nu is dus ook de sloop van het hallencomplex begonnen.

Tekst loopt door onder de foto

In het gebied moet de nieuwe wijk Park Groenewoud komen, een wijk met 1.500 woningen, twee parken, een school, kinderopvang, een gezondheidscentrum en andere voorzieningen. Er komen onder meer appartementen, huizen met een tuin, patio’s, atelier- en waterwoningen en tiny houses. Ongeveer de helft van de woningen gaat vallen in de categorie sociale- of middenhuur. De andere helft wordt huur of koop in de vrije sector.

Gekoppelde berichten

7 Reacties

Reageren
 1. Bill

  Groenewoud, heerlijk ingeklemd tussen de snelwegen en de stookolieëmissies van de schepen op het kanaal.

 2. Alex

  Mooi, viel toch geen eer aan te behalen.

 3. Massegast

  @Bill — Vergeet de emissies van de aluminiumfabriek en het gedreun van de scheepsmotoren niet, als je ‘s nachts in je bedje ligt. Het was niet voor niks een vergeten hoekje. Leuke naam trouwens voor die nieuwe woonwijk: ‘Het vergeten hoekje’

 4. l.v.Wijk

  Ik ken het als : de zwarte beurs in de meern.

 5. Erin

  Gaat die stinkende Nedal ook nog een keer weg?

 6. Gerda spelthaver

  Niets is er meer voor de kleine portefeuille. Dit werd altijd zo druk bezocht dat het mij een raadsel is waarom dit weg moest?

 7. Geen@Utrecht🛑

  Wel fijn voor alle statushouders die wachten op een woning, wat dat betreft wonen we in een sociaal fantastisch land,die zorgt voor zijn inwoners.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).