Sloopwerkzaamheden naast Al Hambra basisschool inmiddels afgerond | De Utrechtse Internet Courant Sloopwerkzaamheden naast Al Hambra basisschool inmiddels afgerond | De Utrechtse Internet Courant

Sloopwerkzaamheden naast Al Hambra basisschool inmiddels afgerond

Sloopwerkzaamheden naast Al Hambra basisschool inmiddels afgerond

In reactie op vragen vanuit de SP Utrecht heeft het Utrechtse college van burgemeester en wethouders laten weten, dat er géén klachten zijn binnengekomen over de situatie bij de Al Hambra basisschool aan de Australiëlaan op Kanaleneiland. Een filmpje op YouTube bracht aan het licht, dat sloopwerkzaamheden van de naastgelegen voormalige LTS aan de Europalaan nogal wat herrie en stof veroorzaakten. Kinderen van Al Hambra werden tijdens het buitenspelen op het schoolplein blootgesteld aan dat stof. De sloop blijkt overigens inmiddels afgerond.   

Twan Gommans, sinds augustus 2011 directeur van de Al Hambraschool, heeft via de redactie van DUIC wel nog de maakster van het filmpje, Sophia Anastasia, benaderd en vertelde haar dat het filmpje voor hem wel een ‘eyeopener’ was. Hij liet haar weten dat de sloopwerkzaamheden in goed overleg met de slopers zijn voorbereid en dat aan alle wettelijke normen zou worden voldaan, zodat er minimaal overlast voor de school zou zijn. De schooldirecteur is er, volgens zijn zeggen, van uitgegaan dat de slopers deze regels naleefden, maar het filmpje toonde aan, dat de regels wellicht niet werden nageleefd. Ook blijken zich andere problemen te hebben voorgedaan als gevolg van de sloopwerkzaamheden, wist Anastasia ons te melden. Zo schijnt het dak lekkage te hebben vertoond (twee klassen stonden blank), deed de verwarming het een aantal dagen niet meer en zijn waterleidingen gestolen door koperdieven, waardoor ook de waterleiding tijdelijk niet meer werkte. De sloopwerkzaamheden blijken overigens inmiddels te zijn afgerond. 

De sloop- en bouwwerkzaamheden staan in het teken van het renovatie- en nieuwbouwproject U3 in Utrecht. U3 zijn drie bestaande scholen voor Voortgezet Speciaal Onderwijs die in Utrecht samen een nieuwe huisvesting ontwikkelen aan de Europalaan. Het bestaande gebouwencomplex van de voormalige LTS wordt getransformeerd tot een nieuwe school van circa 8.000 vierkante meter. Rond de nieuwbouw zijn, in samenwerking met het bureau voor landschapsarchitectuur Sant en Co, voor de verschillende groepen afzonderlijke speelplaatsen bedacht. Deze zijn direct gekoppeld aan hun eigen afdelingen. ‘Veiligheid en leefbaarheid voor de school en de buurt zijn belangrijke aspecten’, zo staat in het bouwprogramma van SBH Architecten vermeld.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).