NS past dienstregeling weer aan door winterweer op woensdag | De Utrechtse Internet Courant NS past dienstregeling weer aan door winterweer op woensdag | De Utrechtse Internet Courant

NS past dienstregeling weer aan door winterweer op woensdag

NS past dienstregeling weer aan door winterweer op woensdag
Sneeuw in Utrecht. Foto: Robert Oosterbroek
De NS en ProRail passen de dienstregeling van woensdag aan, omdat er sneeuwval wordt verwacht. Er rijden daarom minder treinen dan op een gewone werkdag. 

De NS en ProRail passen de dienstregeling van woensdag aan, omdat er sneeuwval wordt verwacht. Er rijden daarom minder treinen dan op een gewone werkdag. 

Op veel plekken in Nederland rijden de treinen elk half uur in plaats van elk kwartier. Treinen die iedere tien minuten rijden gaan naar elk kwartier. De NS meldt dat ook met de aangepaste dienstregeling het winterse weer tot hinder kan leiden voor treinreizigers.

Het KNMI heeft eerder op dinsdag al gewaarschuwd voor gladheid op woensdag door sneeuwval. In Utrecht kan er tussen 09.00 uur en 14.00 uur tot 3 centimeter sneeuw vallen.

7 Reacties

Reageren
 1. joop gerritse

  Ja, als je de trein uit laat vallen, telt hij niet als vertraagd in de statistiek. Is dat krom, of is dat krom?

 2. Rob H.

  Tja, het verkeer op de wegen liep hopeloos vast, vorige week. Het treinverkeer had nauwelijks hinder. Wellicht niet zo onverstandig. Overigens rijden 80% van de treinen (volgens de NS). Dat is nog best redelijk.

 3. Teunis

  Der problemen op de weg waren vorige week groter dan op het spoor. Ik hoop dat ze het vandaag weer zo beperkt weten te houden.

 4. Don

  Moeten ze op de wegen ook gaan doen even een paar toeritten en snelwegen afsluiten en dan gaan roeptoeteren dat er geen files meer zijn en dat ze zo goed bezig zijn.

 5. katja

  Sneeuw tijdens de winter, het moet niet gekker worden.

 6. Jeroen

  Gelukkig maar NS, wat een Siberisch horrorweer! Hoeveel meter sneeuw ligt er inmiddels?

 7. Reactionaire rechtse zak.

  14:17 No show snow.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).