Snelheidscontroles op Kardinaal de Jongweg na zware ongelukken | De Utrechtse Internet Courant Snelheidscontroles op Kardinaal de Jongweg na zware ongelukken | De Utrechtse Internet Courant

Snelheidscontroles op Kardinaal de Jongweg na zware ongelukken

Snelheidscontroles op Kardinaal de Jongweg na zware ongelukken
Vanwege een aantal zware ongevallen heeft de politie afgelopen week twee verschillende snelheidscontroles uitgevoerd op de Kardinaal de Jongweg. Zeven automobilisten zijn op de bon geslingerd. Dat meldt de politie via Instagram.

Vanwege een aantal zware ongevallen heeft de politie afgelopen week twee verschillende snelheidscontroles uitgevoerd op de Kardinaal de Jongweg. Zeven automobilisten zijn op de bon geslingerd. Dat meldt de politie via Instagram.

De controles vonden ’s nachts plaats ter hoogte van de Meester Tripkade. Op dit gedeelte van de Kardinaal de Jongweg geldt een maximumsnelheid van 50 km/h. “Gezien het nachtelijk tijdstip hebben wij ervoor gekozen om alleen voertuigen met een snelheid boven de 80 km/h staande te houden”, is te lezen in het bericht.

In twee nachten heeft de politie zeven bekeuringen uitgeschreven. De hoogst gemeten snelheid was 99 km/h. “We zullen deze controles regelmatig blijven uitvoeren”, aldus de politie.

Ongeveer een jaar geleden overleed een 21-jarige vrouw na een zwaar ongeval op de Kardinaal de Jongweg. Haar auto belandde in het water na een botsing met een ander voertuig. Rond diezelfde periode liep een 23-jarige Utrechter ernstig hoofdletsel op. Het slachtoffer zat op een fiets en werd geschept door een auto. Ook dit ongeval vond plaats op de Kardinaal de Jongweg

Gekoppelde berichten

9 Reacties

Reageren
 1. S.

  “Op dit gedeelte van de Kardinaal de Jongweg geldt een maximumsnelheid van 50 km/h. “Gezien het nachtelijk tijdstip hebben wij ervoor gekozen om alleen voertuigen met een snelheid boven de 80 km/h staande te houden”

  Want iedereen die tussen de 50 en 80 km per uur rijdt is niet strafbaar bezig? En hoezo alleen in de nacht controleren? Overdag houdt iedereen zich wel aan de snelheid? Nou de buurt zal zich wel heel serieus genomen voelen.

 2. Jacques Peeters

  Permanente camera’s plaatsen s.v.p.!
  Wanneer gaat de gemeente Utrecht nu eindelijk permanente camera’s plaatsen op een aantal van dit soort wegen? Denk aan; K de Jongweg, Lessing/Haydenlaan, Beneluxlaan etc, we kennen de plekken. Waarom gebeurd dit niet, af en toe een controle is leuk maar geen structurele oplossing.

  Er wordt wel altijd een hoop getwitterd en aandacht getrokken als men een keer iets doet. Kijk ons eens actief zijn …..

  Helaas altijd het “Als het kalf verdronken is dempt men (tijdelijk) de put effect”
  Het zal je kind maar zijn die wordt platgereden.

  Waar zit de aversie van de Gemeente Utrecht tegen permanente camera’s toch ??

 3. Max

  @S.
  Dit is het verschil tussen te letter van de wet en de geest van de wet.
  De weg is uiteraard veel minder druk dan overdag en kan dus veilig een hogere iets snelheid gereden worden.
  Ik stel niet voor dat wat ik nu zeg in de wet opgenomen wordt maar de politie agenten snappen ook wel dat bestuurders die 70 rijden ipv 50 niet meteen een gevaar zijn voor andere weggebruikers.

 4. bee

  @S.

  iedereen die tussen de 50 en 80 reed krijgen automatisch een acceptgiro door de bus.

 5. JdV

  Ach, dat heeft meer geld gekost dan het heeft opgeleverd en het langdurig effect is 0,0. Maar wel leuk weer wat symboolpolitiek gedaan en de krant gehaald.

 6. Zonnewende

  @Bee

  Blij dit te lezen, want ik was ook al verbaasd.

  Beste media: zet dit soort dingen er alsjeblieft bij in jullie berichtgeving. Want op deze manier zorgen jullie voor veel onbegrip naar de politie toe!

 7. Cas

  @ Jacques Peeters, Heel erg simpel, een gemeente heeft niet zelf de bevoegdheid om camera’s te plaatsen (flitspalen). Dit mag alleen het OM doen.
  En mensen die op twitter afgaan moet je sowieso niet serieus nemen. Klagen is makkelijk, te makkelijk voor sommige mensen.

 8. Piet

  Ben benieuwd of er iemand zich uberhaupt aan de snelheid heeft gehouden?

 9. Toine Goossens

  @ CAS, En zo is het. Het OM heeft niet het geld. Handhaving heeft al 20 jaar lang geen prioriteit bij de kabinetten.
  Utrecht kan natuurlijk zelf de portemonnai trekken, de boetes gaan echter naar het rijk. Is inderdaad geen stimulans.

  Die stimulans was er wel voor de geldverspillende mileuzone. Dat is namelijk een populistisch stokpaardje van GroenLinks. Als gevolg daarvan gaan er een paar Utrechters minder vervroegd dood. Maar die zijn voor GroenLinks belangrijker dan de echte doden en zwaar gewonden in het verkeer.

  En maar schelden op rechtse populistische praatjes. Jezus zei het al: U ziet de splinter bij de ander, maar de balk in uw eigen oog ziet u niet. In 2000 jaar is er niets veranderd.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).