SP Utrecht in actie om stadsbus te redden | De Utrechtse Internet Courant SP Utrecht in actie om stadsbus te redden | De Utrechtse Internet Courant

SP Utrecht in actie om stadsbus te redden

SP Utrecht in actie om stadsbus te redden

De Socialistische Partij (SP) Utrecht gaat actie voeren tegen het ‘uitgeklede busvervoer’ en roept daarbij via een actiesite Utrechters op om mee te doen. Eind maart maakten het Bestuur Regio Utrecht (BRU) en de gemeente Utrecht flinke bezuinigingen op het busnetwerk bekend. Onacceptabel, vindt de SP! Voor veel Utrechters is het openbaar vervoer de belangrijkste wijze van vervoer.

Volgens de plannen zal een deel van de GVU-buslijnen sneuvelen en worden andere routes ingekort of verlegd. De dienstregeling in de avonden en op zondagochtend worden gehalveerd en de routeprijs gaat in 2013 omhoog. Dit betekent minder bus voor meer geld. Voor de SP is deze kaalslag op het Utrechtse stadsvervoer onacceptabel! Het openbaar vervoer, zo stelt de SP in een bericht op haar website, is voor veel inwoners de belangrijkste wijze van vervoer. Veel ouderen zullen de dupe worden en het wegbezuinigen van bussen leidt bovendien tot extra autoverkeer en meer vervuiling in de stad. Dat de SP niet alleen staat in haar protest bleek vorige week al uit alle steunbetuigingen die de partij ontving uit Hoograven en Lunetten. Ook de vele reacties op artikelen op DNU.nu en Ons Utrecht bevestigen dat beeld. Voor haar actie tegen een uitgekleed busvervoer roept de partij de hulp in van Utrechters.

Om het protest kracht bij te zetten organiseert de SP op 14 april een demonstratieve actie in buslijn 1 waarbij zij inwoners van Utrecht oproept om op een nog te bepalen tijdstip tegelijk van die buslijn gebruik te maken. Ook vraagt de partij Utrechters om naar de Raadsinformatieavond op 17 april te komen, waar de voorgenomen bezuinigingen op de agenda staan. Ook kunnen tegenstanders van de plannen een digitale petitie ondertekenen.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).