SP Utrecht wil noodoplossing voor reizigers met beperking op station Leidsche Rijn | De Utrechtse Internet Courant SP Utrecht wil noodoplossing voor reizigers met beperking op station Leidsche Rijn | De Utrechtse Internet Courant

SP Utrecht wil noodoplossing voor reizigers met beperking op station Leidsche Rijn

SP Utrecht wil noodoplossing voor reizigers met beperking op station Leidsche Rijn
De SP in Utrecht wil dat er een noodoplossing komt voor de problemen met instappen bij station Leidsche Rijn. Op dat perron kunnen sinds de invoering van de nieuwe dienstregeling niet meer alle mensen met een fysieke beperking instappen.

De SP in Utrecht wil dat er een noodoplossing komt voor de problemen met instappen bij station Leidsche Rijn. Op dat perron kunnen sinds de invoering van de nieuwe dienstregeling niet meer alle mensen met een fysieke beperking instappen.

Er rijden minder gelijkvloerse sprinters langs het station in de nieuwe dienstregeling. Daardoor kunnen niet alle reizigers met een beperking zelfstandig instappen en moeten zij wachten op een andere trein.

SP-fractievoorzitter Tim Schipper zegt dat het de menselijke waardigheid voorbij is: “GL-wethouder Van Hooijdonk en de NS hebben er de mond vol van dat zij voor toegankelijk openbaar vervoer staan, maar nu staan veel Utrechters letterlijk en figuurlijk in de kou. De NS moet op het station personeel in gaan zetten om iedereen te helpen die niet zelf in de trein kunnen stappen.”

Volgens de NS duurt het even voor er weer allemaal gelijkvloerse sprinters rijden op het traject. De SP wil dat de wethouder bij de NS gaat aandringen voor een oplossing van het probleem en gaat vragen stellen in de gemeenteraad. Schipper: “Te beginnen met een noodoplossing, zoals assistentie van NS-personeel op het station Leidsche Rijn. De wethouder moet daarnaast met de NS een oplossing voor de langere termijn vinden totdat de NS sprinters in kan zetten op het traject langs Leidsche Rijn die voor iedereen toegankelijk zijn.”

6 Reacties

Reageren
 1. Herman

  Zodat elders in het land de reizigers de dupe worden?
  En dan gaat een andere lokale SP actie voeren….

 2. Nico

  Hoezo alleen Leidsche Rijn? Dit probleem speelt dan ook op Station Terwijde en ook station Vleuten. Dus heer Schipper u mist even twee stations en ook daar zou Ns dan personeel in moeten zetten neem ik aan? Het zal toch niet wezen dat u in Leidsche Rijn opstapt toevallig?

 3. Trappel

  Even de feiten: op Leidsche Rijn stoppen in beide richtingen 4 treinen per uur. 2x per uur is dit een trein die zelfstandig toegankelijk is, 2x per uur is dit niet zo. Bovendien is Leidsche Rijn een station waar NS (op dit moment) (nog) geen reisassistentie aanbiedt. Dat men daar tot een paar weken terug zelfstandig 4x per uur in kon stappen is fijn, maar NS biedt dit officieel dus nog niet eens aan. Over tot de orde van de dag SP!

 4. Tim

  Op het sprintertraject Rhenen-Utrecht-Breukelen-Amsterdam rijden ook vaak diezelfde oude sprinters die te hoog zijn. Daar hoor je dan weer niemand over.

 5. Wim

  Gewoon even aan een medeburger vragen om te helpen bij instappen is ook een goede oplossing

 6. Mark

  We kunnen overal wel alles voor iedereen aan gaan passen. Er rijden toch gelijkvloerse sprinters, alleen niet zo vaak…geen probleem dus, kwestie van eerder of later reizen. Ik wil ook wel eens wat, maar krijg het ook niet altijd. Gemiddeld genomen doen we het voor zoveel mogelijk mensen best goed. Er is altijd wel iets dat beter kan.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).