Speciaal muziekstuk vanaf Domtoren voor doodgestoken burgemeester Gdansk | De Utrechtse Internet Courant Speciaal muziekstuk vanaf Domtoren voor doodgestoken burgemeester Gdansk | De Utrechtse Internet Courant

Speciaal muziekstuk vanaf Domtoren voor doodgestoken burgemeester Gdansk

Speciaal muziekstuk vanaf Domtoren voor doodgestoken burgemeester Gdansk
Foto: Robert Oosterbroek
Stadsbeiaardier Malgosia Fiebig gaat zaterdag op het klokkenspel van de Domtoren een speciaal muziekstuk spelen ter nagedachtenis aan burgemeester van de Poolse stad Gdansk. Pawel Adamowicz werd afgelopen zondag tijdens een liefdadigheidsevenement neergestoken en overleed maandag aan zijn verwondingen.

Stadsbeiaardier Malgosia Fiebig gaat zaterdag op het klokkenspel van de Domtoren een speciaal muziekstuk spelen ter nagedachtenis aan burgemeester van de Poolse stad Gdansk.

Pawel Adamowicz werd afgelopen zondag tijdens een liefdadigheidsevenement neergestoken en overleed maandag aan zijn verwondingen. Vanaf de Domtoren klinkt zaterdag om 11.00 uur de compositie Epitafium van Karazyna Kwiecien-Dlugosz ter nagedachtenis aan de Poolse burgemeester.

Hij was een van de langstzittende burgemeesters van Polen. Hij werd zondag neergestoken toen hij op het podium stond bij een liefdadigheidsevenement. De man die hem neerstak werd enkele seconden later overmeesterd door beveiligers.

Halfstok

Burgemeester Jan van Zanen heeft vandaag zijn medeleven betuigd en een condoleance gestuurd aan het gemeentebestuur van Gdánsk. Hierin schrijft hij diep geraakt te zijn door het overlijden van zijn ambtsgenoot. Dinsdag hangt bij het stadskantoor de vlag halfstok ter nagedachtenis.

De Utrechtse stadsbeiaardier is ook beiaardier geweest van de Poolse stad Gdansk. Ook studeerde zij aan de Muziek Academie van Gdansk, alwaar zij haar Master of Music behaalde voor orgel en koordirectie. Fiebig speelt vaker ter nagedachtenis van overleden personen speciale stukken op de Domtoren. Het eerbetoon aan de overleden dj Avicii ging vorig jaar de hele wereld over.

Foto: www.gdansk.pl

Gekoppelde berichten

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).