Spectaculaire robot uit 3D-printers moet voor Utrechts wereldrecord zorgen | De Utrechtse Internet Courant Spectaculaire robot uit 3D-printers moet voor Utrechts wereldrecord zorgen | De Utrechtse Internet Courant

Spectaculaire robot uit 3D-printers moet voor Utrechts wereldrecord zorgen

Spectaculaire robot uit 3D-printers moet voor Utrechts wereldrecord zorgen

Utrecht is bijna een wereldrecord rijker. Over tien dagen gaat Protospace een poging ondernemen om door middel van vijftig 3D-printers een robot te creëren  “De robot gaat echt functioneren en is net zo groot als een mens.”

De recordpoging is in het kader van het vijfjarig bestaan van Protospace. Protospace, een onderdeel van Fablab Utrecht, heeft sinds anderhalf jaar een eigen werkende 3D printer, waar iedereen gebruik van kan maken, en heeft dat aantal momenteel uitgebreid naar acht.

“De vlucht die 3D-printers de laatste tijd heeft gemaakt is onvoorstelbaar. Wij waren één van de eerste met een eigen ontwikkelde printer en zijn dat nu wereldwijd aan het het uitventen. Met de recordpoging willen we laten zien hoe ver wij al zijn in de technologie,” vertelt directeur van Protospace, Wouter Pijzel.

“Het wereldrecord dat wij willen gaan vestigen draait om de hoeveelheid printers die gebruikt gaan worden. We mikken op vijftig printers die allemaal tegelijk een onderdeel van de robot gaan uitprinten. Als dit allemaal lukt hebben we aan het eind van de dag een functionerende robot die net zo groot is als een mens.”

Robot

“De robot die geprint gaat worden is een ontwerp van de Fransman Gael Langevin van Inmoov. Hij vond het heel leuk en zal zelf ook aanwezig zijn bij het evenement,” vertelt Willemieke de Klerk die de organisatie van het evenement op haar heeft genomen. “We verwachten honderden mensen uit de ‘3D-community’. Hieronder zitten ook tevens mensen die hun eigen printer gaan meenemen. Want met de acht van onszelf komt het record niet tot stand.”

De robot zal werken, maar niet alles komt via de 3D-printer. “De buitenkant van de robot komt van de printers. De hardware en de bedrading komt niet uit de printers.” Het evenement gaat 25 mei plaatsvinden bij Protospace op de Nijverheidsweg 16b.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).