Spoorviaduct Cartesiusweg stabiel; eind zaterdagmiddag kan alle verkeer er onderdoor | De Utrechtse Internet Courant Spoorviaduct Cartesiusweg stabiel; eind zaterdagmiddag kan alle verkeer er onderdoor | De Utrechtse Internet Courant

Spoorviaduct Cartesiusweg stabiel; eind zaterdagmiddag kan alle verkeer er onderdoor

Spoorviaduct Cartesiusweg stabiel; eind zaterdagmiddag kan alle verkeer er onderdoor
Bron: ProRail
Het spoorviaduct over de Cartesiusweg is weer stabiel. Eerst wordt het fietspad aan de oostzijde opengesteld, en aan het eind van middag wordt de weg ook voor auto’s vrijgegeven.

Het spoorviaduct over de Cartesiusweg is weer stabiel. Eerst wordt het fietspad aan de oostzijde opengesteld, en aan het eind van middag wordt de weg ook voor auto’s vrijgegeven.

De komende week is er van noord naar zuid maar één rijbaan beschikbaar. Op de andere rijbaan staan de platte wagens die het viaduct ondersteunen. Rondom deze wagens wordt een barrière geplaatst.

De nieuwe verkeerssituatie geldt in ieder geval voor de komende week. In de tussentijd gaan ProRail en de aannemer samen met de gemeente bekijken wat er nodig is om ook de overige rijbanen open te kunnen stellen voor het verkeer. Daarnaast blijft de aannemer het viaduct permanent monitoren.

Donderdag is tijdens sloopwerkzaamheden het treinviaduct over de Cartesiusweg in Utrecht verschoven. In overleg met de gemeente en aannemer BAM is toen besloten tijdelijk geen wegverkeer onder het viaduct door te laten. Het afsluiten van de Cartesiusweg zorgde voor een verkeerschaos op omliggende wegen.

Gekoppelde berichten

7 Reacties

Reageren
 1. Barend

  Nou ja. Na deze spontane knip in het wegennet, weten we waar we aan toe zijn als Groenlinks haar doelbewuste knippen doorzet. Algehele stilstand en onbereikbaarheid in en van de stad.

 2. Cor Nelis

  Van noord naar zuid één rijbaan beschikbaar…, kunnen we vast een beetje wennen aan de plannetjes van Groen Links.

 3. Katja

  Jammer…de mensen aan de Cartesius weg hadden eindelijk eens rust, en op de ASW was teveel verkeer zodat het geen racebaan was, inmiddels weer gejakker als vanouds, helaas…

 4. MH te U te ASW

  @Katja, ik woon AAN de straatweg. Liever het gejakker dan het stationair draaien van al die auto’s. Mijn god, nog nooit zoveel viezigheid aan uitlaatgassen in huis gehad dan de afgelopen paar dagen

 5. Angelique

  Eindelijk eens rust. Zo zo zou je gevangen zitten ook kunnen noemen ja..

 6. Chantal

  Jaja, het leven van een automobilist gaat niet over rozen…. en dan te bedenken dat ze het zwaarder en zwaarder zullen krijgen. Kranig dragen ze hun lot en gaan ze alsof er niets aan de hand is dag in dag uit weer gewoon met z’n allen in een rij staan. Chapeau!

 7. Knorrie

  @ Barend en in iets meer dan 2 uur en 40 minuten was ik vanaf mijn voordeur midden in het centrum van Parijs 😉

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).